Home ETEN | KEUKEN Makkelijke maaltijd met braadstomen Piri Piri

Makkelijke maaltijd met braadstomen Piri Piri

by Marjo

 Makkelijke maaltijd met braadstomen Piri Piri 

“Een beetje van mezelf & een beetje van Maggi”
Makkelijke maaltijd met braadstomen Piri Piri

Ik hou van eten, ik hou van koken, of nou ja, van eten maken. Koken vind ik een vak. Eten maken kan ik en volgens mij ook best lekker en goed! Soms bedenk ik een maaltijd en kan me dan al helemaal voorstellen hoe het proeft of bedenk met mijn ogen dicht en op basis van mijn smaak wat mijn recept nog mist. 

Vandaag werd ik geïnspireerd door een recept van Weightcare met runderreepjes en wokmie, twee dingen waar ik mijn man helaas niet blij mee maak. Ombatterijen dus. Runderreepjes werd kip, wokmie werd rijst én Piri Piri kruiden werd Maggi Braadstomen Kip Piri Piri zonder braadstomen. Oh, en de Oosterse Wokgroente werd een Nasipakket, aangezien er amper roerbakmixen zonder paprika bestaan #irritatiefactortje. De sojasaus is het enige wat overbleef uit het oorspronkelijke recept. 

Hoewel ik zoveel mogelijk koolhydraatarm eet in verband met de wens om een paar kilootjes kwijt te raken, eet ik af en toe wel pasta en rijst, maar weeg dan minder eten af. 

Goed, hoe heb ik deze makkelijke maaltijd met braadstomen Piri Piri gemaakt? Heel simpel. 

• snijd de kipfilet in stukken en roer dit samen met de kip Piri Piri mix in een kom
• zet de waterkoker aan voor het water voor de rijst
• doe een scheutje olijfolie in de pan, achteraf had ik liever voor cocosolie gekozen, maar dat kan de volgende keer
• bak de kip met de kruiden in de olijfolie lekker aan
• gooi de groenten van het Nasipakket er bij in de pan
• voeg zo’n drie eetlepels sojasaus toe, doorroeren en dan een klein glas water toevoegen, even hoog opzetten en dan de pit laag draaien en laten doorwarmen, af en toe roeren
• rijst koken en opscheppen maar

Eet smakelijk!

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.