Home LEZEN Boeken over dinosaurussen

Boeken over dinosaurussen

by Marjo
Boeken over dinosaurussen

Het lijkt bijna alsof elk kind de dinofase tegenkomt in zijn ontwikkeling. Er kunnen verschillende redenen voor deze voorliefde voor dinosaurussen zijn. Sowieso zijn ze groot en sterk en stoer! Toch zijn ze ongevaarlijk, want op de één of andere manier hebben kinderen snel door dat ze niet meer bestaan. Geen kans dat er een dino onder zijn bed verstopt zit ’s nachts en dus niets om bang voor te zijn.

Ze laten ook nog eens fantastische indrukwekkende skeletten achter. Daarbij draaide de hele wereld eigenlijk alleen om de dino ’s toen ze nog leefden. Precies zoals een kleuter het graag zou willen hebben. Op dit moment is het thema in groep 1 toevallig ook nog “Dinosaurussen” en daarom heb ik me eens in de dinoboeken verdiept. En wat zijn er onwijs leuke boeken over dinosaurussen te koop! Van informatieve dinosaurusboeken tot zoekboeken met dino ’s tot flapjesboeken over dinosaurussen. Voor elk kind wat wils zou ik zeggen!

Boeken over dinosaurussen

Heel lang geleden leefden er reusachtige dino’s op onze aardbol. Sommige waren zo groot als een huis, anderen zo snel als een jachtluipaard! Vind je in ZigZag – Dinosaurussen alle dino’s en …

  • help je de brachiosaurus met het bouwen van een boomhut?
  • herken je de vliegensvlugge coelophysis?
  • kun je net zo brullen als een tyrannosaurus rex?

zig zag dinosaurussenDeze en nog véél meer leuke zoekopdrachten vind je in dit twee meter brede kijk- en zoekboek met héél veel dinosaurussen: van de Velociraptor tot de lange Diplodocus. En van de stekelige Triceratops tot de enorme Quetzalcoatlus.

Wist je dit? – Dinosaurussen

In de reeks ‘Wist je dit?’ komen onderwerpen aan bod die jonge kinderen heel erg aanspreken. Dankzij de duidelijke uitleg, geschreven op het niveau van jonge kinderen, komen ze in dit boek heel veel te weten over dinosaurussen.

De vele illustraties en foto’s maken alles nog duidelijker. Een mooi vormgegeven boeiend en leerzaam boek voor de kleine dino-liefhebber!

Mijn grote Dino kijk en zoekboek

Van de dinosaurussen tot de moderne mens… dit boek neemt je mee op een reis door de tijd! Je ontmoet de gevaarlijke Tyrannosaurus rex, ontdekt waarmee de kinderen in de oertijd speelden en maakt een uitstapje naar het museum. Speurdino Hypsi gaat met je mee op ontdekking. Kun je hem overal terugvinden?

Mijn grote Dino kijk en zoekboek

In de mooie en grappige illustraties is heel veel te zien! Kinderen worden aangespoord om de verschillende dino’s op te speuren in de plaat, terwijl ze ook de juiste namen leren kennen. Mijn grote Dino kijk en zoekboek is goed voor urenlang ontdekken, plezier maken en vertellen!

Er zitten 101 dinosaurussen in dit boek

Een origineel Flap, klap en zoek – voor de jongste dinofanaten! Ja echt, er zitten 101 dinosaurussen in dit boek. En ze hebben allemaal werkelijk op aarde rondgelopen.

In dit derde boek in de serie, na 101 dieren en 101 zeebeesten, kan gespeurd worden naar dinosaurussen. Welke onderkant van de bladzijden hoort bij welke bovenkant? En kun je alle dino’s die onderaan zijn afgebeeld ook in de prenten terugvinden?

Giga grote dino’s met grote uitklapflappen

In dit spectaculaire boek staan de allergrootste, meest afschrikwekkende dieren afgebeeld die ooit op de aarde hebben rondgelopen.

Wie de tweevoudige flappen openslaat, ziet de dinosaurussen in hun natuurlijke habitat: van een ‘Giganotosaurus’ in een regenwoud tot een ‘Suchomimus’ in het moeras. Naast de imposante, levensechte illustraties staan allerlei fascinerende dinoweetjes. Doordat de flappen naar twee kanten openvouwen, springen de gigagrote dino’s als het ware van de pagina’s op je af!

Het allermooiste boek over dinosauriërs

Een groot boek met klassieke uitstraling. In dit spectaculaire boek worden de allermooiste dinosauriërs die ooit over ons aardoppervlak hebben gelopen, gezwommen of gevlogen op magnifieke wijze tot leven gewekt.

Het allermooiste boek over dinosauriërsDe enorme reptielen komen uit verschillende perioden en geslachten; gemene deler is hun bijzondere en indrukwekkende verschijning. Er zitten afschrikwekkende jagers tussen, zoals Tyrannosaurus Rex, maar ook grote herbivoren als Dreadnoughtus (die evenveel woog als acht Afrikaanse olifanten!), vogelachtigen als Archaeopteryx en zeemonsters als Kronosaurus.

De schitterende prenten beslaan een dubbele pagina en worden omlijst met achtergrondinformatie en interessante weetjes. Een prachtig en informatief kijkboek, waarmee je jezelf voor even 100 miljoen jaar terug in de tijd kunt wanen.

Lonely Planet Dinosaurusatlas

Een prachtige dinosaurusatlas vol verbazingwekkende feiten, uitklappagina’s en fossielen op ware grootte! Welk kind wil dat nou niet? Reis 200 miljoen jaar terug in de tijd, naar een wereld waarin dinosauriërs de aarde bevolkten, van Amerika tot Antarctica.

Lonely Planet DinosaurusatlasVouw de kaarten open en kijk onder de flapjes om allerlei verbazingwekkende dingen over ze te weten te komen, bijvoorbeeld hoe ze leefden en waar ze zijn gevonden. Ook kom je meer te weten over de mensen die de botten hebben opgegraven.

En dankzij foto’s op ware grootte krijg je pas echt een idee van de indrukwekkende grootte van deze dieren! Gemaakt met hulp en advies van dr. David Button, paleontoloog en dino-detective bij het Amerikaanse Museum voor Natuurwetenschappen in North Carolina.

❥ Heeft jouw kind ook de dinosaurus fase bereikt, dan kun je hier makkelijk de boeken over dinosaurussen in één overzicht shoppen. Welk boek over dinosaurussen past het beste bij jouw kind?

 

 

Foto door cottonbro via Pexels

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.