Home PERSOONLIJK Kerstshoppen en de Kerstmarkt

Kerstshoppen en de Kerstmarkt

by Marjo
Kerstshoppen en de Kerstmarkt

Gisteren in de Best Nine vertelde ik al over het kerstshoppen en de kerstmarkt. We gingen eerst naar Intratuin. Ons jaarlijkse uitje om de traditionele jaarlijkse kerstballen uit te zoeken. Ook zoekt René vaak een nieuw kersthuisje uit. Verder stonden nieuwe kussentjes op het verlanglijstje én wat nieuwe kerstdecoratie. Het eerste jaar dat we er naar toe gingen was de Intratuin echt geweldig in kerstsfeer gemaakt, dat is de twee jaar daarna niet meer zo helaas.

Op verschillende plekjes staan wel leuke taferelen voor een foto momentje. We hebben dan ook best veel foto’s gemaakt, vandaar dit aparte overzicht. Als ik die in het weekoverzicht gedaan had, met uitleg, dan waren we zo weer duizend woorden verder geweest. Want wat was het een heerlijke dag.Vooral dankzij de kindjes die zich voorbeeldig gedroegen. Zo gezellig en zo lief. Waar het in winkels nog wel eens mis kan gaan, ging het nu boven verwachting. Waar het in winkels nog wel eens mis kan gaan, ging het nu boven verwachting. Alles. We hebben ons niet gehaast en gingen toch op tijd weg. Finn heeft gewoon nog zijn dutje gedaan en lag de rest van de dag heerlijk in zijn wandelwagen om zich heen te kijken. Relaxed kind!

Kerstshoppen en de Kerstmarkt

Het eerste wat opviel was het ontbreken van een oliebollenkraam. Dat is vast onderdeel van de traditie, binnen en buiten ballen kopen. Gelukkig gingen we nog naar de kerstmarkt, daar zou vast wel een kraam staan. Eenmaal binnen, keken de kinderen rustig rond. Ik liep met de ene kar, René met die met Finn. Op het boodschappelijkstje stond nog groen voor de kerstbakjes die Thomas op school ging maken, maar tjeez, dat was me iets te prijzig. We namen wel íets mee en natuurlijk mos en versierspulletjes. Pas veel later, toen we al thuis waren, zag ik een mail van die dag dat Elynn ook een bakje ging maken, gelukkig hadden we genoeg om te delen en heb ik nog iets uit de boom gehaald voor haar.

Kerstshoppen en de Kerstmarkt

We hebben een aantal prachtige foto’s van de kinderen kunnen maken, daar ben ik ook heel blij mee. Het is dat we niet aan kerstkaarten (met foto’s van de kinderen sowieso never) doen, maar die op dat bankje <3

Kerstdecoratie

Die inspiratie van Barbara, uit het weekoverzicht? Bij haar kerstdecoratie had ze een autootje staan, met een bruin pakje op het dak. Zo schattig. Ik dacht meteen aan een autootje van de kinderen. Daar kon ik ook wel zo’n pakje op maken. Of een kerstboom. Mijn zinnen waren dus gezet op een minikerstboom voor op de auto. Verder wilde ik nog iets leuks voor op de achtertafel.

Kerstshoppen en de Kerstmarkt christmastree

Missie geslaagd! Als een klein kind zo blij met mijn automobieltje met boom op het dak! Het dingetje is prachtig verweerd wat een extra mooi effect geeft met het hout van de rest. Verder vond ik een betonnen rendier én een betonnen labeldingetje, goed voor mijn OCD-light. Ik houd van details die terugkomen. Het stolpje met tafereeltje voor het stukje voor de voortafel hadden we nog van vorig jaar, maar verder was het nog wat saai. Het mini cactusje maakte het meteen af.

