Home MAMA Genieten na de bevalling

Genieten na de bevalling

by Marjo
Genieten na de bevalling

Hoe fijn ik zwanger zijn ook vind, hoe blij ik ook ben met ons extra derde cadeautje, ik mis ook wel een aantal dingen. Er is een lijstje waar ik graag weer van ga genieten na de bevalling. Het is geen opoffering of moeilijk om het op te geven, maar een aantal dingen die ik niet mag, mis ik echt.

Ik wil er ook niet te veel over nadenken, omdat ik van eten en drinken alleen maar wil genieten. Vandaar dat ik nu vaak naar hetzelfde grijp. Behalve de cravings uiteraard. Daar geef ik sowieso aan toe. Wat zijn de cravings waar ik nu aan toe geef en wat mis ik het meest van alles wat ik niet mag? Heel veel. Misschien omdat ik het niet mag!

Toen ik nog rookte was dat ook wel een probleem. Ik rookte op zich niet eens zo veel, maar had het meest zin in een sigaretje wanneer het niet mocht. En ik heb gerookt in een tijd waar het nog veel mocht hoor. Gelukkig is het roken the least of my problems. Daar ben ik na de bevalling van Thomas wegens emotionele omstandigheden weer aan begonnen. Ik ben gestopt toen ik wist dat ik zwanger was van Elynn en ben niet weer begonnen.

Waar ik van wil genieten na de bevalling

Er zijn wel heel veel dingen waar ik straks heel blij van word, wanneer ik het weer mag. Het zijn niet eens de dingen die normaal gesproken dagelijks eet en drink. Wel waar ik nu af en toe zin in heb. Of lekkers wat voor mij bij de zomer hoort, met het voorproefje zondag, kan ik niet wachten op een zonnetje en een terras. Met een hapje en een drankje.

Genieten na de bevalling

Gerookte zalm

Een heerlijke meergranen bol, met roomkaas, ijsbergsla én gerookte zalm. Het water loopt me nu al in de mond. Ik zei al, het zijn niet de grootse dingen. Ik kan genieten van een broodje. Überhaupt lekkere broodjes. Dit is wel één van mijn favoriete broodjes. Vandaar op nummer één.

Alcohol

Als je naar mijn Facebook kijkt, of mensen in mijn omgeving zou vragen, zou je bijna denken dat ik alcoholist ben. Niets is minder waar en dat is niet een ontkenningsfase of Korsakov talking. Er zijn momenten dat ik erg van een wijntje of een cocktail kan genieten. In de zon, met garnaaltjes in knoflook, wat stokbrood met kruidenboter smaakt een wijntje zalig.

Filet Americain

Zoals ik al aangaf, ik houd van lekkere broodjes. Een wit pistoletje, met uien en peper en zout. De keuze was wel lastig hoor. Ik ben ook gek op ossenworst en dat vind ik in dezelfde combinatie even lekker. Misschien gewoon maar van beide eentje bestellen een dag na de bevalling.

Carpaccio

Rauw vlees mag je niet eten tijdens de zwangerschap. Nou ja, vroeger mocht het helemaal niet, maar nu schijnt het te mogen als je vlees van te voren een bepaalde tijd in de vriezer legt. Ik waag me er gewoon niet aan. Gelukkig heb ik zelf een carpaccio die mag tijdens de zwangerschap gemaakt. De echte wordt wel gemist. Een beetje, maar hij mag niet op mijn lijstje ontbreken.

Leverpastei

Vanwege het te veel aan vitamine A mag je geen lever of leverproducten tijdens de zwangerschap. Leverpastei mag op zich nog wel, maar niet te veel. Heel af en toe zondig ik dus met een crackertje of een broodje. Het allerlekkerst? Een geroosterd wit broodje, met leverpastei en paprikapoeder. Ik kan me er nu al op verheugen dat ik dat weer gewoon zonder nadenken van kan genieten en zelfs zowel bij ontbijt als lunch kan genieten van ‘leverpastei met rode poeder’.

Koffie a go go

In verband met de schadelijkheid van cafeïne beperk ik de inname tot twee koffie per dag, of één cola en één koffie. Lastig als je zwangerschapscraving ook nog de koude koffie van Douwe Egberts is.  Maar goed, kwestie van keuzes. Ik houd van koffie, geniet van koffie, helemaal de latte macchiato op het werk. Eentje per dag en de koude koffie maken me al heel blij. Alleen deze regel zou ik ook graag weer los laten, zodat ik gewoon weer zonder nadenken aan de cafeïne kan.

Iced Frappe Mokka

en milkshake en softijs. We komen niet zo vaak bij de McSnack, maar tijdens mijn zwangerschap nu ineens een keer of drie. Ook dankzij de zwangerschap. Iets met de Prenatal vlakbij de McDonalds in Groningen. Ik ben echt groot fan van de Iced Frappe Mokka en elke keer moest ik mezelf hard toespreken: ‘Nee, het mag niet! Ook niet voor een keertje’. Dus al moeten we er speciaal naar toe rijden, dan nog wil ik zo snel mogelijk genieten van eentje, of twee, kan mij het schelen. Een maandje na de bevalling ga ik wel op dieet tegen de zwangerschapskilo’s.

Het is geen heel lang lijstje en het is ook echt niet afzien of zo, zo erg is het heus niet. De reden is ook een goede motivatie immers. Eén van de grootste taken van een moeder, is het beschermen van haar kind en dat doe ik met alle liefde. Wat miste jij het meest en heb je alles gelaten wat niet mocht? Waar kon jij het meest van genieten na de bevalling? ♥


Afbeeldingen zalm en wijn via Shutterstock

Reacties

reacties

Gerelateerd

1 comment

Spelen met het leven van je baby - Mama lifestyle mét een strikje 14 november 2018 - 23:06

[…] weet ik ook hoe het is, om niet te mogen waar je zin in hebt. Ik rookte niet veel, maar wel al vanaf veel te jong. Mis het nu zelfs nog wel eens. Het lastigste […]

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.