Home TRAVEL | UITJES Autobingo voor onderweg

Autobingo voor onderweg

by Marjo
Autobingo voor onderweg

Op mijn blog heb je eigenlijk nog helemaal geen blogs voorbij zien komen over de zomervakantie dit jaar. Het dringt ook gewoon niet tot me door dat de kinderen nog maar een week naar school hoeven. Onze eigen vakantie lijkt nog mijlenver weg. Alle dagen zijn nog zo als alle andere. Ik zorg voor de kinderen, ik werk en werk voor het blog, probeer het huis aan kant te houden en dat draait gewoon door. 

Op het KDV vroegen ze laatst toen ik Finn ophaalde wanneer wij vakantie hadden. Geen idee welke datum. Laatst deelde ik alleen even twee oudere blogs die met vakantie te maken hebben op Facebook. Dit omdat ik ergens uit mijn ooghoek zag dat ergens in Nederland de vakanties zijn begonnen. Er viel verder geen kwartje. Een van de twee blogs die deelde was met tips voor een autovakantie met kinderen. Eén van mijn lezers deelde daar zo’n leuk en simpel idee dat ik het graag met jullie wil delen. Het is super leuk voor onderweg, maar ook de voorpret voor de vakantie is geweldig. Je kunt deze autobingo voor onderweg namelijk samen klaarmaken.

Autobingo voor onderweg

Je hebt er ook niet veel voor nodig en het is ook leuk voor korte ritjes, want sommige dingen zie je waarschijnlijk in de eerste vijf minuten al. Het is maar net waar je voor kiest. Wat je nodig hebt is niet meer dan een pillendoosje (deze is van de Action), een printer met papier, maar je kunt het de kinderen (afhankelijk van de leeftijd) ook nog zelf laten tekenen.

Autobingo voor onderweg

Bedenk gezamenlijk wat je onderweg tegen kunt komen. Zoek er samen plaatjes van op internet, deze kun je verkleinen en uitprinten. Alleen daarmee ben je al een middag kwijt, dat vinden ze heel leuk. De kinderen kunnen ook helpen met het knippen en plakken of het misschien helemaal zelf doen.

Een andere lezeres had ook nog een variatie er op, die ik erg leuk vond:

Ik koop altijd wat kleine cadeautjes voor onderweg en maak er een spelletje van..bijvoorbeeld: als je 10 rode vrachtauto’s hebt gezien mag je er één open maken

Er valt ook iets te winnen

Voor tijdens de echte rit kun je er van alles in doen. In sommige vakjes een snoepje, maar ook druiven en tomaatjes of meloen. Ik denk zelf ook aan een brief met een tegoedbon voor een partijtje voetbal met papa of een spelletje met mama tijdens de vakantie en misschien zelfs wat geld, zodat ze zelf een ijsje kunnen kopen onderweg. Je kunt er natuurlijk heel veel kanten mee op. Wanneer je door meer landen reist, zou je ook per land eentje kunnen maken met en inhoud gericht op het betreffende land. Dit spelletje voor onderweg vind ik een stuk leuker dan de autobingo’s op papier, dankzij de extra voorpret en omdat er extra verrassingen zijn.

Ik kan me voorstellen dat het voor een kind best een beetje spannend is wat er elke keer achter een vakje vandaan komt, wij gaan deze autobingo zeker meenemen ♥

 Afbeelding roadtrip Door Sunny studio via Shutterstock

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.