Kerstshoppen en de Kerstmarkt

De tekst op het potje van het andere cactusje (het was een setje van twee) was eigenlijk voor op het houten plateau, maar daar stond inmiddels het lichtje met een bontje al. De tekst vond ik zeer toepasselijk voor mijn kinderen en is iets dat ik nog wel eens mag onthouden. Daarom staat hij nu bij de schoolfoto van vorig jaar. De nieuwe moeten we nog bestellen. Het letterboard, is een versie van vilt met houten rand, voor nog geen tientje, dus me happy! Ik ben bezig met een blog met Letterboard Kerst inspiratie, zo leuk om te doen!

Koffie en wijn

Mijn koffie dronk ik al in Blond stijl, nu kan ik dat ook met mijn wijn. Koffie hoort in een to-go-beker of in glas, wijn hoort in een limonadeglas. Deze met een strikje (helaas geen zwarte) is op mijn lijf geschreven dus. Het formaat is perfect voor zowel rood als een rosé. Ik ben dus zeer in mijn nopjes!

Kerstshoppen en de Kerstmarkt

Het liefst had ik een hele set van een stuk of zes meegenomen, dan konden de oude glazen vervangen worden, maar op de één of andere manier hield iets me tegen. Of het de kleuren waren,  het gebrek aan zwart óf de prijs, daar ben ik nog niet over uit. De kussentjes zijn dit jaar niet gelukt helaas.

Kerstmarkt Veendam

Uiteraard kwamen we veel later dan verwacht terug van de Intratuin. Even was er twijfel om nog naar de Kerstmarkt in Veendamte gaan. Toen bedachten we dat er eigenlijk elk jaar meestal heel veel vreettenten en weinig anders staat. Als we nog wel gingen, dan zorgden we er voor dat we daar wat te eten kregen, dan hoefde dat thuis niet meer en maakte het minder uit hoe laat we thuis waren.

Ik kom zo weinig in het centrum dat ik de prachtige verlichting nog  niet eens had gezien. Bonuspunten hoor! Heel erg mooi. Verder inderdaad veel te eten en drinken. En de politieke partijen. Oh, en goede doelen. Verder heb ik wat sieraden gespot, maar dat was het wel. In het geheel geen standjes waar ik graag even neuzen zou. Jammer. Ik vraag me af hoe dat komt. Het publiek? Komt dat dan alleen om te eten en te drinken? Ligt het aan het aanbod standhouders? Er zit zo veel meer in. Misschien Kerstoptredens op het Raadhuisplein en de markt centreren op het Museumplein?

Kerstshoppen en de Kerstmarkt

Het rondje was gezellig en leuk zo samen met onze nog steeds voorbeeldige kindjes en het eten smaakte prima. Poffertjes en warme chocolademelk voor de kinderen. Glühwein en broodje worst voor papa en mama. We scoorden nog wat leuks en lekkers her en der in de gewone winkels en kwamen dus moe maar voldaan weer thuis.

De kerstballen van dit jaar

De kerstballen van dit jaar? De mijne ontbreekt nog, maar we zijn ontzettend goed geslaagd. “Hutje Harkje” in glitteruitvoering voor Elynn, daar zit ook nog een ander leuk verhaal aan, iets met een jaloerse oma en een zestigste verjaardag, maar daarover in het weekoverzicht van volgende week meer. Kerstshoppen en KerstmarktBehalve zij ‘Hutje Harkje” en ik een kerstbal met een elfje er bovenop, zochten we ook elk nog een kitscherig roze glittervogeltje uit. Ik weet niet wie er blijer mee was, zij of ik. Of we nou blijer waren toen we ze kochten of toen zij ze de hare samen met papa en in de boom deed, daarop weet ik het antwoord wel. Thomas ging voor een kerstbal met de Kerstman in de sneeuw. Zo leuk! Voor Finn namen we het houten schijfje mee met drie (!!) kerstbomen.

Nu ben ik natuurlijk nog nieuwsgierig naar het eindresultaat van de bakjes van de kinderen. Thomas mag donderdagochtend aan de slag, voor Elynn staat het volgens mij woensdag gepland. Hebben jullie ook van dit soort tradities in de kerstperiode ♥

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.