Roomtour Pollewop
Inspiratie Interieur en wonen Persoonlijke verhalen

Roomtour Peuterkamer

Naar aanleiding van een gastblog voor Mamaliefde leek het me leuk om jullie de kamer van ons meisje te laten zien. In dit blog schreef ik al over het zoeken naar spulletjes voor Pollewop haar nieuwe kamer. Al met al is dat er nog niet van gekomen. Toch hebben we haar kamer al wel wat om kunnen toveren tot een heuse knusse peuterkamer. Vandaag gun ik jullie een blik in haar kamertje.

Het blijft altijd leuk om even te gluren bij de buren. De basis staat er nog steeds zoals het stond, haar commode staat zelfs nog op dezelfde plaats. We hebben haar kledingkast een stukje opgeschoven en het bed aan de andere kant van de muur gezet. De letters aan de muur hangen boven de voorleeskruk en het poppenhuis. Het zijn stoffen in dezelfde motiefjes als de hanglampjes. In de stoel kunnen we heerlijk met elkaar knoedeln tijdens het voorlezen. Over ons slaapritueel op dit moment kun je trouwens meer lezen in dat gastblog wat ik schreef voor Mamaliefde.

Gluren bij de buren | Roomtour PollewopIn de mandjes hebben we heel handig alle cremes en zalfjes binnen handbereik. Op de planken liggen de luiers voor het grijpen. Er staat een doosje voor alle haarfrutsels. Dus alles om haar te kunnen verzorgen hebben we nog steeds voor het grijpen staan.

Roomtour Peuterkamer Op de hanglamp waren we meteen allebei verliefd. Hij is helemaal in de stijl waar we van houden, lekker zoet en meisjesachtig én hij kan lang leuk zijn.

Voorleeskrukje

Het voorleeskrukje is voorzien van een door mij gemaakt dekentje. Hij lag eerst bij Elynn in de kinderwagen én ik had hem al voor Thomas gemaakt.

Roomtour Peuterkamer
Thomas heeft mij tot zijn geboortedag het idee gegeven dat hij een meisje was, tot hij geboren werd, toen zag ik dat ik het bij het verkeerde eind had ♥.

Het krukje zelf komt bij mijn overgrootouders vandaan. Ik kan me niet anders herinneren als dat er twee van bij hen in huis stonden. Elke zaterdag kwamen we met zijn allen op bezoek en dan werden deze krukjes ook als zitplaats gebruikt. Ook waren het voetenbankjes en lagen de tijdschriften/kranten/folders er op. Ik vind het zo leuk dat nu de voorleesboekjes van Pollewop er op liggen ♥ en dat hij ook hier dienst heeft gedaan als voetenbankje tijdens het voeden van Muppet en Pollewop. Het krukje is op de slaapkamer gebleven waar hij stond, vandaar dat Muppet nu zonder moet doen (& hij past ook niet hoor, qua ruimte).

Roomtour Peuterkamer

Aan de wand met fotolijstjes hebben we ook haar geboortekaartje opgehangen. Ik heb deze in delen geknipt zodat hij in het fotolijstje met het woord “GIRL” past. Vind het nog steeds ontzettend leuk lijken!

Roomtour Peuterkamer

De prachtige kaart op het plankje achter de luiers heeft Muppet speciaal voor haar gemaakt. Elke keer als ze de kaart ziet zegt ze: “aaah boer en vriendinnetje” door de hoed die Thomas zichzelf heeft opgezet en vrij naar Fien en Teun, dat ook.

Roomtour Peuterkamer

Lieve oma Ilse heeft voor haar (net als voor haar broer) een heel mooi “geboortebord” gemaakt. Deze hangt boven haar bed. De gordijnen hebben lieve frisse meisjeskleuren, maar zijn geen prinsessengordijnen, wat uiteindelijk een hele goede keuze is, want hoewel ze zich graag verkleed als prinses, is het niet echt een prinsesje.

Roomtour Peuterkamer

& zo slaapt ons lieve meisje, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien!

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Ahhhh wat een ontzettend lief kamertje!!
    Tamara onlangs geplaatst…verloskundige update 39+4 en sneakpeak babykamer.My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.