Home | NEW IN | Wie is de mol en Heel Holland Bakt

Wie is de mol en Heel Holland Bakt

Weekend TV door Carin

by Gastauteur
merdeces winnares heel holland bakt

Door Carin – Het weekend is voorbij, dus tijd voor een terugblik! Ik begon op vrijdagavond bij Vandaag Inside en ging via Wie is de Mol naar de finale met de finale van Heel Holland Bakt. En ik vond nog iets van schaatser Joep Wennemars op het NK afstanden dit weekend.

Vandaag Inside scoort hoge ogen in talkshowland en dat begrijp ik wel. De ene keer voeren de heren zinnige gesprekken en de andere keer past de omschrijving ‘onderbroekenlol’ het beste. En soms veroorzaken ze opschudding met een stoer verhaal over een kaars. Meestal kan ik er wel om lachen. Maar vrijdag was ik verbaasd. De sfeer was melig en ik vroeg me net af wat ik nou eigenlijk zat te kijken. Een vraag die me tegenwoordig tijdens het kijken naar de tv steeds vaker overvalt. Is hier publiek voor? Wie zit hier op te wachten?

Zaken waaraan hij weleens likt 

Nou ja, de kijkcijfers geven het antwoord op die vragen wel. Vrijdag deed Johan Derksen weer een stoere uitspraak over zaken waaraan hij weleens likt. En nee, geen zorgen, ik deel het antwoord niet met jullie. Want vertel me.. is er iemand die wil weten waar deze 74-jarige journalist aan likt? Pfff… ik pas. Wil er alleen over kwijt dat ie het niet nodig heeft om een leuk programma te maken wat mij betreft.

Wie is de mol en Heel Holland Bakt

Wie is de Mol?

Nou, na zaterdag denk ik Jurre in elk geval niet. Vond ik hem tot nog toe rommelig en warrig, De arme jongen begaf het in het Lord Milner hotel bijna, toen er tijdens het eten ineens een verdraaide stem uit een schilderij leek te komen. Ik dacht werkelijk even dat Jurre van angst bij een van zijn medekandidaten op schoot zou kruipen.

In het hotel waart de geest van Katie rond en hoewel Katie zeer bereidwillig was om de opdracht te laten slagen, bleef Jurrie koppig zijn oren bedekken. De opdracht in het hotel had te maken met portretten, waarbij via morsecodes een omschrijving moest worden gevonden.

Team Binnen moest opdrachten doen, team Buiten ontcijferde de morsecodes. Alle kistjes gingen uiteindelijk open aan de hand van de gevonden karaktereigenschap, behalve die van Ranomi, die zichtbaar teleurgesteld was. Maar van wie was dat 2e gezicht op het portret van Nabil?

Voor de kerkopdracht moesten er mensen worden gevonden die in Church Street woonden. Zij moesten op basis van eigenschappen als beroep en de samenstelling van het gezin geplaatst worden in de kerk. Daniël en Ranomi stonden in de kerk te wachten en zij konden de anderen die de kerkgangers moesten vinden instructies geven. En dat doe je doorgaans maar het beste vriendelijk Daniël. Want deze portofoonetiquette leek nergens op. Misschien kan Ellie Lust je een workshop geven? Neem dan Soy mee, want dan leert hij dat je alleen kunt praten met je portofoon aan.

Maar Daniël en Ranomi? Jullie zagen welke stoelen waar moesten staan en alle kerkgangers hadden een stoel mee. Wat was er nou zo lastig als de juiste mensen eenmaal binnen waren? De aflevering eindigde met een plottwist: na de test volgende er geen executie en die hoeft er volgende week ook niet persé te komen. Ik ga het zaterdag zien!

Heel Holland Bakt

En gebakken werd er tijdens de finale! Met 4 deelnemers in de finale, Zineb was tijdens de halve finale ziek maar op basis van haar bakkwaliteiten mocht ze toch naar de finale, was het druk in de tent. Amel, Jan, Mercedes en Zineb streden om chocoladetrofee die Robèrt van Beckhoven zelf had gemaakt.

Chocolade Nhaan

In de eerste ronde stond de technische opdracht op het menu. Er moest een chocolade replica van Nhaan, het hondje van Jannie, worden gemaakt. En werken moet chocola bleek toch wel een vak. Eerst alle lichaamsdelen van ballonnen op zien te blazen en heel houden en die dan ook nog eens van 2 lagen chocola voorzien. En die tijd maar dringen.

En Zineb, dan heb je een prachtig chocolade teckeltje, moet je hem om hem in leven te houden nog even vriessprayen en dan ziet ie er ineens uit als een konijn met acné. Lekker dan! Toch won Zineb met haar creatie de opdracht, want Jannie herkende in de gebutste teckel haar eigen Nhaan het best. En Jan.. wat was er met jouw hondje gebeurd? Het leek wel of één van de beide ouders van het hondje stiekem was vreemdgegaan? Een teckeltje met pootjes van een herdershond zo leek het wel.. Overigens adviseer ik Amel om nog even geen huisdier te nemen, want haar teckel belandde op de grond en eindigde in stukjes.

Jubileumspektakelstuk

Daarna was het tijd voor het jubileumspektakelstuk. In 7,5 uur tijd moest er een taart worden gebakken met natuurlijk het cijfer 10 erop, maar ook nog petit fours, hartige soesjes, tartelettes en andere taartjes. Een immens karwei.

Gaat het op dag 1 nog voorspoedig, op dag 2 hakt de vermoeidheid erin. Jan bakt een taart met het thema ‘bosfeest’ en alsof het zo moet zijn ziet hij door de bomen het bos niet meer. Alles gaat mis. Zo ook bij Zineb, waar de botercrème helemaal in de schift zit. En bij Amel valt er van alles op de grond.

Dan is het moment daar: oud-deelnemers, gasten en familie mogen proeven en de jury mag haar oordeel vellen. Over de petit fours van Mercedes is Robèrt heel duidelijk: die zijn ‘nejwa netter’ dan die van de anderen en hij verklapt met glimmende oogjes dat er in de taart van Amel een nootje zit. Tot zover het geheime ingrediënt Robèrt..

De jury is echter unaniem: outsider Mercedes wint de jubileumeditie van Heel Holland Bakt. O ja.. nog even voor de zekerheid, want stel dat ze wèl zoek is.. volgens Robèrt is Amel ‘opgevlogen’. Ik denk stiekem dat ie bedoelt dat ze in de loop van het programma heel veel beter werd, maar mocht je toch iets zien vliegen…

NK afstanden in Heerenveen

Dan nog even over het NK afstanden in Heerenveen. Ik zag de 20-jarige Joep Wennemars op de 1000 meter nèt naast het podium eindigen. Het scheelde maar 6 honderdste van een seconde en dat is natuurlijk gewoon net niks. Al redde hij het net niet, het blijft donders knap.

Maar wat mij vooral opviel, was de grootse manier waarop deze jonge sporter met zijn teleurstelling omging. Kop omhoog en door. En natuurlijk heeft hij een bevlogen ‘coach’ op de achterhand in de vorm van vader Erben, maar zo’n bekende succesvolle vader legt de lat misschien ook wel meteen heel hoog. Niet altijd makkelijk!

Mooi om te zien hoe deze jongen met zijn sport omgaat en ik weet zeker dat hij die 6 honderdste heus ergens gaat vinden. Die is vandaag thuis in zijn krachthonk al wel op zoek denk ik. Tot volgende week!

 

 

Bron afbeelding Mercedes || Heel Holland Bakt

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.