Friends op Netflix
What's new

Friends op Netflix

Echt ‘New in’ is het natuurlijk niet, het zingt al een tijdje rond, maar ik vind het toch té leuk om niet te delen! Friends op Netflix. Heerlijk! Na het bingewatchen van That Seventies show, kan ik niet wachten tot januari. Ook al gaat de tijd natuurlijk veel te snel en ik het liever nog wat langzamer zou zien gaan, is het aftellen naar 2018 begonnen!

Ik ga beginnen met een Bullet Journal, ga mijn Milly Pie planner gebruiken en ga weer genieten van Joey, Chandler, Monica, Phoebe, Ross en Rachel! Ook al kan ik de serie dromen en zing ik vlekkeloos mee met The Rembrands, lijkt het me een fijne throwback. Ik blog meestal met Netflix op de achtergrond, dit soort series zijn daarvoor ideaal. Het is vandaag 5 december en Sinterklaas en Netflix leveren het beste cadeautje ooit voor Nederlandse abonnees.

Vanaf 1 januari 2018 zijn alle seizoenen (1 t/m 10) van Friends voor het eerst via de online entertainment-service beschikbaar in ons land. De Amerikaanse sitcom, waarin kijkers het leven volgen van zes ‘twenty-somethingvrienden in New York, is ondanks dat het laatste seizoen in 2004 werd uitgezonden nog altijd populair.

Friends op Netflix

In maar liefst 236 afleveringen zag een grote fanschare vanaf 1994 alle grappige, ontroerende en voor velen herkenbare situaties van de vrienden.  Deze hechte vriendengroep besprak in elke aflevering de perikelen op gebied van liefde, vriendschap en werk met elkaar in het ‘Central Perk’ koffiehuis. In latere seizoenen kwamen ook onderwerpen zoals ontrouw, (co-)ouderschap en adoptie aan de orde. De grote vraag bleef natuurlijk: krijgen Ross en Rachel elkaar?

Friends op Netflix

De serie heeft voor vele trends gezorgd, zoals ‘de Rachel’, het kapsel wat Jennifer Aniston’s personage Rachel in de eerste seizoenen had. De openingstune “I’ll be there for you” van The Rembrandts is, niet alleen voor mij, nog steeds een populaire meezinger. Daarnaast zijn er diverse oneliners en gebaren die blijven terug komen. Herinner je ze nog? Ik veeg heel soms nog onder mijn kin én sla nog graag eens met mijn vuisten tegen elkaar. Zo leuk wanneer een ander dan snapt wat je bedoeld. En deze serie is het eerste waar ik aan denk als ik iemand Oh My God hoor roepen….

Voor wie het gemist heeft

Friends gaat over de levens van een hecht groepje vrienden in New York. Monica Geller (Courtney Cox) is een wannabe chefkok met enkele neurotische trekjes. Ze woont samen met jeugdvriendin en fashionista Rachel (Jennifer Aniston) in een appartement in Greenwich Village. De twee vriendinnen worden met (niet altijd wijze) raad en daad bijgestaan door de excentrieke masseuse Phoebe (Lisa Kudrow).

Tegenover hen wonen best buds Chandler en Joey, respectievelijk gespeeld door Matthew Perry en Matt LeBlanc. Chandler is de eeuwige sarcast met een klein hartje en een onduidelijke baan in de ICT. Joey een flirterige Italiaans-Amerikaanse acteur wiens carrière maar niet van de grond lijkt te komen. De nerdy paleontoloog Ross Geller (David Schwimmer) is de broer van Monica. De zes personages komen elke aflevering samen in koffiehuis ‘Central Perk’. Daar bespreken ze de perikelen op gebied van liefde, vriendschap en werk.

Je kijkt Netflix een maand gratis, dus what better time than now? Wat houdt je tegen om het eens te proberen én meteen tien seizoenen Friends in één maand te stoppen? Friends is op aanvraag van vele fans toegevoegd. Nu vraag ik me af, welke serie zou jij nog graag eens terug kunnen kijken van het begin tot het eind ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.