Lifestyle

10x wat niemand je vertelt over kamperen

Voor alles moet een eerste keer zijn. Zoals jullie eerder konden lezen, gingen we dit jaar voor het eerst kamperen. Mijn vooroordelen liegen er niet om, maar wat is er nu van waar? Crocs heb ik inderdaad te veel gezien. Zelfs gevoerd, met dit weer….. en dan bedoel ik de meer dan dertig graden die we eindelijk aangetikt hebben. 10x wat niemand je vertelt over kamperen!

Wat vielen me nog een  groot aantal andere dingen op. Ik heb (in willekeurige volgorde) geluiden gehoord, waar ik nog nachtenlang van wakker kan schrikken, beelden gezien die niet van mijn netvlies gaan, gesnaaid en gesnackt, creatieve eenpansgerechten gekookt, maar wat vond ik er nu van? Hieronder krijg je een beeld, of het de goede is, dat is dan nog even de vraag……

10x wat niemand je vertelt over kamperen

 1. de gene-knop gaat op off =>

niemand houdt zich in. Zichtbaarheid van lichaamsdelen doet er niet meer toe, uitroepen over poep en pies, wat je wanneer & met wie gaat doen, laat het gaan. Op het toilet neem je oordoppen mee als je niet tegen de poep en plas geluiden van je medemens kan, want iedereen denkt dat hij alleen op het toilet is en vergeet voor het gemak dat er tien toiletten op een rij staan. Een fonetisch spel van prrfft, prut en aaaah.

2. je neemt veel te veel mee =>

bij mooi weer loop je in bikini of badpak. Wat niet meer fris is, sla je door een sopje, hang je op en trek je weer van het wasrek. Neem jij voor drie dagen mee, gebaseerd op verschillende weerstypes (legging/rok/shirt/vest is prima voor minder weer, zonder legging en vest, heb jij genoeg aan bij 30 graden) ben jij klaar voor twee weken!

3. een gemiddelde gezinscamping heeft een animatie-programma =>

op zich geen probleem, maar ze zullen laten weten dat ze er zijn. Bij voorkeur met een box waar muziek uitkomt. Van die liedjes die je met geen mogelijkheid uit je hoofd krijgt. Geloof je me niet? Luister hier maar naar, ach wat, doe eens mee om in de stemming te komen!

4. je hebt geen kind aan je kinderen =>

boek een plekje tegenover een speeltoestel, zet je tent en caravan zo dat je er goed zicht op hebt en jij kunt je gang gaan. Jou hebben ze niet meer nodig. Ja, voor hun natje en droogje.

Als ze iets ouder zijn stappen ze op de fiets, gaan de camping onveilig maken en zie je ze tegen etenstijd wel weer. Als je nog regelt dat er een zwembad is, dan doe je er helemaal niet meer toe. Je geeft ze geld mee voor een drankje en een frietje en je hebt helemaal je handen vrij.

5. de kinderen die mee doen aan het animatie-programma hebben ouders =>

dit biedt twee mogelijkheden:

I. je maakt nieuwe vrienden voor het leven, aangezien ook zij geen kind aan de kinderen hebben, willen ze nieuwe mensen leren kennen. Om het mensen leren kennen, om een praatje, om een borrel op de avonden dat de kinderen liggen te slapen en je nog niets aan ze hebt.

II. ze gunnen hun kinderen alles. Dat ze voor aan staan, zodat jouw kinderen met ellebogen weggewerkt worden óf ze gunnen ze heel veel plezier samen mét papa en mama, waardoor jouw kind door het enthousiaste dansen van de vader van dit kind, met blauwe ogen terug komt en dan niet het soort wat hij bij zijn geboorte mee kreeg.

 6.  sociaal gedrag bestaat nog =>

je kunt alles open laten, je kinderen onbeheerd voor de tent laten zitten als je moet plassen, sociale controle is er in overvloed. Er gaat niemand met je spullen vandoor.

Uit alle hoeken komt onverwachte hulp. Parasol stuk, eentje te leen tot vrijdag. Caravan lastig op zijn plek te krijgen, meestal hoef je niet eens te roepen om sterke mannen, maar doe je dat wel, staan er zo vier paar handen klaar om je caravan op je plek te duwen. Je hoeft geen oogcontact te maken om te groeten. Een welgemeend goedemorgen of goedemiddag komt je spontaan tegemoet. Je hoeft de voortent heus niet bij elkaar plat te lopen hoor, dat niet.

7. een douchebeurt of twee overslaan maakt niet uit =>

je bent steeds buiten als het weer mooi is, dus óf het waait lekker door óf je neemt duiken in het zwembad. Met slecht weer zit je opgesloten in de tent, waar je dan weer niet echt vies van wordt. Oh en weet je nog? De gene-knop gaat uit, dus stoppeloksels bijvoorbeeld zijn niet echt wereldschokkend op de camping.

8. de meters die je maakt! =>

naar de kampwinkel, naar het toiletgebouw, naar de douce, naar de afwasruimte, over de camping, door de supermarkt als je voor drie dagen eten haalt…… Stappenteller aan en jij mag rustig genieten van de extra calorieën die je op vakantie toch weer nuttigt.

9. de extra calorieën =>

alles is lekkerder als je kampeert! Überhaupt op vakantie is alles lekkerder. Vooral als je een ik-verveel-me-eter bent, kun je je lol op! Zoals ik al schreef, de kids zijn óf de hort op óf zitten de hele dag in het klimrek mét glijbaan en zandbak. Wat is het dan heerlijk om lekker met een roseetje voor je tent te zitten met een knabbeltje hier en een hapje daar. Beetje spelletje doen, beetje snoepen, beetje haken, beetje bloggen, beetje eten. Al die beetjes bij elkaar…..tja dán weet je het wel!

10.  Kamperen is dus zo leuk, omdat je kinderen het leuk hebben =>

dat geldt dus ook voor andermans kinderen. Zo’n hele dag leuk, dat ga je natuurlijk bekopen! Kinderen worden daar moe van. De hele dag zwemmen is vermoeiend. Een hele dag pretpark is vermoeiend. Een animatieprogramma is vermoeiend. Een hele dag binnen in verband met regen is vermoeiend. Uiteindelijk resulteert het altijd in: “Ik hoef niet slapen, ik ben niet moe!” Gevolgd door een reuze huil- en of driftbui. Met het aantal kinderen op de camping, variërend in elke leeftijdscategorie kun jij je zo’n avond met krijsende, oververmoeide kinderen die zichzelf nog super fit vinden dus vast wel voorstellen.

…..maar als je kinderen het leuk hebben, heb jij het toch ook leuk? Hell yeah!  Op naar de volgende vakantie! In een huisje of op de camping? Wie het weet mag het zeggen!

 

Photo by Laura Pluth on Unsplash

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

3 Reacties

  1. Haha, heerlijk herkenbaar! Ik ben echt een kampeer-fan. Heerlijk buiten met de grassprietjes tussen m’n tenen een boek lezen. En dan heel hard die geluiden negeren. En het animatie-team haha 😉
    wendy onlangs geplaatst…Update: Als je hond kanker heeftMy Profile

  2. aniek zegt:

    Vooral dat liedje

  3. sineke zegt:

    Je komt verveeld, stinkend en dom weer terug…ik verheug me dr op hahahahahahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.