Als ik mijn trouwdag over kon doen
Persoonlijke verhalen

Als ik mijn trouwdag over kon doen

Als ik mijn trouwdag over kon doen, zou het er dan heel anders uitzien dan bijna 13 jaar geleden? Ik denk het wel. Tegenwoordig zie ik zoveel onwijs originele dingen voorbij komen voor een persoonlijke touch voor de aankleding van je bruiloft! Prachtig! Op Pinterest en de verschillende DIY blogs vind je ook een wereld aan inspiratie.

Voor elke gelegenheid en voor elk onderdeel van een bruiloft zie ik daar wel een idee voor bij komen waar mijn creatieve hart sneller van gaat kloppen! Daarnaast schijnen ze te zeggen dat elk meisje al vroeg van haar bruiloft droomt én alles al helemaal uitgedacht heeft voor als ze ooit gevraagd wordt (of is dat alleen iets wat ze je in de romantische films voorspiegelen?). Anyway, dat geldt dus totaal niet voor mij. Iets met gescheiden ouders misschien, ik weet het niet.

Ik kan me gewoon niet voorstellen of herinneren dat ik er echt mee bezig was. Ik voetbalde en speelde blikspuit met de buurjongens denk ik. Op het moment dat het dus wel ineens zover was, werd ik er dus eigenlijk meer overvallen met het feit dat we dingen moesten gaan regelen, maar had ik nog geen idee wat en hoe dat er uit moest gaan zien en waar wat allemaal mogelijk was. Met wat ik nu weet, zou er dus echt wel verschil zijn.

Als ik mijn trouwdag over kon doen

Het feestje was heel ouderwets, toen al en nu achteraf gezien helemaal. Wat op dat moment heel goed bij ons paste hoor. Alles klinkt nu misschien een beetje ontevreden, maar ik kijk met heel veel plezier en geluk terug op een prachtige dag, waar heel gelukkig mijn opa, oma en overgrootoma aanwezig waren. We waren alleen toen anders, individueel en samen.

Band of DJ

Als ik mijn trouwdag over kon doen, zou het qua muziek heel anders gaan! We zijn de band niet eens wezen kijken. We hadden ze op een andere bruiloft gezien en zeiden toen al tegen elkaar, dat ze bij ons mochten komen als wij gingen trouwen. Klaar toch? Op de avond zelf heeft mijn bonusvader (onze ceremoniemeester) ze nog even verteld dat de muziek alle leeftijden aan moest spreken en dat het een feestje moest zijn.

Nu zou ik veel bewuster op zoek gaan naar een invulling die meer bij onze persoonlijkheid, onze stijl past. Overdag trouwen op een mooie originele locatie, een prachtige tuin, aan het water, op een landgoed en ’s avonds een heerlijke barbecue met alle mensen die me lief zijn. Hapje, drankje, lovely lazy evening, zoiets.

Trouwjurk

Qua trouwjurk geldt een beetje hetzelfde. Mijn stijl is heel anders, mijn figuur is heel anders, mijn zelfvertrouwen is heel anders. Eindelijk heb ik het idee, dat ik meer mezelf ben, of in ieder geval dichter bij mezelf dan ooit.

Ik zou nu voor een totaal ander model gaan. Meer van mezelf laten zien. Minder zelfbewust met de mening van anderen in mijn achterhoofd kiezen, het dichter bij mezelf houden. Alhoewel ik me ook niet goed voor kan stellen dat ik dat toen niet deed, voelt het toch zo. Gelukkig ben ik wel heel trots op hoe we er uit zagen. Nog steeds. Mijn jurk vind ik niet meteen een ouderwetse, dertien jaar geleden, uitstraling hebben. Het is op zich een hele stijlvolle, tijdloze jurk. Het bijzondere is dat ik hem samen met mijn moeder, schoonmoeder, zusje en oma heb uitgezocht. Nu oma er niet meer is, is dat een extra waardevolle herinnering.

Trouwringen

Ook onze trouwringen zijn allebei heel tijdloos. Ik zou dit soort ringen ook nu weer kunnen kiezen. We hebben een bewuste keuze gemaakt om allebei een andere ring te kiezen.

We hebben eindeloos bij de juwelier gezeten, alle setjes een paar keer de revue laten passeren, maar er was geen enkele set, waarbij we zowel de herenversie als de damesversie voor onszelf mooi vonden. In verband met mijn voorkeur voor zilveren sieraden, wilde ik graag witgoud in de ring, zodat hij altijd gecombineerd kon worden met zilver. Daarnaast had ik besloten dat ik heel graag een steentje in de ring wilde. Verder mocht hij mooi strak zijn. Die ring was er gelukkig.

Alternatief trouwring

Helaas kan ik mijn trouwring nu even niet om, maar daar heb ik dankzij Lucardi een mooi alternatief voor. Met hun nieuwe collectie trouwsieraden (gemaakt van gecertificeerd goud) zou ik, als ik daadwerkelijk mijn geloften aan mijn grote lief zou vernieuwen, prima kunnen kunnen slagen. Goud, witgoud en rosé goud vormen de basis voor een schitterende collectie handgemaakte trouwringen. Alle trouwringen uit de uitgebreide collectie, zijn handgemaakt in Zweden van de beste materialen en de mooiste gecertificeerde diamanten.

❥ Als ik mijn trouwdag over kon doen……zou het er dus heel anders uit zien! Ik zou in ieder geval sneakers dragen, for sure!

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Heel leuk om te lezen en wat mooi dat je nog altijd je jurk hebt die je hebt uitgezocht met ook je oma er nog bij. Dat maakt jullie bruiloft van toen vast nog specialer! Je bruiloft van nu klinkt ook gaaf! Misschien net als ons maar nadenken over twee keer trouwen met elkaar 😉
    lin mommysworld onlangs geplaatst…Mijn droombruiloftMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.