Home MAR-JOYA Flesvoeding, voor welke fles kiezen wij?

Flesvoeding, voor welke fles kiezen wij?

by Aniek

Flesvoeding, voor welke fles kiezen wij?

Door Aniek – En dan ben je ineens weer 3,8 jaar verder.  Er zijn allemaal nieuwe op de markt, of de spenen zijn weer veranderd, dus waar kies je dan voor. Gemak, gratis gekregen in één van de gratis dozen? Ervaring, bij het andere kindje ook goed bevallen, of gaan jullie voor nieuw?

Waar ik het precies over heb? Flesvoeding, voor welke fles kiezen wij? Je moet zonder vooraf te weten hoe het je kindje bevalt, kiezen welke je aanschaft. Wij gaan voor de laatste, we gaan voor nieuw! En ik zal jullie in dit blog vertellen waarom.

Bij onze eerste was het in het begin een drama, wat achteraf een andere reden had dan dat hij niet goed dronk of iets dergelijks. Waarschijnlijk kwam dat door mijn “gemiste” zwangerschapsdiabetes achteraf. Dat hij gewoon eerst bij moest slapen en niet om de drie uur dronk maar het liefste om de vier uur. Hij had genoeg reserves! Toen wij dat doorhadden waren wij vijf flessen verder om te proberen. Avent, Dr Brown, Difrax, met grote speen, kleine speen, en uiteindelijk geëindigd met de Bornfree.

Dat was een goede fles hoor, verschillende keuzes qua flessen, kleur, speen en alles is met elkaar te combineren. Helaas was het nadeel dat het bijna nergens te krijgen was. we moesten speciaal naar Musselkanaal naar Baby’s Trefpunt, daar hadden ze de flessen wel. Of je kon het bestellen via internet, alleen waren dan vaak de ventielen er niet. Ook bij Baby’s Trefpunt was dat vaak het geval trouwens dus dan moest je alweer vaak een nieuwe fles kopen. Niet ideaal.

Alle flessen hebben ventielen om de lucht uit de fles te laten om krampjes tegen te gaan. Dat is natuurlijk voor een kleine baby en als ze ouder zijn ook absoluut niet fijn. Dus daar verschillen ze allemaal niet zoveel in. Maar waarom kiest de ene ouder voor bijvoorbeeld de Avent fles en de andere ouder voor de Difrax of Dr. Brown. Ik denk dat het neerkomt op gevoel en afwegingen in wat je belangrijk vindt.

Flesvoeding, voor welke fles kiezen wij?

Voor nu is de keuze gevallen op de Difrax fles. Ik heb er in de familie al mee te maken gehad en ook op mijn werk kwam ik hem veel tegen en ik merk wel dat ik het een fijne fles vind. Wij gaan voor de Wide fles. Deze vind ik persoonlijk fijner in de hand liggen dan de Small. Extra enorm pluspunt? Er is een flessenwarmer voor te krijgen. Ideaal voor op de slaapkamer, onderweg, op vakantie of in een restaurant (beetje stroom ipv water en geen gedoe met de magnetrons die daar staan of instructies voor het personeel) want na drie minuten is de fles op temperatuur. Je schroeft de fles op het verwarmingselement en dan in het stopcontact. Baby bij je pakken, schone luier en de fles is ondertussen klaar! Ideaal.

Welke flessen hebben jullie gebruikt en waarom jullie keuze voor deze fles? Natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie ervaringen! En heeft er al iemand ervaring met de Difrax flessenwarmer?

 

Flesvoeding, voor welke fles kiezen wij?


profiel aniek
Mijn naam is Aniek, 35 jaar, mama van een drukke peuterpuber en een trappelende baby in de buik. Ik woon samen met mijn lieve vriend. Op dit moment ben ik helaas thuis en druk op zoek naar een nieuwe uitdaging als pedagogisch medewerkster.

Reacties

reacties

Gerelateerd

1 comment

Kleine Prinses 2 augustus 2016 - 23:24

bij mijn dochter waren de eerste weken verschrikkelijk! Ze moest speciale voeding hebben en ik vond maar geen goede fles… uiteindelijk hebben we de avent natural flessen gebruikt met de variabele speen.
Kleine Prinses onlangs geplaatst…De familierechtbank: de inleidende zittingMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.