De verjaardagen
Persoonlijke verhalen

De verjaardagen

Door Lisanne – Het is alweer even geleden dat ik voor het laatst wat van mij heb laten horen. Ik moet zeggen dat het best pittig is, 32 uur per week werken, zorgen voor je kindje en dan wat tijd voor jezelf vinden. Het schrijven schiet er dan als eerste bij in. Toch wil ik iets vertellen over de verjaardagen.

De maand januari is namelijk een feestelijke maand bij ons thuis. Eerst heb ik mijn 27e verjaardag gevierd. Dit is een hele rustige dag geworden. Ik had niet zoveel behoefte aan veel visite. Een week later werd ons zoontje zijn 1e verjaardag gevierd. Dit moest natuurlijk wel groots gevierd worden. Dat betekende dat het huis bomvol zat deze dag.

De verjaardagen – Eerste verjaardag

De verjaardagen Ons zoontje zijn verjaardag is uitbundig gevierd met familie en vrienden. In de ochtend had mijn man nog even tijd om met ons video te bellen. Zodat hij de jarige job zelf kon zien. Samen waren ze lekker gek aan het doen, zo ontzettend leuk om dat te zien. Hij herkent zijn papa nog heel goed (dat denk ik tenminste). Rond een uurtje of 2 kwam de eerste visite. Ik had opeens een heel verlegen mannetje bij mij op schoot zitten. Dat was echter voor korte duur. Hij kreeg zoveel cadeaus, dat hij helemaal vrolijk en druk werd.

De verjaardagen We hadden speciaal een taart voor hem laten maken (met dank aan mijn lieve zusje). Met allemaal leuke foto’s erop. De taart viel zeer goed in de smaak bij ons kleine ventje. Hij heeft zo lekker zitten smullen van de taart. Alles zat eronder, maar dat mocht natuurlijk ook.

Eerste verjaardag als mama

Aan het einde van de middag ging de visite weer naar huis. Ons zoontje was helemaal kapot. Hij lag om 6 uur al op bed en heeft heerlijk geslapen. De dagen erna moest hij ook nog goed bij slapen, maar gelukkig kon dat ook. Ik vond het niet leuk dat mijn man niet op mijn verjaardag was. Dit was mijn eerste verjaardag als mama, misschien herken je het nog, maar voor mij voelde dat echt zo anders dan mijn voorgaande verjaardagen. Ik had dit stukje heel graag met hem willen delen.

Ook de 1e verjaardag van ons zoontje heeft hij moeten missen. Heel gek, maar daar heb ik eigenlijk geen moeite mee gehad. Terwijl ik dacht dat dit wel het geval zou zijn.

Reacties

reacties

Lisanne

Mijn naam is Lisanne (26 jaar), vriendin van een militair en we hebben samen een zoontje van januari 2016. Doordat mijn vriend veel weg is probeer ik het gezin zo goed mogelijk draaiende te houden. Daarnaast werk ik bij de RDW en doe ik veel leuke dingen met vrienden en natuurlijk met mijn gezin!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.