Vanvanzessen voor mama
Styling

Vanvanzessen voor mama

Het is een bijzonder jaar dit jaar. Mijn mama en ik schelen twintig jaar. Dat is op zich al een beetje bijzonder, want het is echt super om een jonge moeder te hebben. Altijd gevonden. Ik was dan een ‘ongelukje’, maar wij vonden het altijd een gelukje. Wat dit jaar zo bijzonder maakt is dat we samen 100 jaar zijn. Ik werd veertig in september, mijn moeder zestig in december. Honderd! Ik vind het mooi. En zestig, verdient een bijzonder cadeau. Een Vanvanzessen voor mama.

Wat ik namelijk heel gaaf vind is dat mijn moeder zich zo leuk kleed. Niet als een wanhopige vijftiger die nog graag dertig geschat wil worden. Niet als een bejaarde (wat je volgens de ANBO vanaf vijftig al bent). Gewoon leuk en vlot! We hebben nog steeds dezelfde dingen aan, maar wel elk onze eigen stijl. Volgens mij heb ik het al eerder verteld, maar als we gaan shoppen samen, kunnen we precies de Aniek-dingetjes, de Marjo-Musthaves en de Sineke-stijl uit de schappen trekken voor elkaar. Dezelfde basisstukken passen in onze stijl, maar worden bij voorkeur nét even anders gecombineerd.

Vanvanzessen voor mama

Mijn mama zit ook op Facebook en is daar gelukkig geen ‘kort-pittige’ mama of zo’n mama waar je van denkt: “Doe maar niet lieverd”. Ze huppelt niet digibetisch rond op Social Media zeg maar, zoals anderen van “haar leeftijd”. Je zult haar nooit horen zeggen: “…..maar ik ben al zestig”. Op diezelfde Social Media, ontdekte ze Vanvanzessen. En ze werd verliefd, op de jurkjes met handenzakken. We houden van handenzakken. Gewoon voor je handen, omdat het leuk staat en soms even snel voor je mobiel. Vanvanzessen maakt deze jurken zelf. Van de meest leuke stofjes, met de meest leuke kleurtjes en accenten. Speciaal voor haar zestigste verjaardagfeestje wilde ze zo’n jurkje. Ik snapte dat wel en wilde daar iets mee doen. Wat zou het leuk zijn als we haar konden verrassen met zo’n jurk. Van ons. Voor de liefste mama. Dus ik besloot eerst mijn zus maar eens te appen, misschien vond zij het wel een stom cadeau.

Surprise Surprise

Gelukkig was Aniek meteen enthousiast. Het is vooral zo leuk, omdat je dan al samen bezig bent zonder dat iemand dat weet verder, maar je weet dat je iemand ontzettend blij gaat maken. Dat. Alleen hoe gingen we dat verder regelen? Ik wist van mama dat ze bezig was met een afspraak, omdat ze een op maat gemaakt exemplaar wilde. Ik nam aan dat, wanneer ze haar wensen door zou geven, ze ook meteen moest betalen. Via Facebook stuur ik een berichtje naar Vanvanzessen. Ik legde uit wat de bedoeling was en ze dacht mee. We besloten dat wanneer het over de betaling ging, ze aan zou geven dat mama niet hoefde betalen en verder niets. Surprise, surprise.

Op vrijdag was ik toen nog thuis en ineens stond mama voor de deur. René deed open en ze stormde bijna naar binnen. Ik deed nog even alsof ik gek was, vond ik leuk. Maar al snel had ik ook tranen in mijn ogen. Ze had er niets van begrepen. Er werd geen jurk op maat gemaakt, want er hingen twee prachtige exemplaren op haar te wachten. Toen ze haar keus had gemaakt, kreeg ze te horen dat ze één van beide niet hoefde te betalen. Hoe en wat, dat kreeg ze niet te horen. Daar heeft Menno haar later een beetje mee geholpen, ze dacht in eerste instantie in de verkeerde richting. Vond ik ook leuk.

Feestjurk

Welke het uiteindelijk geworden is, is nog even een verrassing. Aangezien ze er twee uit heeft gezocht, mag ik deze wel alvast laten zien.

Vanvanzessen voor mama

Ik vind hem zo prachtig. En ze keek zo ontzettend blij toen ze de jurk aan had! Zie haar shinen! Thomas noemt het haar ‘Jungle-jurk’. Wat de jurk net even anders maakt zijn de brede boorden, wat de jurk een stoer accent geeft. De overslag geeft een mooie V-hals. Wij mochten uiteindelijk kiezen welke van de twee ze op haar feestje moest dragen, welke ze dus echt van ons had en die, die is nog mooier! Natuurlijk laten we die na haar feestje ook zien, ik ben er verliefd op. De combinatie van kleuren en stoffen, prachtig!

De jurken zijn sowieso zo mooi gemaakt, van zulke fijne stof met zulke mooie accenten, dat ik heb besloten om mezelf op zo’n jurkje te trakteren wanneer ik mijn eerste streefgewicht heb gehaald! Of het een kant en klare wordt of dat we samen eentje samenstellen, dat zullen we zien, eerst nog tien kilo te gaan ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. Sineke zegt:

    Het was ook erg bijzonder … geweldige meiden heb ik ❤️❤️

  2. Wat een prachtige jurk zeg! En bijzonder dat je dat doet voor je moeder!
    Maaike onlangs geplaatst…Mijn cookieverklaring | Uitleg over de cookies van 31 FlowersMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.