Home MAR-JOYA Happy Rainy Days! Favorieten op Netflix

Happy Rainy Days! Favorieten op Netflix

by Marjo

Happy Rainy Days! Favorieten op Netflix  

 

Ook wij genieten al een tijdje van Netflix! Voor wie het gemist heeft:

Netflix is een online film-dienst, waar je voor een vast bedrag per maand onbeperkt films en series kan bekijken die jij wil bekijken. Het aanbod van Netflix is groot en wordt iedere week uitgebreid, waardoor er altijd een nieuwe film of serie is die je nog niet gezien hebt.

Het eerste allergrootste voordeel vond ik dat we het kidspakket van de kabelaar op gingen zeggen. Ein-de-lijk bye, bye Dora & Diego! Dag, dag ‘op de kaart, op de kaart, op de kaaaaaahaaart’. Heerlijkheid! 

Ik wilde sowieso al een tijdje overstappen. Ik ben een schermen mens. We zijn thuis eigenlijk allemaal gek op computers, telefoons én televisie kijken. Heel pedagogisch verantwoord uiteraard. Rustig maar. We willen zoveel mogelijk afwisseling, dus combineren de schermen dan ook met spelen met duplo, het doen van spelletjes en bakken heus wel eens een cake of knutselen een sokkenpop, of zo.  

Maar goed, terug naar de schermen, terug naar Netflix.

Reden voor het overstappen was simpel. De keuzevrijheid in combinatie met de prijs. Voor €7,99 per maand heb je al een abonnement (1 apparaat SD-kwaliteit). En ja, dit roep ik met hysterische tell-sell stem, gewoon omdat dat kan en omdat het moet. Ik vind het een koopje voor zo onwijs veel aanbod.  Een film halen bij de videotheek (voor de mensen uit mijn tijdperk & de mensen die nog omrekenen ) kostte volgens mij 7 gulden 50. Ik bedoel maar.

Nu heb ik soms spijt, heel veel spijt. Er is een heel groot nadeel! 

Ik kan namelijk niet kiezen.De keuze is dus heus gigantisch! Ik blijf het onvoorstelbaar vinden. Als een kind zo blij zie ik elke keer iets wat ik het liefst meteen wil gaan kijken.Nu klink ik natuurlijk weer als zo’n overdreven Tell-Sell verkoper, maar echt. Kies jij maar eens tussen briljante eigen series, foute gouwe ouwen, fijne films of leuke comedies. 

De series zijn de overtreffende trap van verslavend! Ook dit overdrijf ik niet. Je hoeft namelijk niet te wachten op de volgende aflevering (nou ja, met uitzondering van bijvoorbeeld de zomerstop zoals bij Pretty Little Liars of het nog ontbreken van een seizoen van je favoriete serie) en dan ben je zo een paar afleveringen verder. Net als de kinderen trouwens. Nog eentje? Ah, mama, toe?

Alleen de kinderen willen als zij niet mogen kijken ook graag aandacht, ze moeten worden gevoed, het huis moet schoon én er moet gewerkt worden en sommige dingen kijk je gewoon niet met je kinderen er bij. 

Het leven van een Netflixende moeder gaat niet over rozen. 

Een paar van onze favorieten?

Samen kijken manlief en ik vrijwel elke avond een How I met your mother of twee, een tikje flauwe nerdy comedy over 5 vrienden. Een beproefde formule. Ted, de hoofdrolspeler vertelt aan zijn twee kinderen hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Benieuwd of zij en wij het ooit te weten komen, de serie loopt al aardig wat seizoenen en Ted neemt de tijd. Hoe langer je kijkt hoe leuker de serie wordt. Suit up! It’s legen…wait for it….dary!

Verder volgden we Elementary, ook wel Sherlock 2.0 waarin een ex-verslaafde Sherlock Holmes, samen met zijn sobercompanion (Lucy Liu) Watson, misdrijven oplost op zijn geheel eigen wijze. 

Ikzelf kijk graag naar de vrouwenseries als Pretty Little Liars of Gossip Girl, gewoon lekker fout, verstand op nul en kijken. Ik verdiep me niet in de hints en clues over A, het maakt me niet uit wie Gossip Girl is. Gewoon lekker afwachten hoe ze elkaar dwarszitten en hoe het verhaal zich ontwikkelt. Niets meer en niets minder. Helaas heb ik geen tijd voor nog meer, maar als het aan mij lag én ik alleen woonde, zou ik elke avond een chickflick kijken.
Van “PS I love you” tot “27 Dresses” of juist films uit een ver verleden. Zag laatst zelfs een film met Danny Kay voorbij komen, jeugdsentiment, samen met mama. Misschien maar goed dat tijdgebrek, anders kwam ik er niet meer bij vandaan ben ik bang.

Muppet kijkt het allerliefst naar LEGO: Marvel: Maximum Overload of Super 4. Die laatste kijken ze trouwens ook graag samen. Net als Barbie, waar hele flauwe, droge humor in zit, waar Thomas nu steeds meer van gaat begrijpen, waardoor ik het ook super leuk vind om mee te kijken want wat is dat prachtig om te zien!   

Wat Pollewop betreft houdt ze dagelijks een Frozen marathon. All day, every day! Ook Dibo de Wensdraak kijkt ze graag. Wat ik daar erg leuk aan vind is dat de hele Dibo wereld gebreid lijkt te zijn. Eén groot wolparadijs! Wel mijn ding natuurlijk. Het speelt zich af in Knuffelland en behandeld verschillende thema’s voor kinderen als eerlijk delen, angsten overwinnen, lief zijn voor elkaar, elkaar helpen. 

Voor de Happy Rainy Days! (of gewoon een lazy sunday) is het natuurlijk heerlijk om er een “bioscoop-middagje” van te maken. Tafel aan de kant, gordijnen dicht, kussens op de grond, rug tegen de bank. Eerst samen zelf popcorn maken, simpel, gezellig en schattig, helemaal als kinderen dat voor het eerst doen. Die verwondering, zo leuk. Dan samen lekker wegkruipen en kijken maar, heerlijkheid!

Wat is jouw ultieme Netflix favoriet & kan iemand me uitleggen waarom Orange is the new black zo leuk is?

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.