Home DIY Unicorn hair met crêpepapier

Unicorn hair met crêpepapier

by Marjo
eenhoorn-haar-verven-met-crepepapier

In een eerder artikel schreef ik al een uitgebreide uitleg over het verven van je haar met crepepapier. Bij Elynn kleurde ik het haar tijdelijk in één kleur. Door haar eigen schakeringen in haarkleur, kwamen hier wel toonverschillen in, maar groen/blauw is groen/blauw haar. Uiteraard maak je ook heel makkelijk unicorn hair met crêpepapier.  Vandaag deel ik de how-to voor unicorn hair met crêpepapier van Yvonne ter aanvulling.

Hoe het precies werkt met meisjes, ik weet het niet, maar sommigen lijken voorgeprogrammeerd opgeleverd (zonder enige instructies overigens) met een voorliefde voor tutten, make-uppen en “leuke dingen doen met je haar”. Hoe stoer Elynn soms ook kan zijn, gaat dit zeker op voor haar. Yvonne en ik waren tegelijk zwanger van onze meisjes en volgens mij lijken ze ook aardig op elkaar. Beide een combinatie van echte meisjes met tegelijkertijd een stoer én klein hartje. Zorgzaam met een eigen willetje. Waar wij nog van plan waren het haar te kleuren met papier, hadden zij het al gedaan en liepen er twee meisjes met haar in alle kleuren van de regenboog.

Unicorn hair met crêpepapier

Hoe maak je eenhoornhaar met crêpepapier? De werkwijze van Yvonne verschilde niet zoveel van de onze, behalve dat zij het haar heeft laten drogen aan de lucht. Voor het eenhoorn haar, begin je met verschillende kleuren crêpepapier.

eenhoorn haar verven met crepepapierYvonne heeft bakjes kokend water met zout van te voren klaargezet en hier de stroken crêpepapier in gedaan. Dit hebben ze 15 minuten laten afkoelen.

 kleuren haar crepepapier

Daarna hebben ze het haar erin gehangen voor 15 minuten. De crêpepapier haarkleuring hebben ze na de inwerktijd  in de bakjes nog in stroken crêpepapier in zilverfolie voor 10 minuten ongeveer in laten werken.

 lucht drogen haar crepepapie

Het haar is daarna uitgespoeld met shampoo en de meiden zijn lekker buiten gaan zitten, om het haar te laten drogen in de lucht.

❥ Heb jij al eens tijdelijk gekleurd haar met gekleurd papier gemaakt? Hoe is dat bevallen? Bleef het lang zitten of valt het mee?

 

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.