Van inspiratie naar "Say yes to the dress"
Persoonlijke verhalen

Van inspiratie naar “Say yes to the dress”

Op Facebook was ik natuurlijk aldoor al wat aan het neuzen voor onze bruiloft. Want wat moet je toch een hoop dingen regelen voor zo’n dag. Doordat iemand op een status had gereageerd van Pt Bridal en deze in mijn tijdlijn naar voren kwam, werd ineens mijn nieuwsgierigheid gewekt. Maar even doorklikken naar haar pagina:  “Wat een mooie jurken zeg!”. Er stond nog een aankondiging ook: op maandag 9 september is er een gezellige bruidsavond met Taart van Ria, Petra van de lingerie, een fotografe en iemand voor bloemen. Of; hoe het snel het ging van inspiratie naar “Say yes to the dress”

Mooi, alles in één klap bij elkaar. Daarbij was ik  wel erg benieuwd hoe dat allemaal in zijn werk ging en informatie verzamelen kan helemaal geen kwaad. Stiekem alvast wat ideeën op doen qua trouwjurk was natuurlijk ook mooi meegenomen. Om nou alleen naar die avond toe te gaan vond ik niet zo leuk en aangezien mijn moeder toch oppast op onze kinderen, was ze er die avond al. De bruidsavond was namelijk in Nieuw-Weerdinge, vlakbij ons. Kon ze mooi hier eten en dan samen die kant op. Ideaal en gezellig.

Inspiratie opdoen

De avond is een tijdje bezig en opeens ging er iemand een jurk passen. Ik wist niet dat dat ook kon of überhaupt de bedoeling was en zei tegen mijn moeder;”ik wil dan ook voor de grap een jurk passen, alleen al om even te weten hoe het voelt”. Samen besloten we te kijken tussen de jurken en uiteraard hadden we wel al wat mooie jurken gezien.

Hup, de paskamer in, best een vreemd gevoel dat je daar dan misschien wel voor je eigen jurk staat. Nou, ik die jurk aan en wat een grap….. hij stond ook nog wel leuk, alleen de rok was veel te groot! Toen zag ik vanuit mijn ooghoek een jurk hangen en zei tegen mijn moeder, voor de grap, echt waar; “Die moet ik gewoon even aan”. Eigenlijk gewoon, omdat het zo niet mijn jurk was.

Van inspiratie naar “Say yes to the dress”

En dat grapje werd serieus, heel serieus. Zo erg dat mijn moeder mijn zus belde. Het was totaal niet de bedoeling, ik wilde dit gevoel sámen met mijn moeder én zus hebben en eigenlijk helemaal niet op zo’n avond.

een gezellige bruidsavond met Taart van Ria, Petra van de lingerie, een fotografe en iemand voor bloemen. Of; hoe het snel ging van inspiratie naar "Say yes to the dress"

Ook heb ik direct aan Petra van Pt Bridal gevraagd wanneer ik nog eens zou kunnen komen passen en checken of het hem echt was. Zaterdag 14 september, alleen nog om half 4 ’s middags. Nadat mijn moeder en ik een paar keer mijn zus hadden gebeld en geappt, belde ze gelukkig terug toen mijn moeder en ik nog buiten stonden. We waren nog steeds geheel verbaast en leken zelf nog niet echt te beseffen wat er was gebeurd. Gelukkig kon mijn zus die zaterdag mee, jeej feestje!

Ze baalde alleen heel erg dat ze er niet meteen bij was zodat het een echt DOMODO moment was toen ik de eerste keer die jurk aan had. Kan ik mij heel goed voorstellen zou ik ook hebben gehad als dat bij haar was gebeurd!

Zaterdag 14 september; “Say yes to the dress”

Samen kwamen mijn moeder en zus mij ophalen om weer naar Nieuw-Weerdinge te gaan. Ik ben eerst even naar binnen gegaan want mijn zus mocht niet meteen mijn jurk zien. Eenmaal binnen werd ik weer net zo hartelijk ontvangen door Petra als die eerste avond.

weddingpreps; mother of the bride

We dronken eerst even koffie, gingen nog een paar jurken kijken en hebben nog twee andere jurken uitgezocht om te passen voordat ik MIJN jurk aantrok. Die eerste twee waren het toch echt niet. En iedere keer wanneer ik in die paskamer stond dacht ik, nee dit is niet mijn jurk, DAT is mijn jurk. Dus toen was het echt tijd om mijn jurk aan toe doen. Mijn moeder en ik waren meteen weer verkocht, verliefd ben ik op de op jurk, echt waar, kan niet wachten tot mei 2020!

❥  Toen ik uit de paskamer kwam moest mijn zus even twee keer kijken en was ook zij verkocht en wisten we allemaal zeker dat dit MIJN jurk is! En vanaf dat moment heeft Marjo een nieuwe bijnaam voor me, maar die en de foto’s en alles komt pas na de bruiloft online. Dat snap je natuurlijk wel!

Reacties

reacties

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Wat mooi omschreven en wat wordt je een mooie bruid ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.