Home MAMA Elynn haar nieuw haar

Elynn haar nieuw haar

by Marjo
Elynn haar nieuwe haar

Wat ben ik trots op en blij voor mijn meisje! Lekker doen wat ze zelf wil, heerlijk op haar eigen manier. Met alles. Wat er soms voor zorgt dat we heftig botsen, want als het even niet gaat hoe zij wil, berg je dan maar, maar dat terzijde. Al weken had ze het erover. Haar haar moest eraf. Die opmerking werd helaas soms gevolgd met een: “Oh, wat ontzettend jammer”. En ik vind dat zo stom. Elynn haar nieuw haar is gewoon tof!

Natuurlijk soms krijgen kinderen spijt van hun beslissingen, maar dat is een mooi moment om daarmee te leren omgaan. Kinderen zijn best beïnvloedbaar en als zij dat nou wil. Wie ben ik dan om mijn gevoel en mening aan haar op te dringen. Want weet je, wat jij zegt als ouder, wordt onderdeel van haar innerlijke stem. Als ik überhaupt al een andere mening zou hebben trouwens. Nu was dat nicht im frage, dat maakt het uiteraard makkelijker. Een bobje staat haar fantastisch. Maar een jutezak ook. Het enige wat ik gevraagd heb is of ze het zeker wist. Haar volmondige ja was voldoende 🙂 

Op naar de kapper

En gisteren was het zover, samen met papa ging ze naar Salon51. Ze wist precies wat ze wilde. Papa had een foto van vorig jaar opgezocht en kon die laten zien. Wel grappig; het belangrijkste is ze uiteindelijk vergeten te zeggen. Haar enige wens was dat het nog een beetje vast kon in verband met turnen.

Een half staartje was voldoende. Niet al haar haar hoefde erin passen. Zoals het nu is krijg ik het met een vlechtje prima uit haar gezicht en zij blijft nergens aan haken of in vast zitten. Helemaal goed dus.

Elynn heeft haar bobje

Ze kon niet wachten tot het zaterdag was. Wat had ze er een zin in. Wat is ze blij en trots nu met het resultaat. Stralend kwam ze binnen, dolgelukkig.


Dus kort haar bij een meisje is helemaal niet erg, lang haar afknippen is niet zonde. De lengte van haar haar, het zegt niets over haar zijn. Ze is lief, zorgzaam, stoer, dapper, slim, eigenwijs en nog veel meer prachtigs. 

Eigenlijk was dit blog natuurlijk alleen maar bedoeld om Elynn haar nieuwe haar te showen, omdat de meeste mensen zonder een oordeel of mening, gewoon heel nieuwsgierig waren. Maar toch, dit moest ook even van mijn moederhart. Want wat jij vindt doet er niet toe en dit is wel waar we dagelijks mee te maken hebben. Groot en klein. Er wordt altijd iets over je of van je gevonden. Wat zou het fijn zijn als we konden stoppen met het beoordelen van mensen, maar vooral meisjes op hun uiterlijk.

❥ Dat zou de wereld een stuk makkelijker en mooier maken en die wereld gun ik alle kleine meisjes, hoe oud ze ook zijn. Ga ik nu nog dertig rondjes trots zijn op mijn kind haar sterke eigen wil. Mijn snoet!

Reacties

reacties

Gerelateerd

1 comment

v donkelaar Hulstein Martine 5 december 2021 - 17:22

Super stoer Elynn!!!
Jouw haar,jouw koppie!!
Goed bezig!
Hier net zo als de dames(of tjes 13 en 16 jaar) naar de kapper Willem, mogen ze doem wat ze willen! Super!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.