Home REVIEW Trucky 3 Smart Games

Trucky 3 Smart Games

by Marjo
trucky 3 cadeau vanaf drie jaar

Op zoek naar een geweldig leuk cadeau voor een kindje van drie jaar? Finn kreeg voor zijn tweede verjaardag Trucky 3 van Smart Games en dat is een leuk spel voor kinderen! Echt! En het is niet alleen een spel voor peuters en dus een briljant peuter cadeau. Door de verschillende puzzels die variëren in moeilijkheid, is het ook een leuk spel voor een zevenjarige. 

Daarbij heeft ook de oudste van tien het gespeeld en die heeft zich er ook prima mee vermaakt! Een spel voor alle leeftijden  dus eigenlijk. Trucky 3 van Smartgames is eigenlijk een spel voor één persoon. Samen een spel spelen met peuters is heel eenvoudig gelukkig en daarom kun je Trucky 3 ook heel goed met je peuter doen. Daarbij kun je het ook met drie personen spelen, aangezien er drie vrachtwagentjes zijn…

Trucky 3 is peuterspel

Het spelen met vrachtwagens en puzzelblokjes kan meteen beginnen. Je hoeft niets op te bouwen of in elkaar te zetten. In de doos vind je een boekje met puzzels en de oplossingen.

trucky 3 peutercadeau 3 jaarOp de voorkant van het blaadje staat welk wagentje je nodig hebt en welke stukjes. Op de achterkant hoe het moet. Het doel van Trucky 3 is duidelijk. De bedoeling van het spel is om de bak van de vrachtwagen te vullen met de stukjes, zodat het helemaal past. Er mag niets boven rand uitsteken. Dat is het.

Ontwikkeling kind en speelgoed

Het is fijn wanneer speelgoed helpt bij de ontwikkeling van je kindje. Hier kun je zelf een grote rol bij spelen. Bij dit spel wordt het ruimtelijke inzicht en de motoriek van je kind gestimuleerd. Ook wordt zijn geduld en doorzettingsvermogen op de proef gesteld ;).

motoriek stimuleren bij peuter

Je kunt heel eenvoudig zelf nog een extra bijdrage leveren aan de ontwikkeling van je kind met Trucky 3. Tel de blokjes. Leg de blokjes van groot naar klein en andersom. Twee en één erbij is drie, speel rekenspelletjes met de blokjes. Ook kun je kleuren oefenen: “Pak de gele wagen en het paarse, blauwe en oranje blokje”. Bij Finn op de peuterspeelzaal is het thema nu voertuigen. Dit spel sluit daar mooi bij aan. Een vrachtwagen is een voertuig. Welke voertuigen kent je kindje nog meer?

Voordelen Trucky 3

Het grote voordeel vind ik dat het de fijne motoriek stimuleert. Het oppakken van de blokjes met duim en wijsvingers of met hun handjes en het plaatsen van de blokjes op de goede manier in de vrachtauto’s kan voor sommige kindjes best lastig zijn.

trucky 3 review peuterspel

Je kind kan zo lang en zo kort als het wil spelen. Goed voor de concentratie en het doorzettingsvermogen, maar geen vast begin en eindpunt. Het spel kan naar eigen inzicht worden gespeeld. De ene keer kies je ervoor om de concentratiespanne te rekken, de andere keer is een compliment dat hij zo mooi gespeeld heeft voldoende.

trucky 3 peuterspel vanaf 3 jaar

Door de verschillende moeilijkheidsgraden heeft je kind er lang plezier van. Het spel is daardoor en door de stevigheid van het materiaal duurzaam. Het kan van kind op kind. En ook het volgende kindje kan er weer lang plezier van hebben.

Je hoeft niet met je kind mee te spelen. Als ouder kun je nou eenmaal niet alles maar dan ook alles stopzetten of laten vallen. Hoe heerlijk is het dat Finn zich een tijdje alleen kan vermaken, met mij samen aan de achter tafel. Intussen kan ik bloggen of de was opvouwen, keuvelen we saampjes en hebben we toch een momentje.

❥ Had jij de spellen van Smart Games al ontdekt? Welke is bij jou thuis favoriet? Of zet je ze nu op het verlanglijstje voor december?

 

 

 

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.