Home PERSOONLIJK This was last week #3 tweedehands score en zolderopruiming

This was last week #3 tweedehands score en zolderopruiming

by Marjo

Weet je wat ik het fijnste vind van de dag? Als de ochtend goed start en dat gaat de laatste tijd heel goed. Mede door de duidelijke afspraken. Maandag aan tafel ontbijten, dinsdag voor de tv. Eerst schoenen aan en tas klaar leggen. De laatste tijd maken ze ook steeds meer hun eigen ontbijt. De oudsten dan. Finn eet de ene keer met hun mee, de andere keer met mij nadat ze naar school zijn. De kleren leggen we de avond er voor klaar. Ideaal.

Thomas mag nog even lezen als hij wakker wordt, Elynn moet ik wakker maken. Een heerlijk moment, want dan kruip ik altijd even bij haar. Afhankelijk van of ze lopen of fietsen en hoe laat we zijn, plus het weer, breng ik ze naar school, maar ze gaan steeds vaker alleen. Zo lief om te zien hoe ze wel echt samen gaan! Op de maandag kleuren ze meestal bij de achtertafel en hoewel het in principe niet tijdens het eten mag, ben ik minder streng, als ze maar eten 😉

This was last week #3En als ik deze blije koppies zie, weet ik dat het goed is. Omdat de ochtenden een goede start zijn de laatste tijd, gaan de dagen zelf ook een stuk lekkerder.

This was last week #3 tweedehands score en zolderopruiming

Maandag scoorde ik ook een heel fijn tweedehands pakket. Ik combineer nieuw en duurzaam. De meeste kleren die ik tweedehands koop, zien er uit alsof ik ze zelf een keer gewassen heb en ze een keer gedragen zijn. Zoals de meeste van hun kleren dus. Dit keer bood iemand zowel voor Elynn als Finn een pakket aan, ik ben ontzettend goed geslaagd dus. Ook tikte ik voor Elynn nog een jurkje van Tumble ’n Dry op de kop, één van mijn favoriete merken. Finn kan er echt weer even tegen aan! Hij ging van een half lege, naar een overvolle kast, bizar.

Telefoontje vanaf school

Dinsdag had ik me voorgenomen kilometers te maken voor mijn blog. Er staan nog een aantal opdrachten uit, met onwijs leuke onderwerpen. Ik kon niet wachten om te beginnen. Tot het nummer van school op mijn telefoon verscheen. Thomas aan de lijn, dat hij zich niet zo lekker voelde. Of ik hem wilde halen. Dat was voor het eerst.  In de loop van de dag knapte hij wat op en kon ik nog wat werk verzetten.

This was last week #3 tweedehands score en zolderopruiming

Op de foto: heel vaak vraagt Elynn of ze mag helpen in de keuken, door weeks lukt dat niet altijd, maar zo gezellig als het wel lukt / Thomas en Finn onder een dekentje, nadat ik hem van school had gehaald / filmpje en bloggen, topcombinatie / Finn zijn koppie als ik hem vertel dat papa zo thuiskomt / Er was iemand heel blij dat haar oorwarmers van AliExpress eindelijk kwamen / Finn zijn koppie als ik thuiskom van het werk / Een voorraadje kleding op de kop tikken is een strikje / mijn lieve tante is naarstig op zoek geweest en heeft gevonden; pastel letters in de lightbox / Verplicht brownie’s bakken 

8 maart 2010 – 8 maart 2019

Een bizarre dag, de trouwdag van mijn opa en oma, de geboortedag van de liefste opa van de wereld. Elk jaar gaat de scherpte er een beetje meer af, maar missen doe ik ze geen moment minder.

Hij had een prachtige tekst over de liefde en die lees ik nog vaak. Dan denk ik aan vroeger, maar ook aan hoe ik de liefde nu zelf ervaar. Hoeveel bewonder ik voor ze heb en aan de prachtige herinneringen die hij me gegeven heeft. Ik kan nog steeds niet de geur vergeten van zijn overall als hij thuiskwam van zijn werk. Het is fijn te lezen wat ze voor andere mensen betekend hebben. Allebei. Ik kan niet beschrijven wat ze voor mij betekenen. Nog steeds. Die gevoelens, die herinneringen, dat zijn de strikjes!

Zolderopruiming

Aangezien ik graag weer boven wilde werken én heel veel kleding te groot is geworden, besloot ik het weekend nuttig te besteden. De oudsten waren spontaan uit logeren bij opa en oma, waardoor ik de handen ook echt even vrij had.

This was last week #3 tweedehands score en zolderopruimingHet was heerlijk om zoveel weg te gooien. Een aantal dingen heb ik apart gehouden om te verkopen, er moet een nieuwe garderobe komen en daar is geld voor nodig immers. Alle kleine beetjes helpen….dus mocht je interesse hebben 😉 Ik denk dat ik ze op een veilinghoek op Facebook gooi, kun je bieden vanaf één euro.

Verplicht Brownie’s bakken

Omdat Thomas voor school een pot nodig hadden moest ik zondag nog verplicht brownie’s bakken. Zo vervelend! Wat er in de mix zat, weet ik niet, het was zo’n potje waar alle droge ingredienten al inzaten. Ik was altijd al benieuwd of dat iets was en met deze pot steunde ik ook nog het peuterwerk in de buurt. Het was heerlijk! We hebben er echt van genoten en ik ook. En ondanks dat alles kwam ik er deze week achter dat ik nog maar zes kilo (van de 24) hoef af te vallen. Daar ben ik best onwijs trots op!

❥ Het is zo leuk om weer weekoverzichten te typen, gewoon terugblikken op de lieve kleine leuke dingetjes. De dingen die goed gaan, juist omdat er ook wel dingen tegen zitten. De pre-puberteit kickt in en zorgt nu al voor, barstende bommen, nagels zonder resterend bloed, rollende ogen en uitspraken waar mijn nekharen van omhoog gaan staan…. 

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.