Home MAR-JOYA Een nieuwe jas

Een nieuwe jas

by Marjo

Een nieuwe jas

In 2014 begon ik met bloggen, met een praktische reden. Mijn webwinkel was een gratis versie en ondanks dat het nou eenmaal zo was, hoefde niet iedereen dat te weten. Door het aan mij toegewezen webadres was het echter heel duidelijk dat het om een gratis versie ging en dat vond ik toch iets onprofessioneel. Gelukkig is mijn man een aardige computernerd, dus daar had hij wel een oplossing voor en zo werd mijn wordpress-pagina geboren. Eerst nog alleen als beginpagina voor mijn shop, via www.mar-joya.nl in plaats van mijnwebwinkel/marjoya.nl met een korte welkomstboodschap en meer informatie over mij en de producten.

Zo’n pagina is natuurlijk wel heel statisch en hierdoor zou het kunnen lijken alsof de shop ook stilstond doordat men steeds op dezelfde pagina terecht kwam. Ergens kregen mijn man en ik het erover dat WordPress een blog-programma is en begreep ik steeds meer wat je er dan mee zou kunnen doen. Ik besloot om er één keer in de zoveel tijd een stukje te schrijven op de pagina.
Schrijven is altijd onlosmakelijk met mij verbonden geweest. Dagboeken, schriftjes in de vakantie om in te schrijven en van alles in te plakken, opstellen, spreekbeurten, boekverslagen. Onderwerpen waren voor handen. Nieuwe producten onder de aandacht brengen, leuke dingen delen en uiteraard meer van mezelf laten zien, het gezicht achter de shop. Langzaam maar zeker, werd het steeds meer een echt blog en werd het steeds minder alleen maar een etalage voor MarJoYa. Het leven met een strikje, omdat het leven een kadootje is, maar je er zelf een strikje op moet plakken. Zoals het strikje het pakje nét even leuker maakt, zo heeft je leven ook strikjes. We maakten een header en een logo. Er kwamen visitekaartjes in de stijl van het blog.

De productlijn van MarJoYa werd ook meer uitgebreid: naast sieraden en gehaakte accessoires werd de collectie uitgebreid met handbedrukte shirtjes.  Reden om over te stappen naar een professionele webwinkel én een scheiding aan te brengen in mijn activiteiten. Ik werd blogger én webwinkelier. Het blog werd een mama/lifestyleblog met natuurlijk ook nog artikelen over mijn webshop. De huisstijl werd duidelijker, de onderwerpen uitgebreider. Er ontstonden steeds meer samenwerkingen en mijn netwerk werd groter. Het logo en de header werden gemaakt en gingen zelfs mee naar mijn webshop. Ik kijk er elke keer vol trots naar, maar ineens begon het te kriebelen en dat doet het al een tijdje. Een nieuwe vormgeving. Een nieuwe jas. Alleen wel een hele fijne. Eentje die precies past. Waar elke naad, elk knoopje, alles perfect van is. Zolang het niet zo voelde, wilde ik ook geen nieuwe.

& nu………nu denk ik dat het zover is. Het strikje blijft, ook mijn onderschrift blijft hetzelfde. Verder gaan er dingen veranderen. De header, het logo én de vormgeving van mijn blog. Het blijft bij mij passen, dat moet, het wordt alleen iets minder strak, iets speelser. Neem nog even goed in je op hoe Mar-JoYa er nu uitziet. We gaan afscheid nemen van deze jas, het is er tijd voor. Nog een paar puntjes op de i, nog “even” mijn handgemaakte logo uitwerken en digitaal maken. We leren steeds meer, mijn man en ik. Houd het blog in de gaten, want binnenkort zal het niet meer hetzelfde zijn. Mar-JoYa krijgt een nieuwe jas en ik vind het rete-reuze-spannend!

MJ

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.