Home BUDGET | BESPAREN Kiezen voor Sim Only

Kiezen voor Sim Only

by Gastauteur
Kiezen voor Sim Only

Heb jij er wel eens over nagedacht om te kiezen voor Sim Only als het moment komt om je abonnement te verlengen? De meeste mensen die ik ken willen graag één van de nieuwste telefoons. De oude telefoons gaan naar de kinderen of worden verkocht. Al dan niet aan een webshop die refurbished telefoons verkoopt. 

Je kunt er ook voor kiezen om je abonnement niet te verlengen en je telefoon te houden. Of je verkoopt je huidige telefoon wel en koopt een refurbished exemplaar met Sim Only abonnement. Zo heb je waarschijnlijk een stuk goedkoper toch een nieuwere versie van je oude telefoon. Een refurbished telefoon is volledig gereviseerd en schoongemaakt. Indien nodig is hij ook nog eens van nieuwe onderdelen voorzien. Je kunt zo tot  70% op een nieuwe telefoon besparen. Er is één nadeel aan een los toestel, want je moet genoeg geld hebben om het toestel in één keer te betalen.

Besparen met kiezen voor Sim Only

Door een refurbished telefoon te kopen heb je bespaart op de kosten voor de aanschaf van de telefoon. Bij een abonnement met telefoon betaal je immers zowel het deel dat je voor de telefoon betaalt (de toestelbundel) en de kosten voor het mobiele abonnement (wat je betaalt voor data, minuten en sms’jes). Maar weet jij eigenlijk precies hoeveel je per maand betaalt voor je abonnement?

Besparen met kiezen voor Sim Only

Bij Sim Only  koop je alleen het sim kaartje met een abonnement. Door te kiezen voor Sim Only zou je maandelijks tientallen euro’s kunnen besparen. Dat is de moeite van het checken waard toch? Hiervoor hoef je alleen maar uit te rekenen wat je per maand betaalt aan belminuten, sms’jes en MB’s en dit te vergelijken met hoeveel je betaalt voor hetzelfde met een Sim Only abonnement wat daarmee overeenkomt.

Kijk ook eens kritisch naar je eigen gedrag qua belminuten, sms’jes en MB’s. Wanneer je met minder zou kunnen, kun je ook een voordeliger Sim Only abonnement afsluiten. Hiermee zorg je misschien nog voor een extra besparing!

Voordelen Sim Only

De belangrijkste redenen om te kiezen voor Sim Only; voordelige bel- en internetbundels, het elke maand kunnen aanpassen van je bundels (ideaal voor vakanties of andere periodes waarin je meer belt of het internet gebruikt) en je hebt een ruime keuze uit verschillende bundels.

De looptijd van het abonnement bepaal je echt helemaal zelf. Je hoeft er geen rekening mee te houden dat de looptijd effect heeft op de prijs van je smartphone. Sim Only is in veel gevallen zelfs maandelijks opzegbaar. Wil je toch ineens een andere telefoon omdat er eentje uitkomt met betere functies qua smartphonecamera bijvoorbeeld? Geen probleem, met Sim Only hoef je niet eerst je toestel af te betalen.

Nog een weetje: met een los toestel en een Sim Only abonnement voorkom je een BKR registratie, wat invloed heeft op bijvoorbeeld het aanvragen van een hypotheek.

❥ En jij? Heb jij een mobiel abonnement met smartphone of ben je al om naar Sim Only? Als je geswitcht bent; heb jij zo bespaard op je telefoonkosten?

 

 

Photo mobile phone by Nathana Rebouças // Photo woman sitting with mobile phone by Erik Mclean on Unsplash

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.