Home SPELEN Trolls Spraypens

Trolls Spraypens

by Marjo

Vandaag een review op het blog. Elynn kreeg de Trolls Spraypens van Sinterklaas. We leven inmiddels februari, maar ik wilde toch nog even laten weten wat we er van vonden. De kinderen houden van knutselen en eigenlijk doen we het veel te weinig. Ik vind het zelf ook heel leuk en gezellig om samen achter bij tafel te zitten.

Nu ze naar school gaan, is voor dat soort dingen toch ook een stuk minder tijd helaas. Voor de Trolls Spraypens zijn we echt even gaan zitten samen. Ze vinden het zo leuk wanneer ik mee knutsel of klei of teken. Soms zit ik ook gewoon met de laptop bij ze te werken. Grappig is dat ze dat ook heel leuk vinden. Ondertussen moet ik dan vertellen waar ik over aan het schrijven ben en vaak vragen ze ook of ik iets voor wil lezen. Zo knus.

Trolls Spraypens

De inhoud van het pakketje Trolls Spraypens is leuk en ziet er super schattig uit. Ik kan me voorstellen dat Elynn zin had om er mee te beginnen:

Trolls Spraypens

– 3 sjablonen | – tekenblok | – 3 blaaspennen | – stickervel | – glitterlijm | – gebruiksaanwijzing

Sparkle spraypens

Op de verpakking van de Trolls Spraypens staat ‘Sparkle spraypens’ wat bij mij de verwachting wekte dat de inkt in de Trolls spraypennen glitterde. Dat viel een beetje tegen. De glitters komen uiteindelijk van de glitterlijm. Om de glitterlijm goed te gebruiken, moet je werkje eerst drogen. Het is ook verstandig om je werkje tussen de verschillende kleuren wat te laten drogen trouwens. Dat stelde het geduld van mijn kleuter nog wel wat op de proef.  Het inkt is lastig van de vingertjes af te krijgen. Het is even een werkje om de kleine onderdelen uit de sjablonen te krijgen en ze er weer in te doen als je ze moet bedekken, omdat je het niet in een bepaalde kleur wilt. Sjablonen van plastic waren wellicht beter en steviger geweest.

Waarom de Trolls Spraypennen wel leuk zijn

Het is weer eens iets anders. Stiften om op te blazen, zodat ze kleuren! Het is denk ik een goede ontwikkeling voor de mondspieren dat blazen. Verder merk je dat het opperste concentratie vergt, dat blazen en richten. Daarnaast merk je dat ze oefenen met een goede oog/hand coördinatie.

Waarom de Trolls Spraypennen wel leuk zijn

Ook vergt het enig logisch inzicht. Welke dingetjes moet je juist uit het sjabloon pielen en welke moeten er in blijven om jouw idee uit te voeren. Ook vergroot het de creativiteit van de kinderen en zelfs Thomas van zes vond het echt heel leuk om te doen. Het is even wennen, de kinderen moeten echt het blazen doseren en tegelijkertijd richten. Concentratiespanne en richtingsgevoel worden uitgedaagd!

Dus ben je op zoek naar een leuk en eenvoudig kleinigheidje voor een kindje van een jaar of vier, tot een jaar of zes, dan is dit best een aanrader. Meer dan € 6,99 zou ik er ook echt niet voor uitgeven. De nadelen wegen gelukkig aardig op tegen de nadelen én het plezier wat we er van gehad hebben.

♥MJ

 


Knutselpakket Trolls Spraypens | Merk: Totum | Leeftijd: 4 – 6 jaar | Prijs: € 6,99

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.