Home LIFESTYLE Lunchen in de boomgaard

Lunchen in de boomgaard

by Marjo

lunchen in de boomgaard

Met je kinderen een heerlijke wandeling maken in de buitenlucht en daarna een gezonde soep eten in een boomgaard. In Zoetermeer kan dat. In de wijk de Leyens ligt de wijktuin Broekweg. In deze wijktuin is veel te beleven.

Op woensdagen kun je hier tussen 12.00 uur en 14.00 uur voor € 1,- soep eten met een broodje erbij. De soep wordt gemaakt van verse groenten die zij in de wijktuin verbouwen. Hoe vers wil je het hebben? Daarnaast is er een kruidentuin en bloemenpluktuin, waar je voor € 2,50 bloemen kunt plukken.

De woensdagmiddag en de vrijdagmiddag vind ik een heerlijke middagen. De oudste (en straks ook de jongste) is dan lekker vrij van school. Momenteel ben ik al weer een tijdje tijdelijk aan het werk op woensdag en vrijdag, heerlijk, maar ik mis deze middagen wel. Dit zijn juist de middagen waarop we met zijn drietjes iets kunnen ondernemen. Dichtbij in Muntendam gaan we vaak naar de Heemtuin, maar een bezoek aan wijktuin Broekweg lijkt me geweldig, mochten we daar eens in de buurt zijn.

Lunchen in de boomgaard

Op de facebookpagina van wijktuin Broekweg lees je de meest aandoenlijke berichten, waardoor ik steeds enthousiaster word om een bezoekje te brengen. Dit zijn dingen waar ik zo ontroerd van kan raken:

Wist je dat er wel 15 peuters in de kippenren passen? En dat ze er gelijk gingen spelen als in een zandbak? Ook mollenhopen blijken geweldige speelplekken. De peuterjuffen hebben fantasie. Een van de kinderen had niet zo veel zin om op stap te gaan. Juf belde even met het kippenhok…..

 

De wijktuin bevindt zich op Broekwegzijde 195 in Zoetermeer. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 uur tot 16.30 uur, maar  alleen open als het warmer dan 15 graden is. Voor meer informatie kun je terecht op deze website:

logoretina

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.