Wat is het eerste wat ik in de ochtend doe
Persoonlijke verhalen

Wat is het eerste wat ik in de ochtend doe

Wat is het eerste wat ik in de ochtend doe? Het is ook het laatste dat ik ’s avonds doe en eigenlijk ze het antwoord me aan het denken. Het zegt iets over mij. Over mijn prioriteiten. Ook over mijn passie. Het is een deel verslaving, een deel praktisch en een deel moeten in verband met mijn werk. Niet mijn werk buiten te deur, maar het werk dat ik vanuit huis doe. Mijn blog. 

Verder is het praktisch, ik kan anders handige informatie missen. Wat er de vorige avond/nacht in de wereld is gebeurd, of er misschien nog een kind ineens vrij is. Misschien moet ik het op het laatste moment nog een boot wegsturen van de boerderij. Dat is het verslavend stukje. De flauwe spelletjes, even op gang komen. Rustig wakker worden.

Wat is het eerste wat ik in de ochtend doe

Het eerste dat ik doe is mijn telefoon checken. Met welke bezoekersaantallen ben ik de dag van te voren geëindigd? Zijn er nog bijzonderheden in onze Bloggers Whatsapp groep? Zijn er nog belangrijke mails van school of is er nog iets belangrijks qua werk in de app groep van mijn afdeling? Het zijn allemaal vragen die vanaf het wakker worden door mijn hoofd gaan. Verder schiet er van alles aan inspiratie door mijn hoofd en die zet ik dan graag in de WordPress app. Doordeweeks dan. In het weekend is het eerste dat ik doe de trap af lopen. Laptop opstarten en in het voren schrijven. Mails beantwoorden, bedrijven benaderen voor samenwerkingen.

Liever knuffelen

Tenzij man en/of kinderen wakker zijn. Gelukkig zien mijn ochtenden er dan heel anders uit. Dan is het eerste dat ik doe: KNUFFELEN. En dat is de fijnste, meest ontspannen manier om de dag te beginnen en heeft mijn voorkeur. Het allerliefst met z’n viertjes in het grote bed! Zo bijzonder hoe dat bed veranderd, wanneer je een gezin hebt. Het is knus en kneuterig. In het weekend overleggen we dan soms even wat we gaan doen. Daarna een uitgebreid ontbijt met z’n viertjes en de dag start fantastisch.

Slapen man en kinderen nog, wil ik ze niet wakker maken, maar mijn hoofd draait meteen op volle toeren. Welke blogs heb ik nog in de planning, voor welke factuur moet ik nog een reminder sturen? Zijn er nog persberichten waar ik meer informatie voor nodig heb? Heerlijk vind het ik het om aan de slag te gaan, als de rest van het huis nog slaapt. Ik ben productief, kan vier blog tegelijk schrijven en ondertussen foto’s bewerken. Nieuwe ideeën zet ik vast in concept klaar.

Het enige wat ik beter zou moeten kunnen is plannen, zodat ik gestructureerder aan het werk kan. Dan is het nét iets minder rommelig in mijn hoofd en kan ik misschien langer slapen ’s ochtends. In het weekend dan toch. De doordeweekse ochtenden blijven hetzelfde: telefoon checken! Wat is het eerste dat jij doet in de ochtend? 

♥MJ

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. […] bepaalde site voor school aan de slag. Educatief is altijd goed! Maar oké, ik zit dus te veel met mijn telefoon. Waar een telefoon voor bedoeld is, daar gebruik ik hem niet meer voor. Ik bel NOOIT. Ja, naar de […]

  2. Het eerste wat ik ’s ochtends doe is mijn hardloopschoenen en hardloopkleding aan trekken. En dan ontbijt ik, ga bloggen en daarna hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.