waterspeeltuin de leistert
Travel

Vakantie op een kindvriendelijk recreatiepark

Een fijne vakantie met het gezin, vind ik een vakantie op een kindvriendelijk recreatiepark. Vakantieparken Nederland, België, Duitsland, Denemarken, you name it! Een vakantie in Nederland is voor ons geen straf. Op de wensenlijst; een vakantiepark Limburg.  Als de kinderen het leuk hebben, geldt dat voor ouders ook, ook tijdens een vakantie in eigen land. Toch combineer ik graag het plezier van kinderen, met vakantieplezier voor ouders. Meestal kiezen we daarom een kindvriendelijk vakantiepark zoals recreatiepark de Leistert.

Een vakantiepark als uitvalsbasis voor leuke uitjes [ook voor papa en mama] in de omgeving, maar waar je ook prima op het park kunt blijven [ook voor de kinderen]. De Leistert in Roggel, Limburg, meermaals uitgeroepen tot beste vakantiepark in Limburg, voldoet aan al onze eisen. Van parkfaciliteiten tot kindvriendelijkheid voor kinderen van vier tot twaalf. Ook heeft de Leistert het grootste aanbod aan verschillende accommodaties, voor ons ideaal. We houden van een stukje luxe, maar soms willen we liever verblijven in een bungalow die knus en gezellig is. De andere keer willen we het gevoel van kamperen, met de luxe van een safaritent, of nog meer luxe van een glamping tent.

glamping tent de Leistert

Luxe vakantie met kinderen

De reden waarom we kiezen voor een beetje luxe vakantie met kinderen is vooral omdat ik zelf ook vakantie heb. Eigen sanitair staat bij mij echt in de top drie van eisen aan een accommodatie. Ik wil kunnen douchen en plassen wanneer het mij uitkomt en niet eerst naar een toiletgebouw hoeven lopen. Ook wil ik een stukje privacy, wat bij een bungalow veelal meer het geval is, dan bij een voortent. Glamping zit er voor mij mooi tussenin. Een vrijstaande accommodatie is ook een wens én ruimte om het vakantieverblijf heen, voor de kinderen om te spelen.

Vakantie op een kindvriendelijk recreatiepark

Doordat je behalve voor een bungalowvakantie, je op recreatiepark de Leistert ook terecht kunt om te  kamperen met kinderen, is contact met andere kinderen wél zo gelegd. Vakantievriendjes en vriendinnetjes zijn snel gemaakt. Dit mede door de speeltoestellen op het vakantiepark, zodat de kinderen dankzij dit alles kunnen genieten van een kampeersfeertje en ik daarnaast ook van de luxe van thuis.

Vakantie op een kindvriendelijk recreatiepark

Voor mij is kindvriendelijkheid een combinatie van zowel activiteiten/faciliteiten op het park als een kindvriendelijke benadering  in de faciliteiten. Een vakantiepark is voor ouders leuk als er een balans is tussen dingen samen doen met de kinderen en een activiteitenprogramma met activiteiten waar de kinderen zelfstandig aan deel kunnen nemen.

 knutselhuis de leistert

Activiteiten bieden voor elke leeftijd is voor ons dus een groot voordeel. Van dansen, tot knutselen, tot avonturen beleven, het team van de Leistert draait zijn hand er niet voor om. Op de website lees je meer over de aanpassingen in verband met corona, niet alle activiteiten zijn mogelijk, of worden anders vormgegeven.

Gratis

Het activiteitenprogramma van de Leistert is, in tegenstelling tot heel veel andere recreatieparken, bijna helemaal gratis!

Ook is er niet alleen een animatieprogramma in de zomervakantie. Is de camping open, dan is er elke dag iets te beleven! Is de camping gesloten, dan kun je elke woensdag en in het weekend activiteiten voor jong en oud verwachten!! Pien en Pluck zijn hele herkenbare vakantie mascottes met een eigen verhaal, dat zal de kinderen zeker aanspreken, het is zelfs een tikje spannend…..

