prentenboeken voor kinderen Van klein tot groots - Coco Chanel
Lezen

Het verhaal van Coco Chanel

Het verhaal van Coco Chanel is de eerste van een reeks prentenboekjes voor kinderen over de levensverhalen van bijzondere vrouwen uit de geschiedenis. Met deze serie kunnen kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis.

Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootse ideeën.De boekjes met verhalen over sterke vrouwen worden uitgegeven door uitgeverij De Vier Windstreken. Door de eenvoudige tekst en prachtige illustraties is het boekje al snel geschikt voor jongere kinderen.

Het verhaal van Coco Chanel

Het verhaal van Coco Chanel

Gabrielle Bonheur Chanel, beter bekend als Coco Chanel is anders dan de andere meisjes uit haar tijd. Zij is haar tijd ver vooruit. Groot gebracht door nonnen van wie zij leerde naaien. Eerst maakte zij prachtige hoeden en daarna ontwierp zij kleding zonder de stijve korsetten waarin de vrouwen uit die tijd rondliepen. In haar slaap droomde zij over de mooiste patronen en vormen. Haar ontwerpen werden in eerste instantie niet gewaardeerd omdat ze anders waren. Door in zichzelf te blijven geloven en doorzettingsvermogen lukte het uiteindelijk toch succesvol te worden.

Vrouwen met een boodschap

Deze boodschap is voor iedereen belangrijk, maar helemaal voor meisjes en helemaal tegenwoordig. Social Media is niet even sociaal meer en anders zijn wordt niet altijd gewaardeerd in deze maatschappij. Het is fijn om ze als ouder stevig in zichzelf gelovend de wereld in te sturen en alle hulp daarbij is welkom!

Van klein tot groots - Coco Chanel bijzondere vrouwen

Dit boekje viel bij Jara goed in de smaak omdat dit onderwerp haar aanspreekt. Haar interesse in mode begint steeds meer te groeien.

Het verhaal is niet te lang en de tekeningen zijn prachtig en spreken erg aan. Er is veel in te ontdekken. Achterin het boekje staat nog een iets uitgebreidere biografie van Coco Chanel. Het is echt een serie die de moeite waard is om te verzamelen. Niet alleen vanwege de echte verhalen van sterke vrouwen, ook vanwege de prachtige vormgeving!

❥ Wij zijn benieuwd naar de volgende uitgave van deze prentenboeken voor kinderen. Hierin lees je meer over het leven van Audrey Hepburn. Kende jij deze serie over sterke vrouwen uit de geschiedenis al?

 

Reacties

reacties

Yvonne

Mijn naam is Yvonne, geboren in '83, gelukkig met Ralph en mama van Jara (2012) en Levi (2015). Samen beleven we graag leuke avonturen en trekken er geregeld samen op uit. Verder mag ik graag koken/bakken, gezellig borrelen, puzzelen en ben ik verslaafd aan MAFS Australië. Ook mag ik graag alles uitproberen. Dus als er een nieuw product in de winkel ligt heb ik het waarschijnlijk al gehad. Ik hoop dat jullie veel plezier beleven aan mijn blogs.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. […] de serie “van klein tot groots” al een boek gereviewd. Zij en haar dochter lazen over Coco Chanel. Door haar review werd ik extra nieuwsgierig naar de boeken uit deze serie van de Vier Windstreken […]

  2. […] maken. Strikjes als vakanties of beauty & fashion. Over spelend leren en (prenten) boeken. De berichten maken en delen, waarvan ik denk; dát is echt leuk! Of; dáár had ik zelf van op de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.