Doorslapen, wakker maken of opblijven
Inspiratie Ouderschap

Doorslapen, wakker maken of opblijven

Elk jaar vind ik het een dilemma, want wat doen we met de kinderen? Doorslapen, wakker maken of opblijven. Het heeft immers allemaal zijn voors en tegens. Het niet te genieten zijn ’s morgens na het opblijven, het verdrietig en boos zijn na het doorslapen of het niet wakker willen worden bij het wakker maken.

Het is maar de vraag wat het verstandigst is ook. Elk onderzoek heeft een andere uitslag en elk kind is anders. En wie kent zijn kind nu het best? Misschien heb je wel iets aan mijn ervaringen, vandaar dat ik ze op de valreep nog even met je deel. Wij hebben besloten het af te laten hangen van de toestand van de kinderen, onszelf én van de omstandigheden waarop we het vieren.

Doorslapen, wakker maken of opblijven

Vorige Oud & Nieuw waren we bijvoorbeeld een weekend weg met z’n vieren. Ze waren de hele dag al best wel moe, dus besloten wij om ze op bed te leggen. Ze wilden allebei wakker gemaakt worden voor twaalf uur. We zijn op tijd begonnen met wakker maken, zodat de kans op verdriet, gechagrijn en misselijkheid minder was. Ze konden zo eerst bijtrekken. Dit werkte heel goed. Het lekkers op tafel was voor hen ook een traktatie. Zo lief! Het was echt genieten, een momentje van ons vieren. Gelukkig en samen het nieuwe jaar in. We zijn voor het raam gaan staan voor het vuurwerk, daarna mochten ze nog even blijven zitten en toen hebben we ze weer op bed gebracht. Ook als het wel moeizaam was gegaan, had ik ze wakker gemaakt, want afspraak is afspraak. De teleurstelling de volgende dag zou ik niet op mijn geweten hebben. 

Dit jaar zijn we bij mijn ouders en daar blijven ze dit jaar in principe wakker. Dat ging twee jaar geleden, voor Thomas (toen vier jaar), ook prima namelijk. Onze jongste hebben we toen wel op bed gebracht. Die zouden we ook niet wakker maken. Of ze werd uit zichzelf wakker van het vuurwerk of niet. Dat laatste werd ze. Met haar hebben we boven voor het raam staan kijken. Ze is nu zo oud als Thomas toen was en we gaan het opblijven met haar nu ook proberen.

Wil je de kinderen vóór 0.00 uur lekker op één oor hebben met het gevoel dat ze de jaarwisseling hebben meegemaakt, dan kan dat heel stiekem met de Netflix New Year’s Eve countdowns. Ook leuk in plaats van de klok, een kwestie van timing. 

Netflix New Years Eve Countdowns

De Netflix New Year’s Eve countdowns vieren de beroemdste 10 seconden van het jaar: waar, wanneer en hoe kinderen dat overal ter wereld maar willen.  Er zijn dit jaar weer verschillende Netflix favorieten met een New Years Eve Countdown. Je kunt kiezen uit:

• Fuller House:

Luidt het nieuwe jaar net als de familie Tanner- Fuller- Gibbler in met bubbelende cider, een huis vol drukte, en een vrolijke familie die wel van een feestje houdt!

• Luna Petunia:

Het is oudejaarsavond in Amazia en het feest is in volle gang! Luna en haar vriendjes haasten zich om niets van de dolle pret te missen.

• Beat Bugs:

De Beat Bugs hebben hard gewerkt om de tuin mooi te maken voor het dansfeest op oudejaarsavond. En eindelijk is het bijna tijd om te feesten!

• Puffin Rock:

Het is bijna 2017. De familie van Oona en Baba denkt terug aan alle ongelofelijk, leuke avonturen die ze het afgelopen jaar beleefd hebben.

• Word Party:

De baby’s hebben zo veel geleerd dit jaar, en jullie hebben geholpen! Vier samen met hen een speciaal feestje om af te tellen naar een gloednieuw jaar.

• Skylanders Academy:

De Skylanders vieren hun fenomenale overwinningen op een groots nieuwjaarsfeest, en jij mag mee aftellen naar middernacht!

• Project MC:

Op oudejaarsavond proberen McKeyla en Adrienne tegen middernacht met man en macht HAVOC tegen te houden voordat het aftellen wordt stopgezet!

• Koning Julien:

Het is oudejaarsavond in Madagaskar! Koning Julien verkondigt dat alle maki’s op het eiland maar een ding te doen staat: feesten!

• Chasing Cameron:

Cameron Dallas, Taylor Caniff, Aaron Carpenter en de rest van de Magcon- familie praten over hun goede voornemens en openen het nieuwe jaar met een lied.

• Trollenjagers:

Ook al woedt er een epische oorlog tussen twee werelden, toch komen alle levende wezens samen om te klinken op het nieuwe jaar. Tien seconden dan toch.

Waar kies jij voor deze Oud & Nieuw? Doorslapen, wakker maken of opblijven? Het is natuurlijk wel zo, dat de kleine dingen voor de kinderen de grootste herinneringen zijn. Dus waar je ook voor kiest, het wordt leuker met de  Netflix New Years Eve Countdowns! Het maakt immers niet uit hoe laat je ‘Gelukkig Nieuwjaar’ roept! Laat je in de reacties weten waar jij voor kies en waarom? Misschien bedenk ik me dan nog!

♥MJ


Afbeelding meisje en wekker via Shutterstock

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.