Marshmallow traktatie
Inspiratie Ouderschap

Marshmallow traktatie

Elk. Jaar. Weer. Negen werd hij en hij trakteert sinds zijn vierde. Je verwacht meer van een moeder toch? Nee dus. Op het laatste, echt allerlaatste moment. Alweer…… en ik heb er niet eens echt een naam voor. Wat trakteerde Thomas? Nou eh…..ja eh, iets met oogjes en mini spekjes. Er zat ook nog een mini marker bij.  Laten we het maar een marshmallow traktatie met een paastintje noemen dan.

Een reuzenmarsmallow in een nestje van mini’s. Zoiets. Net als elk jaar haalde René zaterdags op het laatste moment de verjaardagstaart. Die slagroomtaart bestellen we de laatste jaren bij de Hema, met een thema die de kinderen hebben geroepen. Diezelfde ochtend haalt René meestal ook snel, snel alle spulletjes voor een traktatie op school. En elke keer wordt het weer iets leuks. Al zeg ik het zelf. Vaak wel met dezelfde basis trouwens merk ik 😉 Altijd met een beetje fantasie en creativiteit, en in dit geval inspiratie van Linda haar grappige eenvoudige negerzoen traktatie. Gelukkig was Thomas er heel blij mee!

Marshmallow traktatie

Elke traktatie is bij ons met snoepjes, want lekker! En iets om te hebben, want leuk! Gelukkig had René het blog van Go or No Go ook gelezen, want ik was vergeten om de servetjes door te geven. En dat scheelde in het aantal mini marshmallows van de traktatie.  De ingrediënten voor deze kindertraktatie  komen komen trouwens of van Jumbo of van Hema.

Benodigdheden traktatie met marshmallows en mini markers

De finishing touch van de traktatie,  is voortgekomen vanuit het zoek naar kleine cadeautjes voor een traktatie op de website van de Hema. Ben je op tijd, dan kun je één en ander ook online bestellen daar dus!

Traktatie negen jaar, marshmallow traktatie

Thomas heeft 22 kindjes in zijn klas, maar ik maak er altijd eentje meer. In dit geval voor Elynn.

• zakje(s) mini marshmallows
• zak(ken) marshmallows
• kartonnen vormpjes voor cupcakes (24 per verpakking)
• suikeroogjes (56 stuks, denk er om dat je 2 per marshmallow nodig hebt)
• mini kuikentjes met knijpertje (voor het paasaccent)
• folie (ik had een klein stukje van de tweede rol nodig)
• lintjes of wol om de folie dicht te doen
• wat poedersuiker en water
• servetjes
• mini markers van Hema (6 per verpakking)

Hoe maakten we de mini marshmallow traktatie met Hema mini markers?

De kinderen hielpen dit keer zelf mee. Normaal gesproken maak ik de traktatie nog veel later, dus dan liggen ze al op bed. Nu maakten we ze zondag voor Thomas zijn verjaardagsfeestje begon en waren ze er bij.

Werkwijze mini marker traktatieWe begonnen met alles klaar zetten. Markers uit de verpakking, de cupcake cups en grote marshmallows zetten we uitgeteld en gestald op tafel en ik maakte van te voren het glazuur. Een lading poedersuiker mengen met water, meer is het niet.

Werkwijze

Op elke grote marshmallow kwam een heel dun laagje glazuur. Daarop deden de kinderen steeds twee suikeroogjes. Daarna zetten we ze weg om te drogen.

De servetjes vouwden we in vieren. Dit is puur opvulling, maar ook dat mag er best leuk uitzien. Deze deden we onderin de kartonnen cupcake cups. De minimarkers klemden we aan de bakjes.  In elk bakje deden we zo’n anderhalf handje mini marshmallows.

raktatie met Hema mini markers

In het midden kwamen de grote marshmallows met suikeroogjes. Hiervoor schuif je de mini marshmallows een beetje aan de kant, zodat er wat ruimte en een soort van nestje ontstaat. Ik legde ze een beetje schuin naar voren, alsof ze je aankijken.

Werkwijze mini marker traktatie

Als laatste kwam er een stukje folie om, die ik dichtmaakte met een stukje wol. Elynn knipte het overtallige wol af en deed een kuikentje op het folie, zo kreeg de traktatie een paastintje.

traktatie groep 5

Dit is natuurlijk het thema op school deze week en ik vond het wel leuk om de traktatie daar mee af te maken! Thomas trakteerde deze marshmallow traktatie in groep 5, maar het kan prima in andere klassen, de snoepjes zijn zacht en tekenen vind iedereen leuk!

❥ Wat is jouw favoriete traktatie om aan je kinderen mee te geven?

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.