Home WONEN Waarom een dakkapel

Waarom een dakkapel

by Marjo
extra slaapkamer maken op zolder

Thuiswerken blijft een dingetje, ook voor ons. Zoals jullie wel eens hebben kunnen lezen, is onze zolder zowel slaapkamer, inloopkast, wasruimte en werkplek. Maar waarom dan een dakkapel voor ons een goed idee is? We hebben nu iets te weinig ruimte en iets te weinig daglicht. Een dakkapel financieren is een ander dingetje, maar een makkelijke manier om meer daglicht in de woning te krijgen is het wel. Ook kun je met een ruimtewinst in je huis behalen. Zo kun je comfortabel thuiswerken en wonen. 

We hebben op dit moment een prima washokje en ons bed staat in een soort nisje wat ernaast overblijft. Het voelt als een soort bedstee. Knus en kneuterig dus. Voor onze kleding hebben we tegenover ons bed een Kallax en daarnaast staat een kledingrek voor de hangkleding. Dan is er een kleine ruimte voor het droogrek en dan staat er al een bureau. Dat zouden er twee moeten worden met bergruimte voor alle blogzaken en alles voor de business van Young Living. Met een efficiënte indeling zou dat mogelijk moeten zijn.

Waarom een dakkapel

Op dit moment zit er een klein kantelraam in het dak. Wat ben ik blij dat we dat al als meerwerk hebben laten doen bij de bouw. Achteraf had ik liever toen al een kapel laten maken, die hadden we toen nog mee kunnen financieren. We waren afgelopen weekend zelfs al verliefd op een vrijstaand huis met dakkapel. Helaas had het nog minder slaapkamers dan we nu hebben en moest de dakkapel compleet opgeknapt worden of moesten we de dakkapel vervangen.Dakraam Waarom een dakkapel

 

Maar goed aangezien we hier verder prima zitten, is behalve de veranda een dakkapel wel een wens. Behalve meer daglicht en ruimte is een ander voordeel van een dakkapel dat het je woning meerwaarde geeft. Dit komt omdat er een kamer groter wordt, dus ook jouw huis. Daarnaast kan het zijn dat je woning door het plaatsen van een dakkapel daadwerkelijk een extra kamer krijgt. Doordat je een ruimte voorziet van een raam, waardoor het als slaapkamer of badkamer gebruikt kan worden bijvoorbeeld.

Vergunning plaatsen dakkapel

Of je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een dakkapel is afhankelijk van de gemeente. Informeer hier vooraf dus goed naar. Meestal moet je voor een dakkapel aan de voorkant van je huis bijna altijd een vergunning aanvragen. Een dakkapel aan de achterkant kun je vaak vergunningsvrij bouwen. Informeer niet alleen of je een vergunning nodig hebt, maar ook hoe je deze aan moet vragen.

Dakkapel financieren

Voor het financieren van een dakkapel zijn er behalve sparen of een erfenis krijgen, niet heel veel andere opties. Daarom zou je online kredieten kunnen vergelijken en een voordelige lening af kunnen sluiten.

 Vergelijk, vind en sluit de voordeligste lening af

Omdat een dakkapel je woongenot vergroot én financieel voordeel op kan leveren (meerwaarde woning) zou een krediet een optie kunnen zijn. Als je geld leent voor een dakkapel is de rente die je betaalt fiscaal aftrekbaar, een belastingvoordeel dus. Meer ruimte is een investering in je huis en bij de verkoop van de woning, kun je de kosten van het plaatsen van de dakkapel terug verdienen.

❥ Een extra slaapkamer maken op de zolder zorgde ervoor dat wij hier überhaupt ruimer konden blijven wonen met de drie kinderen trouwens. Zou jij iets aan je woning willen veranderen?

 

 

 

Foto door hermaion via Pexels

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.