zomervakantie in de zon camping
Travel

Tips voor een campingvakantie naar de zon

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik ben er wel aan toe om weer gewoon echt op vakantie te kunnen. Na al dat thuiswerken, de beperkingen en het tussen de vier muren zitten. Zelfs naar een camping ;). Tips voor een campingvakantie naar de zon zijn altijd zelfs midden in de Sinterklaas drukte alvast handig. Want ik verlang ook wel al weer naar zon. Voor dit blog putte ik de inspiratie uit onze eerste campingvakantie naar de zon met twee kinderen van zes en bijna vier.

Het is niet wetenschappelijk onderbouwd maar komt voort uit dingen waar wij tegen aan liepen, ondanks best goede voorbereidingen. Natuurlijk hoop ik van harte dat jullie iets aan deze misschien op het oog simpele tips hebben. Heb je aanvullingen voel je dan vooral vrij om deze in de reacties te delen! Het begint al bij de aankomst. Je weet natuurlijk hoe laat je ongeveer aankomt en je weet ook of de winkels nog open zijn. Wat je niet weet is of je puf hebt om nog boodschappen te doen. Helemaal met twee kinderen die net een hele reis hebben gemaakt. De kans dat je niet meer gaat of überhaupt zin het om over wat je nodig hebt na te denken voor je kunt gaan is groot. Ik zou volgende keer zelfs minder kleren meenemen wanneer dit betekent dat er boodschappen mee kunnen.

Persoonlijke ervaringen – Tips voor een campingvakantie naar de zon

Tip 1: altijd de eerste boodschappen meenemen. In ons geval zou het even puzzelen geweest zijn i.v.m. de overnachting onderweg, maar dingen voor het ontbijt en een simpele avondmaaltijd. De lekkerste aankomstmaaltijd vind ik nog altijd de simpele tortellini van mijn schoonmoeder.  In zout gekookte tortellini, geroerd met olijfolie + peper en zout. En met als bijgerecht; schijfjes geschilde komkommer met de kaasschaaf en in partjes gesneden cherrytomaat.

Tip 2: zorg dat je inpakt voor het juiste weer. Je hebt gekozen voor een vakantie in de zon. Waarschijnlijk een land met gegarandeerd mooie zomers. Het klinkt logisch maar pak dan niet voor een mooie zomer in Nederland. Pak voor een fan-tàs-tische zomer in Nederland. Een aantal van de kleren die ik mee had waren nog te warm voor de zomerse temperaturen en een brandende zon.

Schurende bovenbenen

Heb je in Nederland al last van schurende bovenbenen, houd er dan echt rekening mee dat het altijd nog erger kan. Talkpoeder zou dé oplossing zijn, dus vergeet dit niet. Zorg er anders bijvoorbeeld voor dat je jurkjes kunt afwisselen met een short (die lang genoeg is), zodat je huid kan rusten. Met een broekje onder je jurkje zweet je wég, kan niet anders. Uiteraard zijn er ook een aantal andere goede tips en crèmes tegen schurende bovenbenen.

Je weet niet waar je kunt plassen

Eén van de dingen die ik op zeker ga aanschaffen voor een volgende kampeervakantie (zon or otherwise) is een plasemmer.

Op ‘onze camping’ was het toiletgebouw best een stukje lopen en met teee kindjes die midden in de nacht vaak plassen, was dat niet ideaal! Wij hebben uiteindelijk de afvalemmer gebruikt (wel netjes met vuilniszak) maar daar is hij niet voor bedoeld uiteindelijk.

Muts!

Verdiep je van te voren een beetje in wat gebruikelijk is. Op de camping in Italie moesten we een badmuts op in het zwembad. Nu waren ze vrij goedkoop te verkrijgen in de campingwinkel, maar ze hadden er zo een paar euro bij op kunnen drukken en dan was het best irritant geweest dat we ze niet van te voren geregeld hadden.

…..daarom droeg hij een parasolletje

Het liedje Moriaantje is niet politiek correct, maar een wijsheid als een koe had het wel. Wat je ook inpakt, zorg dat het een parasol is. Meteen de eerste dag naar het Gardameer hebben we er eentje gekocht. Lang leve het campingwinkeltje! Wat is het, met elk moment brandende zon, een fijn gevoel dat je er even uit kunt. Niet alleen voor de kleintjes, ook voor jezelf. Daarnaast is het ook niet onverstandig qua verbranden natuurlijk. Hoeveel je ook smeert, een rode huid zit in een klein hoekje.

Voorkom een zonnesteek

Niet alleen regelmatig smeren met zonnebrand, maar vergeet ook niet voor jezelf en je kleintje een zonnebril én iets voor op het hoofd. Verder moet je er natuurlijk voor zorgen dat je genoeg drinkt. Schaf een koeltas aan. Je hoeft niet te slepen met een koelbox (altijd zwaarder dan een tas) en hij draagt makkelijker. Gooi een paar van de pakjes drinken die je meeneemt in de koeltas van te voren in de vriezer. Zo heb je én koelelementen en later op de dag ook nog koel drinken.

Zon of geen zonvakantie, oordopjes mee!

Ga je echt op vakantie voor je rust, dan maakt het niet uit of de zon schijnt of niet, ik zou hoe dan ook oordopjes meenemen. Je hebt geen invloed op je omgeving. Onze eerste nacht dit jaar hadden we noodweer. Donder, bliksem en hele harde regen op de tent. Slapen praktisch onmogelijk. Een aantal dagen daarna: kermis naast de camping inclusief lokaal dorpsfeest én een live band op de camping naast ons. Tel daarbij op het animatieteam van onze camping en weer wenste ik oordopjes.

En nog een laatste algemene tip: ben je net als ik een #koffieaddict, neem dan een koffiezetapparaatje mee. Of het nou je Dolce Gusto, Senseo of een eenvoudig campingexemplaar is, je wilt koffie op je vakantieadres. Gelukkig had René onze buren zien ‘opschenken’ anders had ik niet eens verzonnen het ‘filterdingetje’ op de thermoskan te zetten om zo koffie te krijgen.

❥ Hoe het volgend jaar allemaal gaat, geen idee helaas. Feit zal zijn dat er deze decembermaand een stuk minder zomervakanties geboekt zullen worden dan andere jaren. Hebben jullie plannen durven maken?

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.