5 simpele tips voor een fijne zomer tuin onder je overkapping
Inspiratie Lifestyle

Tips voor een fijne zomer onder je overkapping

Door Sophie – Wat vind ik het altijd dubbel, die seizoenen in Nederland. Is het zomer, verlang ik naar de winter, omdat ik niet weet wat ik aan moet doen. Is het winter verlang ik naar de zomer, omdat ik lekker buiten zitten wil in onze eigen tuin. Om een beetje in zomersferen te komen en omdat je er vroeg bij moet zijn, deel ik vandaag tips voor een fijne zomer onder je overkapping. Kun jij als klaar bent lekker genieten van sfeer onder je overkapping  met een cocktail. 

Want dat vind ik hoe dan ook genieten. Met een lekker hapje en drankje op de loungebank, nagenieten van een drukke dag op het werk of relaxen in het weekend. Bijkletsen met je partner, nog even een spelletje doen met je kinderen. Heerlijk en dankzij een overkapping met deze tips voor sfeer en verlichting onder je overkapping ben jij in één keer klaar voor zo’n fantastische zomer!

Tips voor een fijne zomer onder je overkapping

De tips in dit artikel varieren van het aanbrengen van sfeer met accessoires tot het gebruiken van LED veranda verlichting door middel van een led railverlichting en zijn simpel uit te voeren. Want tegenwoordig heeft iedereen het druk met van alles en hebben we juist dankzij alle omstandigheden van nu extra rust nodig.

Door de quarantaines en lockdowns brengen we meer tijd dan ooit met elkaar door en dan is het best fijn om dit lekker ontspannen en sfeervol te kunnen doen. Dankzij een veranda hoeft dit gelukkig niet alleen in de zomer. Dus deze tips kun je eigenlijk het hele jaar door toepassen.

Sfeer creëren met accessoires

De makkelijkste manier om sfeer te creëren onder je overkapping is door middel van accessoires.  Een goed idee is om eerst te bepalen welke sfeer je wilt. Oosters, Scandinavisch of Kleurrijk, alleen voor die drie heb je al totaal verschillende spulletjes nodig.

Sfeer creëren met accessoiresIk vind het heerlijk om bij de kringloop op zoek te gaan. Hier vind je vaak net wat unieke stukken én kun je met een klein budget elke zomer je tuin veranderen. Speel met kussens, tuinposters, kandelaars en mooie ornamenten.

Ontzettend sfeervol en warm is een speciaal buiten vloerkleed bij je loungeset leggen. Wanneer je de accessoires afstemt op je woonstijl van je huiskamer, maak je de overkapping een verlengstuk van je woonkamer.

LED veranda verlichting

Een railsysteem voor LED-verlichting is een flexibel systeem waarmee je meer lichtpunten kunt creëren. Met deze manier van verlichting voor je veranda kun je zorgen voor praktisch licht en sfeerlicht. Het is eenvoudig te installeren en biedt verschillende opties, led railverlichting heeft maar één aansluitpunt en je kunt verlichting bij plaatsen of juist makkelijk verplaatsen.

Meestal worden er spots aan de rail geplaatst, maar je kunt er ook voor kiezen om een ander soort lamp te plaatsen. Een makkelijke manier om met verlichting onder je overkapping te varieren. Ideaal!

Decoreer met planten voor gezelligheid

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik word meteen vrolijk van planten met bloemen. Plant verschillende planten en bollen in grote vazen als echte eyecatcher. Maak een horizontale tuin aan je schutting voor een optimaal effect, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Plaats een bijzettafel naast je loungebank en zet hier verschillende potten in verschillende hoogtes op. Leef je uit.

Decoreer met planten voor gezelligheidOok kun je een aantal tegels uit je tuin halen en zo een border creëren waar je met hoog en laag kunt werken om zo meer diepte in je tuin aan te brengen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Verder maak je je terras natuurlijk even schoon, haal je dode planten en bladeren weg, ruim je de rommel een beetje op, zodat je ook echt lekker van het zitten in je tuin kunt genieten. Dan is een fijne zomer onder je overkapping gegarandeerd en je tuin echt zomerklaar!

❥ Wat is jouw favoriete seizoen en ben jij tevreden over je achtertuin en klaar om te genieten van het zonnetje? Hopelijk heb je iets aan deze tips voor een fijne zomer onder je overkapping

 

 

Photo by ShengGeng Lin on Unsplash

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.