tiptoi nijntje 65 jaar feest
Reviews

nijntje tiptoi

Hieperdepiep hoera en in de Gloria. Het kan je bijna niet ontgaan zijn; nijntje is 65 jaar. Ter ere daarvan is er nu het tiptoi nijntje interactief geluiden prentenboek voor peuters en kleuters! Dat wij fan zijn van de educatieve interactieve boeken van Ravensburger is denk ik ook wel bekend. Nu kan je peuter op avontuur met het nijntje tiptoi interactief geluiden- en prentenboek. Een geluiden- en prentenboek dat helemaal in het teken staat van het wereldberoemde konijntje en haar vrienden.

Kinderen ontdekken met het boek, dat vol staat met prachtige en vrolijke illustraties, spelenderwijs de wereld van nijntje. Door met de bijgeleverde tiptoi stift op een plaatje of een tekst te tippen, gebeurt er altijd iets! De stift vertelt een verhaal, legt iets uit, daagt je uit tot het spelen van een spel of laat muziek of geluiden horen. Met de tiptoi  Starter Set ‘Mijn Geluiden Prentenboek – De Avonturen van nijntje’ kunnen kinderen direct aan de slag, want bij het boek zit een stift waarop alle audio bestanden staan. Het enige dat je hoeft te doen, is op het symbool tippen dat ervoor zorgt dat het boek wordt geactiveerd. Daarna wijst het zich vanzelf. 

Zoekspel en op avontuur met nijntje

Het boek wemelt van de verhalen, liedjes, spelletjes en geluiden waarbij kinderen vanaf 3 jaar op speelse wijze kennis maken met nijntje, maar ook met de hele familie pluis, knorretje, betje, snuffie en alle anderen. 

Sla je het boek open, dan leer je met een zoekspel allereerst iedereen in het boek goed kennen. Want… weet jij wie de lievelingstante van nijntje is? En kende je oom vliegenier al. Daarna beleef je allerlei avonturen. Zo ga je een dagje naar het strand, ga je op safari, vier je samen met nijntje haar verjaardag en speel je met haar vriendjes op één van de speeltoestellen in de speeltuin. 

nijntje met een kleine letter…

Met het nijntje geluiden- en prentenboek vergroten kinderen spelenderwijs hun woordenschat. Want… door spelletjes te spelen en naar liedjes te luisteren, leren ze, door eenvoudig te begrijpen zinnen, woorden uit hun speelwereld kennen.

Bovendien beleven kinderen met nijntje altijd plezier en wat nieuws. En… dat weten we maar al te goed. Want al sinds 1955 mag Dick Bruna´s nijntje zich verheugen in een mateloze populariteit. De ouders van nu waren destijds net zo verliefd op nijntje als hun kinderen dat nu zijn. Overigens wordt nijntje, net als tiptoi, zonder een hoofdletter geschreven omdat Dick Bruna zijn nijntje-teksten altijd schreef zonder hoofdletters en punten, ook de namen.

Leuke thema’s en gemakkelijk in gebruik

Alle tiptoi producten, voor kinderen van circa 3 – 10 jaar, hebben stuk voor stuk een thema dat kinderen (en ouders) aanspreekt en… het is gemakkelijk in gebruik. De interactieve stift is te gebruiken voor ieder tiptoi product door simpelweg gratis het programma van het juiste product te downloaden. Voordeel is dat op de stift meerdere programma’s gelijktijdig opgeslagen kunnen worden.

Review nijntje tiptoi interactief geluiden- en prentenboek

Waarom ik fan ben van de tiptoi boeken is het interactieve educatieve wat de geluiden- en prentenboeken bieden. Met de aanschaf van één van de interactieve prentenboeken, kun je tijden vooruit.

symbolen tiptoi nijntjeOp elke pagina is meer dan één ding te beleven, door de verschillende icoontjes onder aan de pagina. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld ontdekken (het oog), het spelen van een spel (de dobbelsteen) of het luisteren naar een liedje (muzieknoot). 

tiptoi nijntje symbolen

Belevingswereld van kinderen

De wereld van nijntje sluit natuurlijk prachtig aan bij de belevingswereld van kinderen. Zo kun je in boek van nijntje in het safaripark deelnemen aan een zoekspel waarbij je aan de hand van vragen het juiste dier moet aantippen. tiptoi nijntje safariOf ga naar het strand en tip in goede volgorde op de afbeeldingen die worden gevraagd. Hiermee sluit nijntje tiptoi goed aan bij de belevingswereld van kinderen: over een bezoekje aan de dierentuin kun je samen nakletsen met de safari pagina. Door de pagina over de sneeuw hoop ik dat mijn kinderen binnenkort een echte witte winter mee gaan maken!

winter nijntje tiptoi

Adviesleeftijd tiptoi nijntje

Onze buurvrouw vroeg toevallig of de tiptoi boeken een aanrader waren voor een tweejarige voor Sinterklaas. Dit vanwege de adviesleeftijd vanaf drie jaar. Ik vind van wel. 

Finn heeft ‘Bij ons thuis‘ al een hele tijd. Toen hij jonger was deden we het samen. Hij aanwijzen; ik de pen bedienen. Al snel wilde hij het zelf doen. Wanneer je jouw kindje kunt leren dat je met de stift eerst het boek aan moet doen met het aan-symbool voor in het boek, kan je dreumes zelf aan de slag. 

Voordelen tiptoi

De bladzijdes van de boeken zijn goed stevig en redden zich prima met dreumes- en peuterhandjes.

bladzijdes tiptoi diktHandig voordeel van de pennen? Er kan een koptelefoon op aangesloten worden voor wat tijd voor jezelf zonder je kindje meteen voor een scherm te zetten én de pen schakelt zichzelf automatisch uit. De geluiden prentenboeken zijn daarnaast ook fijn om voor te lezen. Er is veel te zien en de verhaaltjes zijn net lang [of kort] genoeg om de concentratie vast te houden. 

❥  Kende jij tiptoi al en ben is je kindje nijntje fan? Dan mag het nijntje geluidenprentenboek zeker niet ontbreken als aanvulling wanneer je een peuter of kleuter hebt. 

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Wij hebben hier tiptoi pen in huis met een spel om engels te leren. Nijntje is echt heel erg leuk, helaas zijn mijn oudste 2 er te oud voor en de jongste te jong, maar wie weet over 2 jaar misschien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.