Faciliteiten ouders en kinderen

Voor de kinderen willen wij graag een kindvriendelijk overdekt zwembad [hoe uitgebreider hoe beter] en voor onszelf een overdekt centrumgebouw, een plaza. Alles wat er nog meer aangeboden wordt, is alleen maar winst.

Geweldig is dat het park in Limburg, naast een Plaza én een subtropisch zwemparadijs mét speeltoestel én peuter- en kleuterbad, ook nog een indoor speeljungle heeft. In La Selva Playground liggen verlaten dorpjes klaar om ontdekt te worden! Een ontdekkingstocht voor échte avonturiers! En vergeet ook de waterspeeltuin niet!

 la selva playground

We hoeven dan niet perse van het park af, wanneer we boodschappen willen halen, uiteten willen of eten willen halen.  Dat geeft meer rust op de één of andere manier, minder het gevoel dat je iets moet of op tijd staat. Het is er, of je er gebruik van maakt is aan jou. Je kunt de dag meer over je heen laten komen, heb ik het idee.

De plaza van recreatiepark de Leistert is in 2020 vernieuwd en ook zijn er twee restaurants bijgekomen, waaronder een Tafelgrill restaurant, waar je zelf kunt grillen aan tafel. Zo kan iedereen eten wat hij wil.

 aan tafel grill restaurant de leistert.

En je boodschappen? Die bestel je nog voor je verblijf online bij de supermarkt op de Plaza! Ook biedt het park veel mogelijkheden om je zonder het activiteitenprogramma samen te vermaken. Ga bijvoorbeeld gezellig samen bowlen onder het genot van een hapje en een drankje, of een middagje midgetgolfen.

bowlen camping de Leistert

Zwemmen!

Met drie waterratten zijn zwemmogelijkheden op het vakantiepark een must! Ook met de huidige corona regels, is een vakantie met subtropisch zwembadbezoek gelukkig weer mogelijk. Via de website wordt je op de hoogte gehouden van alle afspraken op het park. Op dit vakantiepark in Limburg, kun je daarnaast zelfs buiten in natuurwater zwemmen of in de buitenlucht genieten van een golfslagbad. Die laatste is zelfs verwarmd!

subtropisch zwembad de leistert

Met een gezin met drie kinderen in verschillende leeftijden is het in een zwembad soms even opsplitsen, maar dat is op de Leistert met een prachtig subtropisch zwemparadijs geen probleem. De een vermaakt zich met de kleinste in het kleuterbad met speeltoestellen of gewoon aan de rand van het zwembad, terwijl de ander heerlijk met de oudsten ravot en van de waterglijbaan gaat.

 samen spelen zwembad mama

Daarna geniet je samen van de familieglijbaan en de kindvriendelijke stroomversnelling. Geweldig. En terwijl papa met alle kindjes aan het spelen is; neemt mama het even van de rust met een moment voor zichzelf….

 relax mama vakantie met kinderen

Waar mijn kindjes alle drie warm voor zullen lopen is de waterspeeltuin! Klimmen, klauteren, oversteken via keitjes. Een heel avontuur dankzij de rivierbedding die kronkelend door de speeltuin gaat. Ik zie Thomas eerst alles even in zich opnemen, terwijl Finn en Elynn erop af rennen, niet weten waar ze moeten beginnen en gewoon maar gaan!

 waterspeeltuin, ouders rust

Gezinsvakantie in Limburg 

Waarom we Limburg op ons wensenlijstje hebben staan, is de totaal andere omgeving en de Bourgondische insteek. Dit gecombineerd met een bezoek aan de Hertog Jan brouwerij en/of het shoppen in Designer Outlet Roermond. Voeg daaraan een bezoek aan Toverland toe en je hebt voor ons de ingrediënten voor een geweldige vakantie. Je hoeft de Leistert niet af om het leuk te hebben, maar vanaf Roggel kun je alle kanten op!

❥ Soms zie ik tussen de vakantieparken het bos niet meer. Hoe fantastisch is het dat we een recreatiepark voor kinderen van circa 4 tot 12 jaar in Limburg gevonden hebben die aan alle wensen van mama voldoet. Koud terug van de Veluwe, kijken we nu al uit naar Limburg! 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.