Zakelijk

Anti Dierendag of eigenlijk; stomme honden en katten!

Anti Dierendag of eigenlijk; stomme honden en katten!
“Dat doet hij anders nooit hoor!” 

Weet je die reclame nog? Meteen als ik er aan denk, schieten mijn nekharen overeind. Het maakt namelijk niet uit wat hij anders wel of niet doet. Hij doet het nu wel én ik heb er last van! Plaatsvervangende irritatie bij de reclame, omdat ik de irritatie herken. Soms is het zo lekker om dat ook even te spuwen. Dus bij deze. Heb je een enorm dierenhart en heb je een hekel aan mensen die niet van huisdieren houden, kun je dit stuk beter overslaan…..

Zo baasje, zo beestje

Van de meeste honden en kattenbezitters krijg ik meteen als tegenargument dat het allemaal aan het baasje ligt. Prima, dan is daar mijn afkeer ontstaan en projecteer ik dat op alle honden en katten. Grappig is dat elk baasje ook meteen aangeeft de poep van hun huisdier altijd op te ruimen, maar er toch overal stront ligt en er geen grasveldje is waar kinderen fijn kunnen spelen. Kattenpoep wordt überhaupt niet opgeruimd door hun lieve eigenaren. Dát ligt dus inderdaad bij de baasjes.  Zo zijn er nog wel meer irritatiefactoren.

Zoals die hond die dacht dat hij even bij mijn dochter in de buggy moest duiken. Bovenop het kind en ik zag niet wat hij deed. Blinde paniek, daardoor als versteend, terwijl het beest misschien een hap uit mijn kind nam. Ook al beet hij niet, hoe voelt het voor zo’n kleintje als er zo’n enorm zwart beest op haar duikt. Aan haar angstige huilen te horen,  vond ze het niet fijn! Woest was ik na die tijd, toen te beduusd en met stomheid geslagen om te reageren naar de eigenaresse. Hond uit de kar geduwd en door gelopen. Aangelijnd hoor het beest, maar waarom zou je hem vlakbij je houden als er een moeder met kind aankomt? Doet hij anders nooit immers.

Als de politie de staatskas vol wil hebben, moeten ze op zaterdagmorgen even Borgerswold door. Honden mogen daar namelijk niet meer loslopen, dit wordt door veel hondenbezitters in Veendam vakkundig genegeerd. Ik heb er niet om gevraagd dat jouw hond met mij mee rent. Vind ik niet fijn. Soms durf ik tijdens een interval niet te gaan rennen, terwijl dat volgens de coach in mijn oor wel moet. Bang dat het loslopende lieffie denkt dat ik met hem wil spelen. Dat hij zijn neus in mijn kruis drukt als ik wandel ben ik natuurlijk ook niet van gediend en dat hij met zijn natte lijf tegen mij aan schurkt vind ik alles behalve prettig. Hou dat beest gewoon bij je. Ik laat mijn kinderen ook niet zo maar op alles en iedereen af rennen. Als je hem wel aangelijnd heb, houd hem dan kort als er andere mensen aankomen.

Op een gegeven moment vroeg ik een dame of ze haar hond bij zich wilde houden in verband met mijn angst, tot ik er langs was. Niet de hele tijd, niet voor altijd, alleen tot ik er langs was. Haar reactie liet mij wederom versteld staan.

Klein versus groot

Mijn kinderen leer ik dat ze niet zomaar elk hondje kunnen aaien. Dat ze het eerst moeten vragen als ze het graag willen en dat ze het moeten respecteren als de eigenaar zegt dat het niet mag. Ik zou het zo fijn vinden als dat respect er andersom zou zijn, dat ik me niet wezenloos hoef te schrikken als er zomaar uit het niets een hond op ze af komt rennen. “Hij doet niets hoor!”, hoor je dan van de baas die een heel stuk verderop loopt en niets kan doen als het beest wel wat doet. Een hele tijd terug, toen mijn meisje nog niet zo groot was, haar maar opgetild, omdat zo’n enorme reus liep, die waarschijnlijk zelf niets deed, maar haar met een enthousiaste zwaai van zijn staart zo omver gemaaid had. Had de eigenaar niet bij stil gestaan.

Katten poepen zoals ik in de inleiding al aangaf ook. Er schijnen kattenbakken te zijn, maar die gebruiken ze natuurlijk alleen binnen. Buiten is mijn achtertuin een kattentoilet. Als ik ergens kwam waar een kat woonde, had ik hem bij mijn benen, op mijn nek of op schoot. “Aaaah, hij vindt je lief”. Hou dat beest nou maar bij mij vandaan! Buiten lopen katten natuurlijk sowieso los en overal en nergens.

Dus mijn grootste ergernis zit hem inderdaad in baasjes, waardoor ik last van de beesten heb, waar ik niet om heb gevraagd & natuurlijk zijn er uitzonderingen die de regel bevestigen.

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

4 Reacties

  1. Kirsten zegt:

    Oh wat heerlijk dat er meer mensen zijn die er zo over denken!!

  2. […] schreef ik zelf al mijn frustraties over honden en katten van me af. Het inspireerde me vandaag tot een lijstje met mijn ergernissen. Gewoon omdat ik het […]

  3. Jaklien zegt:

    Zooooo mee eens! Verschrikkelijk vind ik het en moet er niks van hebben!!

  4. Ellen zegt:

    en dan ga je nog voorbij aan het feit dat die loslopende katten hondsbrutaal zijn en mijn keuken/woonkamer binnengaan als ze de kans krijgen, met gevolg dat ik, allergisch wezen, een week doodziek ben. Bedankt buuf, jij wilde 2 katten…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.