Salade met geitenkaas en vijgen
In de keuken

Zalige salade met geitenkaas en vijgen

De basis van mijn afvallen is koolhydraat arm eten in combinatie met WWflex. Het KHA eten zoals ik doe is niet zo vetrijk en op de precieze manier om in ketose te raken en ik bereken niks. Ik gebruik mijn gezond verstand en dat is voor mij de beste combinatie om langzaam af te vallen en zo het gewicht er af te houden. En ondanks dat ik dus anders eet, geniet ik nog steeds. Ook dat is het voordeel van deze manier van afvallen.

Heel soms gebruik ik bloemkoolrijst in plaats van rijst, maar in principe vervang ik de koolhydraten niet. Ik skip ze gewoon, zo veel mogelijk om zo koolhydraat arm te eten. Behalve de goede koolhyraten trouwens, die eet ik wel. Zo ook in deze zalige salade met geitenkaas en vijgen. De combinatie van hartig en zoet in een gerecht vind ik de allerlekkerste. Ik kon bijvoorbeeld heerlijk genieten van een broodje met leverworst, na een broodje met appelstroop. René vroeg wel eens waarom ik het nooit samen op één broodje deed, maar dat vond ik dan weer een gek idee.

Zalige salade met geitenkaas en vijgen 

De ham in deze salade zorgt voor het hartig, de vijgen leveren het zoet en de rest vult het helemaal aan.De peperachtige smaak van de rucola en de aardse tonen van de walnoot, zalig! De eerste versie van deze salade maakte ik met komkommer, dat moet je niet doen. Gaf een veel te waterig effect, tegen de stoere volle smaken van de andere ingrediënten!

Ingrediënten 

Deze geitenkaas salade met vijgen is voor mij een volledige maaltijdsalade, maar kan ook prima als bijgerecht bij een zomerse BBQ of juist bij het Kerstdiner. Je kunt met deze salade alle kanten op en hebt het volgende nodig:

Zalige salade met geitenkaas en vijgen

• Spaanse ham (ik heb altijd die van de Jumbo)
• Naturel geitenkaas
• Rucola
• Honing
• Gedroogde vijgen
• Walnoten
• Peer

Bereidingswijze

Deze salade serveer ik het liefst op een bord, in laagjes. Een kom haalt op de één of andere manier iets van de charme van deze salade en dan eet hij toch minder lekker weg.

• Verdeel de rucola over het grote platte bord en schenk er de honing over

• Snijd de vijgen in stukjes en strooi deze over de eerste laag

• Breek met je vingers de walnoten in kleinere stukjes en verdeel deze er ook weer over

• De peer schil je en snijd je in kleine stukjes, deze stukjes vormen de volgende laag van je salade

• Verkuimel de geitenkaas in kleine plukjes en gooi die weer over het bord

• Als laatste scheur je de Spaanse ham over het bord en eventueel sprenkel je er nu nog wat honing over

❥ Zoals je ziet, ik hussel deze geitenkaas salade ook echt niet, maar bouw hem op, op het bord. Je kunt dus vlak voor het opdienen beginnen met het maken. Natuurlijk ben ik benieuwd of je wel eens één of meer van de recepten op Mar-JoYa hebt gemaakt. Laat je het weten?

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Wat een heerlijk gerecht. Dit soort hammen vind ik altijd zo lekker.
    Dankje voor het delen 🙂 Op mijn blog staan ook food recepten, wellicht staat er iets voor je bij.

    X Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.