Tips voor een vakantie in Zuid Limburg
Travel

Tips voor een vakantie in Zuid-Limburg

We hebben weer een fijn strikje voor jullie: een heerlijke wegdroomvakantie in Zuid-Limburg. Met de donkere dagen die zich als een schakelketting aaneen lijken te rijgen, lijkt een voorjaarsvakantie nog heel ver weg. Toch is het lente hier voordat je het weet! We geven jullie alvast wat tips voor een vakantie in Zuid-Limburg.

Denk je aan het heuvelland. Dan denk je aan wandelen, fietsen, de natuur ingaan en aan de heerlijke zuidelijke streekgerechten waar het spreekwoordelijke water je in de mond loopt bij de aanblik ervan. We tippen je de leukste must-do en -see in Zuid-Limburg!

Tips voor een vakantie in Zuid-Limburg

Want dat er veel te beleven valt is een feit! Tijd om je dus te oriënteren op een heerlijk lang weekend of midweekje tussen het heuvelland in het Zuiden van Nederland.

Wandelen in Zuid-Limburg 

Wandelen afgezaagd en ouderwets? Absoluut niet! Neem je gezin mee naar de prachtige wandelpaden van het Heuvelland. Geniet van de glooiende heuvels met boomgaarden en weilanden.

Of van schilderachtige dorpjes met klassieke witte huisjes en holle laantjes en bedehuisjes. Een on-Nederlands gezicht. Niet alleen de vergezichten lijken hier niet vandaan te komen. Ook voor de kids lijkt het door de typische zangerige tongval en zachte G alsof jullie je in het buitenland wanen.

Kastelen in Limburg

Is riddertje of jonkvrouw spelen een lang gekoesterde droom? Dan haal je je hart op bij het zien van de burchten en kastelen in Zuid-Limburg. Doe je het niet voor jezelf, dan doe je het wel voor je kinderen: een bezoekje brengen aan één van de kastelen in Zuid-Limburg.

Beleef de geschiedenis en beklim de torens van het verleden. Bijvoorbeeld in de ruïne van Slot Schaesberg. Een renaissance kasteel waarvan enkele restanten behouden zijn gebleven. De gids leidt jullie graag rond langs kelders, de kasteeltuin en het historische ambachtendorp waar je kan houtbewerken, tingieten, spinnen en leidekken. Het eindproduct wordt gebruikt voor de bouw van het kasteel.

Grotten

Daal af in de mergelgrotten van Valkenburg. Breng met je gezin eens een bezoekje aan MergelRijk voor een unieke ondergrondse beleving. Hier zie je zand- en mergelsculpturen, historie en Tyrannosaurus rex. Geen zorgen. Natuurlijk gaat het hier om een beeld. Ontdek samen met de kinderen waar in de donkere gangen van de grot de dino zich schuil houdt, teken in mergelstof en zoek vele fossielen.

Rommelmarkten

Het voorjaar is de tijd om de zon weer op te zoeken. En dat gebeurt in Zuid-Limburg. De rommelmarkten schieten als paddenstoelen uit de grond. Struin de markt af en ga schatzoeken met de kids. Vind parels tussen de rommel en speelgoed uit verloren tijden. Hierna strijk je neer op één van de vele terrassen van een pittoresk dorpje om eens bourgondisch te genieten.

Natuurspeeltuin

Op een steenworp afstand van het Geulstadje Valkenburg vind je natuurspeeltuin Geulpark. Ideaal voor jouw actieve kinderen. Laat ze hutten bouwen, spelen met zand en water en geniet zelf van de rustgevende groene oase waarin de speeltuin staat. Na een dagje spelen, neemt u uw grut weer mee naar uw vakantiehuis Zuid-Limburg voor een rustig momentje bij de haard.

❥ Ben jij er wel eens geweest, of kom je er vandaan en heb je zelf nog aanvullende tips voor een vakantie in Zuid-Limburg, dan hoor ik ze graag! 

 

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.