Carpaccio die mag tijdens zwangerschap
In de keuken

Carpaccio die mag tijdens zwangerschap

Ben jij net als ik gek op carpaccio? Dan heb ik het recept voor je van een carpaccio die mag tijdens zwangerschap! Soms vind ik zwanger zijn best lastig. Met name qua eten. In het begin van de zwangerschap drong het op sommige momenten nog helemaal niet tot me door dat ik zwanger was.

Het gebeurde wel eens dat ik iets in mijn mond wilde stoppen en ineens dacht: ‘Hoe zit het ook al weer, mag ik dat wel’. Er is in de vier jaar na Elynn op zich gelukkig niet veel veranderd. Maar toch…Wat het meest bekend is wat niet mag is ongetwijfeld rauw of gedroogd vlees. Metworst, salami, boerenmetworst, filet americain en carpaccio (rauw rundvlees). Meteen de dingen waar ik heel erg van houd. Daarom heb ik vandaag een recept voor je van een carpaccio die mag tijdens zwangerschap! Enjoy!

Carpaccio die mag tijdens zwangerschap

Wat heb je nodig voor de carpaccio die mag tijdens zwangerschap? Heel simpel eigenlijk:

Voor twee personen

Runderrookvlees (circa twaalf plakjes) – Olijfolie – Rucola – Komkommer – Pijnboompitten – Parmezaanse kaasvlokken – 4 seizoenenpeper (of gewone zwarte) – zout-meergranen broodjes – twee grote platte borden

Bereiding

– Was de komkommer en de rucola grondig (extra grondig wanneer je zwanger bent) en rasp de komkommer met een grove rasp. Knijp de geraspte komkommer goed uit, zodat er zo weinig mogelijk vocht achterblijft en droog de sla.

– Rooster in een droge pan heel voorzichtig de pijnboompitjes

– Meng in een kommetje flink wat olijfolie met peper en zout en sprenkel dit met een lepel over de borden. Bewaar de rest van het oliemengsel.

– Verdeel de rucola over de borden en verdeel hierover weer gelijkmatig de komkommerrasp.

– Leg hierover netjes verdeeld per bord zes plakjes runderrookvlees en sprenkel hier over weer wat olijfolie

– Strooi als laatste de geroosterde pijnboompitjes en de Parmezaanse kaasvlokken over je carpaccio!

Serveer de carpaccio met de meergranenbroodjes die je in reepjes of plakjes hebt gesneden en de rest van de olijfolie met peper en zout om het in te dippen! Eet smakelijk! 

♥MJ

Aanvulling: “Gewoon” gerookt vlees wordt afgeraden. Maar volgens Voedingscentrum/Ouders van Nu:

“Toch vormen gerookte vleeswaren zoals runderrookvlees, paardenrookvlees, gerookte kip en gerookte ham, meestal geen risico. Ze zijn vaak bewerkt en goed verhit”.


Afbeelding carpaccio via Shutterstock

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. […] lijst met wat wel mag als je zwanger bent is nog vele malen langer! Zeur niet! En eh, vanaf nu staat je hele leven sowieso compleet in dienst […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.