Zoete aardappel lasagne met geitenkaas en walnoot
In de keuken

Zoete aardappel lasagne met geitenkaas en walnoot

Door Hello Fresh werd ik uitgedaagd iets anders te doen met zoete aardappel. Leuk, aangezien ik uberhaupt nog nooit iets met zoete aardappel heb gedaan. Ik zou ook niet echt weten hoe je zoete aardappel bereiden kunt. Nou ja, nu lieg ik een beetje, ik heb het ooit één keer gedaan. Zoete aardappel uit de oven. Heel simpel, in blokjes, met kruiden en wat olie. Niets spannends aan en niet echt te vernaggelen.

Iets heel anders met bataat, is wel even een dingetje dus. Mijn gedachten en smaak gingen meteen naar ‘iets met’  een zoete aardappel lasagne met geitenkaas en walnoot. Meteen schoot er een vleugje kaneel op mijn smaakpapillen. Dat zou  het wel een herfstachtig gerecht maken.  Helemaal in combinatie met de noten. Ook dacht ik meteen aan iets van siroop, stroop, appelstroop. Liet ik het vegetarisch, zou ik er nog een groente bij gebruiken. Ik wist het nog niet. Aubergine? Courgette? Dat zou  het gerecht wel wat voller maken.

Lasagne van zoete aardappel

Het idee van een lasagne van zoete aardappel bleef kriebelen. Daar moest ik toch wat mee kunnen. Een herfstgerecht in de winter kan prima. Ik moest alleen nog rekening houden met man en kinderen. Paprika is het enige dat ik niet lust en ook echt niet eet. Voor mijn kinderen en man ligt dat een tikje anders.

Ik besloot gewoon mijn gevoel te volgen en te zien wat ze er van zouden vinden. Ze mogen sowieso wel meer eten wat de pot schaft eigenlijk. Er kwam ook een ander idee. Pasteitjes met dezelfde ingrediënten. De kinderen zijn gek op de pangsit van de Chinees, een goed pasteitje zouden ze ook kunnen waarderen. Voor deze uitdaging ging ik voor de lasagne, maar de pasteitjes ga ik zeker proberen.

Zoete aardappel lasagne met geitenkaas en walnoot

Voor de lasagne van zoete aardappels haal je ongeveer* de volgende boodschappen:

500 gram zoete aardappels
1 courgette
honing
125 gram geitengaas
(ik gebruikte zo’n verpakking met zes dikke plakjes)
1 zakje walnoten
naar wens peterselie

Zoete aardappel lasagne met geitenkaas en walnoot

Voor het vlees
400 gram kipfilet
milde olijfolie
rode ui
chilipeper
paprikapoeder
oregano
zout

Verder heb je een kom nodig om de kip te marineren en een ovenschaal.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrische oven). Je lasagne moet er uiteindelijk 30 minuten in.
Maak een marinade van de olijfolie, de kruiden, de uien en de honing en snijd de kip in stukjes. Meng dit door de marinade en zet even weg.

Zoete aardappel lasagne met geitenkaas en walnoot

Schil de zoete aardappels en snijd deze in plakjes, de courgette hoef je niet te schillen en snijd je ook in dunne plakjes. In verband met het vocht bak je de plakjes even en dept ze daarna droog met keukenrol. Bedek de bodem van de ovenschotel met de plakjes zoete aardappel. Daarna volgt een laagje courgette.

Zoete aardappel lasagne met geitenkaas en walnoot

Over de courgette komt een laagje van het kip/marinade mengsel en daarover verkruimel je de eerste drie plakjes geitenkaas. De walnoten kun je met vingers in kleinere stukjes breken en er over verdelen, over deze laag sprenkel je honing.  Dit herhaal je nog een keer; zoete aardappel – courgette – alleen kip (zonder geitenkaas, honing en walnoot!). Dan kan de ovenschaal voor twintig minuten in de oven.

De afwerking

Hierna haal je de ovenschaal uit de oven, legt nog een laagje zoete aardappel, verkruimelt de laatste drie plakjes geitenkaas er over en verdeelt nog een keer stukjes walnoot tussen de kaas. Als laatste spuit  je er uit de losse hand nog wat honing over. Dan kan de ovenschaal nog een keer in de oven, voor de laatste tien minuten. De laatste laag zoete aardappel vormen een crunchy touch aan de zoete aardappel lasagne met geitenkaas en walnoot.

Serveer de zoete aardappel lasagne in de ovenschaal, eventueel gegarneerd met de peterselie. Omdat de kindjes niet zo van groene stukjes in hun eten houden, sloeg ik het over. Heb je deze koolhydraatarme lasagne zelf gemaakt? Laat dan even weten wat je er van vond ♥ 

 



 

 *bij benadering voor vier personen, heb je grote eters, dan heb je uiteraard meer nodig

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Huisvlijt zegt:

    Wat een origineel recept voor lasagne! Dat is nog eens wat anders dan met gehakt en zo. Veel verder kom ik meestal niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.