Zakelijk

Eerste keer avondvierdaagse

Eerste keer avondvierdaagse

Vanavond is het zover. Vroeger moest ik zelf, nu mag mijn oudste. Er komen herinneringen bovendrijven. Vooral van die ene keer. Nederland moest voetballen, ik heb er niet genoeg verstand van om te weten welke wedstrijd het was. Het zou die van ’88 geweest kunnen zijn. In dat jaar was ik elf en zal ik nog gelopen hebben. Zesde klas. Qua wiskunde zou het zo kunnen zijn. Feit was wel dat we in ieder geval samen baalden, zelfs de niet voetballiefhebbers. 

De avondvierdaagse was sowieso stom en nu misten we ook nog eens de wedstrijd. Zwaar overdreven reageerden we natuurlijk. Gelukkig was Erik zo slim om een radiootje mee te nemen. Een smurfenradio. Je verzint het niet. Dus onder het lopen, volgden we toch de bewuste wedstrijd.

Charming my ass

Nu moet ik voor mijn zoon bedenken op welke schoenen hij 5 kilometer volhoudt, welke broek lekker genoeg zit én wat handig is met het Nederlandse weer. Ook voor mezelf is dat nog een dingetje. Ik wil er een beetje charmant bij lopen, maar het moet ook lekker zitten en niet schuren immers dus charming my ass. Ik laat het maar los en ga voor hardloopschoenen en hardloopbroek.

Tips en anekdotes

Op internet vroeg ik wat leuke tips en anekdotes over de avondvierdaagse van anderen. Ik had verwacht dat er veel over te vertellen was, maar de reacties vielen een beetje tegen. Ik ontving gelukkig leuke anekdotes van Liesbeth en Judith en een aantal tips van Merel.

200 meter van de 5000

Liesbeth vertelt over haar dochter:

Ilse liep vorig jaar mee bij de intocht, want dan krijg je snoepjes (die tot Sint Maarten in de keukenla liggen om dan vakkundig door mama in de prullenbak worden gegooid om ruimte te maken voor de Sint Maarten opbrengst). Zij was in elk geval helemaal klaar voor de dagspeld en de snoepjes. Wij vertrokken vanaf de Wildervanckhal de Woortmanslaan op om vervolgens linksaf te slaan richting de Nolensstraat, vraagt onze poppedijn of we er al bijna zijn.

Ik denk dat we 200 meter van de 5000 meter hadden afgelegd.

Dit jaar mag ze kijken en koop ik een doosje stoepkrijt voor haar, omdat ze waarschijnlijk heel lief langs ze kant staat te kijken. Stoepkrijt gebruikt ze tenminste en hoef ik niet weg te gooien over een half jaar.

Tips voor de avondvierdaagse

Merel van Lotuswritings heeft de volgende tips:

– zoek gezellige ouders op en wandel met hen samen; voor je het weet ben je alweer terug

– met kleinere kinderen kun je onderweg spelletjes spelen (ik zie, ik zie wat jij niet ziet…) om ze af te leiden

– eet op tijd, zorg ervoor dat ze na afloop direct naar bed kunnen

– als je geen fanatieke wandelaar bent, inventariseer welke familieleden wel enthousiast zijn of verdeel het met moeders onderling

– ook handig voor dit laatste geval: de allerlaatste avond duurt het kortst

Het trauma van Judith

Judith heeft gezworen als kind dat ze het die van haar nooit zou aandoen of ze nou willen of niet:

Die stress 4 dagen achter elkaar, ik eindigde zwaar overprikkelt en was een week niet te genieten. Die prestatiedruk, de blaren, het weer, het oneindig lopen zonder echt een doel als een ijsje of nieuwe schoenen ofzo, die fanatieke ouders met hun rugzakken en bergschoenen of nog erger van die grote sandalen.  Al die vaders die mijn moeder probeerde te versieren want die liep mee op haar hakken en had als enige geen zere voeten. Al die moeders met hun rugzakken en sandalen die daarom boos keken. Oow man trauma, ik heb er nog nachtmerries van.

Alles of niets

Dit jaar lopen Muppet en ik drie avonden. Met reden en toch vind ik dát al lullig, het is niet voor niets avond4daagse. Op maandag heeft Thomas zwemles en dát gaat voor, vandaar dat vanavond onze eerste avond is. Natuurlijk hoop ik dat hij het volhoudt, die 5 kilometer, drie avonden lang én later op bed dan anders. Eén avond lopen, zoals ook kan, daar doen we niet aan. Ik vind dat zo suf. Of je loopt de avond4daagse of je loopt hem niet. Mocht hij het ergens halverwege op willen geven, dan zetten we door. Waar je aan begint moet je af maken, laat dat dan maar de les zijn. Volgend jaar doen we dan net als Liesbeth, lekker kijken. Onze straat ligt tijdens twee avonden op de route, dan gaat hij maar voor het huis spelen.

♥MJ

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.