Home LEZEN Wil je mij voorlezen StoryZoo

Wil je mij voorlezen StoryZoo

by Marjo
wil je me voorlezen storyzoo

In sommige delen is het nog vakantie, op sommige plaatsen zit het erop en hier hebben we nog twee weken. Tijdens deze vakantie zijn alle drie de kinderen lekker door blijven lezen. Toch is dat bij veel kinderen in de vakantie anders. Nu heb ik het voordeel dat de kinderen lezen super vinden én dat de jongsten nog graag voorgelezen willen worden. Het lezen van Wil je mij voorlezen, maakte het nog leuker, ook buiten de vakanties uiteraard!

Toby, Bax en Pepper zijn de populaire karakters uit de educatieve animatieserie StoryZoo, o.a. te zien op o.a. Videoland en Ziggo. En ook onderweg, tijdens de vakanties of bij het logeren nemen de kinderen makkelijk hun grote vrienden mee! Knuffels, puzzels en voorleesboeken, kies maar uit! Finn ontving van de uitgeverij een prachtig pakket en we hebben al zo genoten van het boek! Gewoon door het voorlezen van het verhaal en de illustraties, maar ook door de extra uitdagingen die het boek aanreikt en natuurlijk slaapt hij elke avond met zijn knuffel Pepper. Alleen de puzzels daar zijn we niet aan toegekomen.

Toby (uit StoryZoo) uit logeren bij oma in Wil je mij voorlezen

Wil je mij voorlezen? is een hartverwarmend verhaal over logeren bij oma, voorlezen, vriendschap, elkaar helpen en de magie van voorlezen.  Helemaal in stijl van de Nationale Voorleesdagen biedt het boek extra handvatten om samen met het kind interactief voor te lezen.

 wil je me voorlezen toby logeren oma

In Wil je mij voorlezen lees je wat Toby het allerliefst doet. Namelijk logeren bij oma, want dan leest ze voor! Maar vandaag heeft oma het te druk. Als Toby een magisch boek vindt, gaat hij op zoek naar iemand anders die hem voor kan lezen. Ga jij mee op avontuur?

Je kind extra uitdagen met een voorleesboek // Interactief voorlezen

Ik schreef er al meer over; spelend leert je kind het meest. Een boek educatief maken kun je zelf heel makkelijk doen. Het is ook heel handig wanneer een voorleesboek je daar mee helpt en extra educatieve elementen biedt. Zo is het nieuwste voorleesboek Wil je mij voorlezen ideaal om interactief voor te lezen. In het boek zelf vind veel interactieve elementen:

  • In het begin van het boek vind je voorbereidende vragen om samen over de thema’s uit het boek te praten
  • Ontdek samen spelenderwijs Engels leren met de papegaai Pepper (zoals in de animatieserie)
  • Bespreek het verhaal na met leesbegripvragen achterin het boek

Waarom interactief voorlezen

Voorlezen is sowieso belangrijk voor je kindje én jou, maar waarom interactief voorlezen zo belangrijk is? Je kind wordt zo geprikkeld om taal op een actieve manier te gebruiken. Voordat je nog maar begint met lezen kun je hier al mee starten. Bekijk en bespreek de kaft; wat en of wie zie je, waar is diegene, waar zou het boek over kunnen gaan?

Je kunt tussen het lezen door zelf ook vragen stellen. Over de gevoelens die in het boek beschreven worden, je kunt het gedrag van de hoofdpersoon bespreken en je kunt begrippen uitleggen. Ook na afloop kun je nog meer bespreken; had je goed waar je dacht dat het over zou gaan. Zou je hetzelfde gedaan hebben als de hoofdpersoon? Wat zou je anders gedaan hebben?

Lees je graag voor of lezen je kindjes graag, of kun je juist wel wat hulp gebruiken? Wil je kans maken op het voorleesboek “Wil je me voorlezen?” van StoryZoo klik dan snel door naar  Instagram, ik mag namelijk een boek weggeven!

Wil je mij voorlezen? | Auteur: Juliëtte Maslow-Rosenkamp | Illustrator: Marieke van Middelkoop | ISBN 978942966292 | 24 x 24 cm | 32 pagina’s | Fictie 4+|  € 14,95

Reacties

reacties

Gerelateerd

6 comments

Bep H 21 augustus 2022 - 11:24

echt een mooi boek om aan nijn kleinkinderen voor te lezen

Reply
elisabeth maria martina 21 augustus 2022 - 08:20

leuke actie voor kleinzoon quinn

Reply
Sanne Anneveldt 24 augustus 2022 - 08:26

Heel leuk om voor te lezen aan mijn eigen kinderen en de kinderen van mijn klas!
Ik doe mee

Reply
Barbara 20 augustus 2022 - 21:58

Interactief met kinderen bezig zijn is aandacht geven en liefde. Ook op een kinderdagverblijf, of juist wellicht.

Reply
Marja Legius 16 augustus 2022 - 08:36

Heel graag om voor te lezen aan mijn kleindochtertjes

Reply
Chantal 15 augustus 2022 - 14:50

Lijkt me een hartstikke leuk boek om te winnen!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.