make-over van je woonkamer met een klein budget
Inspiratie Interieur en wonen

Een make-over van je woonkamer met een klein budget? Hier zijn 4 tips!

Ben je toe aan een frisse look voor je woonkamer, maar heb je geen groot budget? Dat maakt niet zoveel uit. Met een klein budget kun je namelijk nog steeds een geweldige make-over doen. Met een paar slimme trucjes en een beetje creativiteit kun je jouw woonkamer transformeren in een stijlvolle kamer. Hier 4 handige tips!

Verander je raamdecoratie

Een snelle manier om je woonkamer een nieuwe uitstraling te geven, is door je raamdecoratie te vervangen. Kijk bijvoorbeeld eens naar plisségordijnen. Deze stijlvolle gordijnen geven je ramen een moderne en strakke look en bieden veel privacy. Bovendien kun je met plisségordijnen makkelijk de sfeer in je woonkamer veranderen door te spelen met de lichtinval.

Verander de indeling

Je hoeft niet per se nieuwe meubels te kopen om een nieuwe look te maken. Door gewoon de indeling van je meubels te veranderen, kun je je woonkamer al een compleet nieuwe uitstraling geven. Probeer verschillende opstellingen en kijk welke het beste werkt voor jouw kamer. Misschien kun je een gezellige leeshoek creëren of bijvoorbeeld de focus leggen op een mooie open haard (als je die hebt uiteraard). Het zal je verbazen wat een nieuwe indeling kan doen met een kamer!

Accessoires

Wil je wat kleur toevoegen aan je woonkamer? Dat kan gemakkelijk en goedkoop met behulp van accessoires. Kies bijvoorbeeld voor nieuwe kussens, een opvallend vloerkleed of wat decoratieve items in een leuk kleurtje.

Door kleurrijke accenten toe te voegen, kun je de sfeer in je woonkamer direct veranderen. Probeer ook eens een nieuw likje verf op de muren of verander de kleur van een accentmuur voor een groot effect tegen vrij lage kosten.

Upgrade je deur met een hordeur

Een detail dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het restylen van een kamer, is de deur. Maar de juiste deur kan een groot verschil maken in de uitstraling van je interieur.

Overweeg een goedkope hordeur om je woonkamer een nieuwe dimensie te geven. Met een hordeur kun je je deur openhouden en genieten van frisse lucht, zonder dat er insecten naar binnen vliegen. Het is een praktische en stijlvolle toevoeging aan je woonkamer, vooral nu met de zomer voor de deur!

Met deze 4 tips kun je je woonkamer op een betaalbare manier een make-over geven. Vergeet niet om creatief te zijn en je persoonlijke stijl toe te voegen aan het geheel. Met een klein budget en een beetje inspanning kun je een woonkamer maken waar je elke dag van kunt genieten. Veel plezier met het restylen van je woonkamer!

 

Photo’s by Minh Pham ||  Spacejoy on Unsplash

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.