we zijn er bijna en evenlij maakt vrienden
What's new

We zijn er bijna en Evenblij maakt vrienden

Door Carin – Nu de zon kracht verliest en de scholen weer zijn begonnen, is het tijd voor een verse tv-blog. Ik bleef een beetje in vakantiestemming, door in de aanloop naar het weekend te kijken naar ‘We zijn er bijna’, het ongekend populair programma van Omroep Max, waarbij een groep senioren een rondreis per caravan maakt. Voor kampeerder herkenbare tv en de sfeer is zo relaxt dat je bijna mee zou gaan. Verder keek ik nog naar Evenblij maakt Vrienden op vrijdagavond.

Een groot nadeel van de groepsreizen in We zijn er bijna? Die jeu de boules-competitie. Elk seizoen is ie er weer en er wordt zo fanatiek gespeeld dat er een gouden jeu de boules bal te winnen lijkt. Met mijn balgevoel is het niet verstandig om mee te doen, mocht ik ooit met zo’n reis mee gaan als mijn leeftijd het rechtvaardigt. Ik denk dat ik minstens drie caravans beschadig en zelf languit ga over de scheerlijnen. 

We zijn er bijna..

De één na laatste aflevering opende met een reisdag. Alles wordt ingepakt, opgerold en weggeklapt en dan gaat de groep op reis naar het ‘niets aan de hand’ bergdorpje Guejar Sierra. Maar de uitgang van de camping komt uit op de snelweg. Daar krijgt Ien dan weer zwaar het zweet van.


Afbeelding BNdeStem 

Ien reist samen met haar man Gerard en in deze aflevering vieren ze hun 53-jarige huwelijksdag. En waar een gebroken hak al niet goed voor is: Ien brak 53 jaar geleden de hak van haar schoen en vond dat Gerard die best voor haar kon repareren. En als Ien toen al was wie ze nu is, dan spreek je haar ook zéker niet tegen. Gauw repareren die hak. De schoen was gerepareerd en Gerard hing aan de ha(a)k.

Twisten tussen de dissels van de caravan

’s Avonds geven ze een bescheiden borrel voor de groep. Er wordt druk getwist tussen de dissels van de caravan en vanaf de bank was dat best een angstig schouwspel. Ik had toch een paar kneuzingen en breuken ingecalculeerd, maar gelukkig viel het mee.

Wie ook meereizen zijn Johan en Ineke. Ze leven zoveel mogelijk met de natuur en mediteren twee keer per dag volgens het Zen-principe. Ineke gaat de boeddhistische gelofte afleggen en daarvoor is ze in ontwikkeling met zichzelf. Hoe doe je dat Ineke.. in ontwikkeling zijn met jezelf? Ik kwam er in deze aflevering niet achter.

Hondenkeutel in de maneschijn

Maar dan Henk.. Henk zat vroeger op het internaat en daar moest je elke dag je schoenen poetsen. En wat doe je dan als je op de camping staat? Inderdaad.. elke ochtend schoenen poetsen! Net zolang tot ze glimmen als een hondenkeutel in de maneschijn. Ik vraag me oprecht af wanneer hij die schoenen dan gaat dragen, want is het niet zo dat je ze meeneemt op vakantie, maar vervolgens je slippers niet uitkrijgt?

Willy heeft een ander probleem. Ze kan niet kiezen of het water van de rivier nou groen of blauw is. En dat komt dan weer omdat ze eigenlijk alleen water wat uit de douche komt lekker vindt. En dat heeft geen kleur.

En nu zijn we Deens

Na een bezoek aan het Moorse Alhambra paleis is het tijd voor de avondboterham. Gerard en Ien smeren een boterham met kaas en Ien doet daar jam op. Vervolgens zegt ze tevreden tegen Gerard: ‘zo.. en nu zijn we Deens’. Want dat is kennelijk een Deense traditie, kaas met jam op je boterham. Weer wat geleerd Ien. Zo word je broodje kaas ineens een internationaal broodje!

Even een lijntje

Punt van discussie deze aflevering is de was. Want ook die gebeurt natuurlijk traditiegetrouw elke dag. Daar waar de meeste reisgenoten ‘even een lijntje spannen’, peinst Anke daar niet over. Zij heeft een droogmolen. Want die kun je precies plaatsen waar je wilt en dan waait je was niet tegen de heg. Want Anke heeft een pesthekel aan handdoeken die tegen de heg gewaaid zijn.

Herrie in de caravan

Heb ik het al gehad over ‘altijd de rust zelve Ton’? Ton maakt dagelijks zijn auto schoon met een emmertje water. Hij is 39 jaar getrouwd met Joke, die volgens Ton best dom is. Ik zat al op het puntje van de bank, want ik dacht ‘nu hebben we herrie in de caravan’, maar nee hoor. Joke is dom, omdat ze met Ton is getrouwd. En dan ben je niet de slimste aldus Ton. Ik moet het trouwens ook nog even met jullie hebben over het bijzondere recept voor gehaktballetjes. En ik weet niet, of ik het nou zo’n aanbeveling vind..

Gehaktballen met Franse uiensoep

Voor de tapasavond moet ieder stel een hapje maken en daar zag ik toch schrikbarende dingen voorbij komen. Gevulde eieren die werden gevuld met ‘dat wat we nog hebben liggen’ en gehaktballetjes waar een zakje Franse uiensoep inging.

Ik heb mijn hart vastgehouden toen ik de hele groep zag aanvallen op de hapjes. En of het nou daardoor kwam weet ik niet, maar aan het einde van de avond hobbelde de hele groep van links naar rechts op de klanken van de Snollebollekes. Mijn man bromde alleen maar ‘dit wordt feestuurtje en vervolgens fractuurtje’. Deze week gaan we zien of de hapjes slachtoffers hebben gemaakt of dat de groep nog compleet is.

‘Over de vloer programma’ –  Evenblij maakt vrienden

Verder keek ik nog naar Evenblij maakt Vrienden en wat mij betreft maakt hij die zéker! Deze week was hij te gast bij wijnboer Ilja Gort en zijn familie en Karsu. De manier van interviewen van Frank Evenblij maakt dat het een heel ander ‘over de vloer programma’ dan we gewend zijn. Ik heb een uur geboeid zitten kijken en dat zal ik vrijdag zeker weer doen.

De nominaties voor de Televizierring 2022

Dat was het wat betreft We zijn er bijna en Evenblij maakt vrienden. Maar dan nog even kort de nominaties voor de Televizierring. Met de nominaties voor het YouTube-programma ‘Jachtseizoen’ en ‘De Bevers’ (het realityprogramma waarin zanger John de Bever en zijn partner worden gevolgd), heeft het programma volgens mij alle geloofwaardigheid verloren.

❥ De Televizierring was jarenlang de beloning voor het beste programma van het jaar, maar nu is het nog slechts een afspiegeling van het stemgedrag van ons Nederlanders. Wie voert het beste campagne en wie krijgt de meeste stemmen. Het lijkt de politiek wel, zucht..

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.