De keukenprins van Mocano
Lezen

De keukenprins van Mocano

Reis naar het HØGE NØØRDEN is het derde deel in de briljante reeks “De keukenprins van Mocano”. Maximiliaan Leeuwenhart de Prins – kortweg Max – woont bij Kokkie. Zij zwaait de scepter in de kolossale keuken van de gevangenis. Wanneer Kokkie een postkaart krijgt met daarop ‘Våder is verlØren’ is ze helemaal van de wijs.

Max en zijn vriendin Trixie nemen het heft in handen. Ze overtuigen Kokkie om naar het HØge NØØrden te gaan en er samen te zoeken naar haar vader. Het wordt een razend spannende en knotsgekke reis met verschrikkelijke Vikingen, brullende beren, ijdele elanden en natuurlijk trollen.

Verschrikkelijke vikingen, brullende beren en ijdele elanden

De keukenprins van Mocano

P.42 ‘Elanden bijvoorbeeld. Die lijken een beetje op herten, maar ze zijn veel groter. De mannetjes hebben een enorm gewei. Je hebt ook wolven en beren. En trollen natuurlijk… Die wil je liever niet ontmoeten.Trollen zijn wezens die een klein beetje op mensen lijken. Ze zijn alleen veel lelijker.’

De keukenprins van Mocano

p. 91… ‘De man die ons opwachtte, leek als twee druppels water op Kokkie. Maar als Kokkie de large-versie was, moest hij de extra-extra-large versie zijn. Hij was enorm. Zijn lange blonde haren hingen in een vlecht op zijn rug en zelfs in het donker viel het op hoe blauw zijn ogen waren.’

De keukenprins van Mocano

Na ‘Het geheim achter het fornuis’ en ‘Koekjes voor de Koningin’ is dit, zoals gezegd, het derde deel in de briljante reeks ‘De keukenprins van Mocano’. De boeken zijn fantasierijk, spannend en grappig. Ze lezen vlot en zijn voorzien van heel veel plaatjes. De keukenprins van Mocano-serie is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en vooral voor fans van De Waanzinnige Boomhut.

Over de auteurs

Mathilda Masters is ontdekkingsreiziger. Ze heeft haar beroep gemaakt van het ontdekken van nieuwe continenten en landen. Dat is niet gemakkelijk, want de meeste landen zijn al ontdekt. Als Mathilda niet ontdekkingsreist, schrijft ze over haar avonturen. En als die avonturen niet avontuurlijk genoeg zijn, verzint ze er gewoon.

Georgien Overwater heeft talloze boeken voor zowel Nederlandse als buitenlandse uitgeverijen geïllustreerd, onder andere de reeksen over Floor, Dr. Proktor en Meester Max. Daarnaast maakt ze illustraties en animaties voor televisie, onder andere voor Sesamstraat.

Eerlijk gezegd had ik nog niet van De keukenprins van Mocano gehoord en met een grote Waanzinnige Boomhut fan, lijken ze me zeer geschikt voor hier in huis. Gelukkig is Thomas in april jarig en je kunt nooit genoeg inspiratie hebben voor de verlanglijstjes van kinderen ♥

 


Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.