coole groeimeter kraamcadeau
Lifestyle Ouderschap What's new

Dingen waaraan je merkt dat je kinderen in huis hebt

Toen je voor het eerst je woning inrichtte, dacht je over de kleinste elementen na. Alles was netjes op elkaar afgestemd en alle kleuren waren mogelijk. Een witte bank? Geen probleem. Enter kids. Nochtans had je jezelf op voorhand zo voorgenomen dat er aan je spik-en-span interieur helemaal niets zou veranderen. Maar dat liep vast even anders. Een kunstwerk van blokjes en vochtige kussens: subtiele dingen waaraan je merkt dat je kinderen in huis hebt.

Je weet niet hoe het is gebeurd, maar je huis is langzaamaan veranderd in een kinderparadijs. Desondanks je enorme inzet om alles netjes te houden, zijn er zaken waar je niets aan kan veranderen. Labelproducent My Nametags zet enkele subtiele – en minder subtiele – zaken op een rij die je ongetwijfeld herkent als ouder.

Dingen waaraan je merkt dat je kinderen in huis hebt

Dat kinderen een grote verandering zouden brengen in je dagelijks leven, had je waarschijnlijk verwacht. Maar dat ze ook werkelijk je interieur volledig zouden omgooien, is een verrassing!

Nieuwe decoratie

Dat mooie standbeeld van op vakantie of die dure vaas verdwijnt volledig in het niets naast het ‘kunstwerk’ van je kind. Ze komen thuis van hun schooldag met een huis (denken we?!) van kartonnen rollen en maken thuis een bouwwerk van kleurrijke blokken. Geweldig die creativiteit. Allemaal zeer schattig maar echt passend in je interieur is het niet. Idee? Stel aan je kindje voor om zijn of haar kunstwerk wat vaker cadeau te doen aan oma of opa. Die zijn daar vast heel blij mee!

Bakken vol kleurrijk speelgoed

Los speelgoed in huis? Je kan er niet aan denken! Maar die kunstwerkjes van blokken moeten natuurlijk ergens vandaan komen.

kinderen in huisJe schuimt het internet af op zoek naar handige en enigszins modieuze voorraadbakken die in je interieur passen. Helaas. Doorzichtige plastiek bakken zitten propvol speelgoed dat mooi afsteekt bij je muren (not!). Je hebt natuurlijk liever dat de blokjes in een bak liggen, dan onder je blote voet. Toch zal je blij zijn als je die bakken naar zolder kunnen verhuizen.

Dikke tapijten of speelgoedmatten

Je langharig ultrazacht beige tapijt met franjes heb je opgerold en ver weggeborgen. Maak plaats voor kleurrijke speelgoedmatten! Liefst met verschillende vormen op die de Feng Shui in je huis helemaal op zijn kop zet. Ook de kruipmatten of dikke tapijten tegen het vallen zijn een subtiele hint dat je huis bewoond wordt door onhandige kleine wezentjes.

Planten, waar?

Niet alleen jij maar ook je planten moeten de komst van je kinderen ondergaan. Zij worden plots verbannen naar hogere plekken en weg uit te kinderkamer. Je kindje zou maar al te graag met het zand spelen of aan de bladeren sabbelen. Let er wel op dat je ze niet te ver weg zet zodat ze helemaal vergeten worden. Plantjes houden van licht en af en toe een beetje water geven, is ook aangeraden!

Writing’s on the wall

Je komt thuis van je werk en ziet weer een nieuwe tekening op de muur. Glimmend van trots staat je peuter met de collectie wasco’s ernaast. Jij bent iets minder gelukkig. Er bestaat tegenwoordig gelukkig speciale muurverf die magnetisch is of waar je kleine zich op kan uitleven met krijt. Daar kan je zelf voordeel uit halen door je to-do lijstje op te schrijven. Zet voor je kroost een klein kindertafeltje in je woonkamer waar je kind naar hartenlust kan verven, tekenen of krijten. Zo spaar je ineens je eigen tafel.

Safety first

De tapijten is één ding, maar wat met de randbeschermers, tafelhoekjes, stopcontact beveiligers en veiligheidshekjes? Daar had je even niet aan gedacht voor je mooie landelijk modern interieur! Hoewel de randbeschermers misschien ook van pas komen wanneer je met je kleine teen tegen de tafel stoot…

Streepjes in de deurlijst

Ze worden zo snel groot, meneer! De groei van je kindje bijhouden is dan ook ontzettend leuk. De streepjes op de deur om hun lengte te meten, zijn dat minder. De deurstijl is daarom misschien de beste plek. Een leuker alternatief zijn gepersonaliseerde groeimeters.

mynametag groeimeter geen streepjes op de deurlijst

Die kan je eenvoudig verhangen en zien er veel leuker uit dan de binnenkant van je deur! Ga de ruimte in of zie je kindje groeien aan de hand van een boom: je vindt bij My Nametags verschillende schattige groeimeters. Benieuwd? Neem hier eens een kijkje.

Willekeurige spullen overal

Plots staat er een schuif open die je 100 procent zeker had dicht gedaan. Is je partner je aan het plagen of zou het die kleine dreumes zijn? Wees maar zeker, alles waar je kleintje bij kan wordt vakkundig uitgeladen. Daarom vind je soms ook plots een willekeurige luier, keukendoek of CD op de grond. De kasten steken dan ook nog eens overvol waardoor je kind extra lang plezier heeft.

Vochtplekken

Waarom is de afstandsbediening nat? En dat kussen, wie heeft daar op gemorst? Gelukkig droogt speeksel op maar het is toch niet het meest aangename gevoel.  Ach, liever speeksel dan andere minder aangename zaken die uit je kindje kunnen komen…

Kinder TV

Je kent ongetwijfeld elk deuntje van BabyTV vanbuiten. Voor bezoekers zonder kinderen is dit wellicht minder evident. Hoe jij bij die geluiden, kleuren en figuren kalm kan blijven is voor hen een grote vraag. Alles went, zeker? Stiekem geniet je daarvan, want voor je het weet zing je de liedjes zonder dat de film speelt!

Voor sommigen zijn dit subtiele dingen waaraan je merkt dat je kinderen in huis hebt, voor anderen is dit heel ingrijpend. Weet dat alles een fase is. Ooit kan je weer je favoriete films kijken, soezen onder een fleecedeken en je eigen interieur inrichten zonder kinderliedjes te zingen.

❥ Ben jij ook zo’n moeder die nog uren later de televisie op een kinderprogramma heeft staan, terwijl de kinderen naar school zijn of al op bed liggen en jij je ding doet? Zelf streepjes in de deurlijst voorkomen? Via Instagram geef ik drie groeimeters weg!!

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Marian zegt:

    Leuke groeimeters! Helaas geen Insta…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.