In de keuken

Pasta pesto met rauwe ham

Wat houd ik van Italiaans eten! En in een kookprogramma hoorde ik laatst een fantastische omschrijving van de Italiaanse keuken; minimale inspanning met maximaal resultaat. De pasta’s en pizza’s zijn in Italië veel eenvoudiger en minder volgesmeten en zoveel lekkerder!

Daarom vandaag een eenvoudig, maar ongelooflijk smaakvol gerecht voor je: pasta pesto met rauwe ham. Dit kleurrijke gerecht zit boordevol Italiaanse smaken die je zintuigen zullen prikkelen en je hart sneller zullen doen kloppen. Dus trek je schort aan en maak je klaar om een culinair feestje te beleven!

Ingrediënten Pasta pesto met rauwe ham

  • 300 gram pasta (bijv. penne of fusilli)
  • 100 gram rauwe ham, in dunne plakjes gesneden
  • 3 eetlepels pesto (zelfgemaakt of uit een potje)
  • 2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
  • 50 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • Een handvol verse basilicumblaadjes
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze eenvoudige Pasta Pesto

Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking, of tot de pasta al dente is. Laat de pasta uitlekken, maar bewaar een kopje van het kookvocht

Bereidingswijze eenvoudige Pasta PestoTerwijl de pasta kookt kun je de smaakmakers klaarzetten. Neem de plakjes rauwe ham en scheur ze in kleinere stukjes. Maak je de pesto vers, kun je dat nu doen. 

In een grote mengkom meng je de pasta met de pesto. Voeg beetje bij beetje het kookvocht toe totdat je de gewenste consistentie bereikt. De pesto moet de pasta mooi bedekken

Voeg nu de stukjes rauwe ham toe aan de pasta pesto. De ham voegt een zoutige en hartige dimensie toe aan het gerecht, waardoor je smaakpapillen een vreugdedansje maken

Strooi de geroosterde pijnboompitten en de vers geraspte Parmezaanse kaas over de pasta. Dit geeft een heerlijke textuur en een extra laagje smaak. Denk aan een soort confetti die over je gerecht strooit, zodat het feest kan beginnen!

Pluk en scheur enkele basilicumblaadjes boven de pasta en meng alles voorzichtig door elkaar. De basilicum voegt een verfrissende toets toe aan het gerecht.

❥ Nu rest er alleen nog één ding: geniet met volle teugen van deze heerlijke pasta pesto met rauwe ham. Nodig je familie en vrienden uit, deel de vreugde en creëer onvergetelijke herinneringen rond de eettafel. Eet smakelijk en laat het feest beginnen! Buon appetito! 

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.