10x Waarom hardlopen goed voor mij is
Inspiratie Persoonlijke verhalen

Waarom hardlopen goed voor mij is

Eigenlijk was de titel van dit blog Strikjes #7, maar die hou je tegoed want ik besefte dat veel van mijn blij ei momenten zich voordoen dankzij het hardlopen. Op zich klopt dat natuurlijk want ik word daar echt een blij ei van! Waarom hardlopen goed voor mij is? Nou hierom! 

Het voelt goed sowieso, hoe dan ook goed, om gezond bezig te zijn. Ik slaap beter wanneer ik (bij voorkeur 3 keer per week) hardloop. Mijn energiepeil ligt vele keren hoger en ik zit letterlijk en figuurlijk lekkerder in mijn vel. Als ik daarnaast met behulp van de My Fitness Pal App ook nog eens bewust eet, voel ik me 100% beter dan wanneer ik dat niet doe. Dat gaat dubbel op, geestelijk en lichamelijk. Ik voel me goed over mezelf, omdat ik ‘goed’ bezig ben, trots omdat ik het toch maar flik en het lichaam functioneert beter.

Waarom hardlopen goed voor mij is

Op dit moment wil ik nog minimaal 8 kilo kwijt. De combinatie van het hardlopen en het bewust eten, maakt dat eigenlijk elke dag de weegschaal een beetje minder aangeeft. Dat geeft een ontzettend voldaan gevoel. Steeds een stapje dichterbij mijn doel. Bewust, genietend.

Een frisse neus & een fris hoofd!

Of ik nou echt 5 kilometer aan een stuk óf zoals nu met intervallen weer opnieuw een training aan ga, het is verstand op nul, blik op oneindig, me overgeven aan de wereld om me heen, de muziek in mijn oren, genieten van de prachtige, leuke en soms grappige dingen die ik zie, inspiratie binnen laten komen, gedachten laten gaan…Soms de frisheid van een bui op je kop, soms het snot uit je neus van de kou, het laten gaan. Vertrouwen op je benen en jezelf. Heerlijkheid!

Afhankelijk van niemand!

In principe hebben mijn man en ik (omstandigheden daar gelaten) vaste tijden waarop we lopen. Hij drie avonden, ik een ochtend en twee avonden. We kunnen gaan, zelf ons tempo bepalen, zelf bepalen of en hoe lang we voor of na de training wandelen en of we er voor of er na nog onze oefeningen doen (benen, buik). Ik ben geen teamsporter, ideaal dat hardlopen dus!

Muziek!

Tijdens het hardlopen is het enige moment dat ik rustig en ongestoord naar mijn muziek kan luisteren. Rock on! Als ik wandel/inloop luister ik mijn eigen muziek via Spotify en tijdens de trainingen heb ik de stem van Renate die me coacht & tussendoor aangepaste muziek van de trainingen. In mijn hoofd zing ik heerlijk mee en het lopen gaat fantastisch op de beat. Het helpt me echt om in mijn ritme te blijven lopen.

Er uit!

Tijdens het hardlopen ben ik buiten. Buiten is sowieso goed voor je, maar buiten alleen rennend ben ik even geen mama, geen vrouw, hoef ik niet alles te horen, overal op te reageren of  20x zeggen dat het knutselwerkje echt prachtig is. Zie ik niet de vloer, de was, het stof. Niet dat ik daar anders altijd meteen iets aan doe, maar dán, op dat moment zie ik het niet en is het er dus niet.

Trots!

Wat ben ik trots op mezelf! Elke keer als ik de drempel over ga, als ik een grens over ga, als een training lekker loopt, als ik het toch maar even weer heb geflikt! Wanneer de weegschaal aangeeft dat het resultaat heeft. Ik sport! Ik beweeg met plezier, met een kick!

Voorbeeld!

Waar ik nog niet bij stilstond, maar wat  ik belangrijk vind, is het goede voorbeeld naar mijn kinderen. Het afvallen benoem ik niet, dat heeft ook te maken met je zelfvertrouwen, je zelfbeeld en het mogen zijn wie je bent. Dat laatste wil ik ze meegeven.  Goed voorbeeld doet wel goed volgen en goed en lief voor jezelf zijn, op een manier die bij jou past, vind ik een belangrijke les.

Genieten van je omgeving!

Voor mij betekent dit heerlijk door de natuur, maar ook de wijken door en langs de akkers of door het park. Overal zie ik wel iets waar ik van geniet.

10x Waarom hardlopen goed voor mij is!

Behalve blik op oneindig, zijn er (vooral tijdens het wandelen/uitlopen) momenten dat bewust de omgeving in me op neem, geniet van de bui in mijn gezicht, warm wordt van de zon op mijn lijf, een oude stel in hand zie lopen, kleine kinderen zie genieten van het buitenspelen, bijzondere dieren tegen kom, of naar een paard zwaai!

Outfit!

Het is leuk om er leuk uit te zien, ook tijdens het lopen. Mijn wens is nog een keer een super mooie bij elkaar passende hardloop set en een hardlooprokje, maar voor nu ben ik blij met mijn coole Nikes, mijn broeken, mijn stoere shirts en mijn knaloranje windjack! Als mijn schoenen af zijn, mag ik weer nieuwe en als vrouw mét een voorliefde voor sneakers is dat een feestje.

Wat zijn voor jou de redenen om wel of niet te sporten? Ik lees ze graag in de reacties 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.