Herinneringen bewaren
Inspiratie Interieur en wonen

Herinneringen bewaren

Op mijn blog deel ik bij voorkeur de mooie dingen van het leven, de strikjes. Groot of klein. De dingen die een glimlach geven als je er aan terug denkt. Een beeld dat je graag weer voor ogen hebt. Gelukkig kun je op heel veel manieren je herinneringen bewaren. Hoe fijn is het bijvoorbeeld als je elke dag wanneer je de woonkamer in loopt een glimlach op je gezicht kunt toveren. Met een foto op canvas is dat eenvoudig te bereiken.

De herinnering die je maakt, deel je meestal met een ander. Met dit artikel kun je dus ook meteen cadeau-inspiratie op doen. Denk aan Moederdag, Vaderdag of een opa en/of oma die al heel veel heeft. Een lief cadeautje voor je beste vriendin of voor je fantastische partner. Keep memories alive, especially when you are alive.Van persoonlijke cadeaus wordt iedereen blij. Een persoonlijk cadeau vertelt je dat er over nagedacht is, er tijd aan is besteed. Wil je iemand laten weten dat hij belangrijk voor je is? Bedenk jij wel eens dat jij waarschijnlijk degene bent met de meeste foto’s van die ander. De foto’s die je van jezelf hebt zijn vaak op één hand te tellen. Hoe groot is die verrassing?

Foto op canvas

Een goede foto op canvas, is bijna net een schilderij. Wanneer je daar stiekem rekening mee houdt bij het maken van een foto, kun je iemand daar een groot plezier mee doen. In deze tijd is het steeds makkelijker een goede foto te maken. Automatische instellingen op de fototoestel en ook de camera van smartphones worden steeds beter. Er is ook steeds meer mogelijk wat betreft de cadeaus op canvas. Je kunt kiezen voor een collage van je mooiste foto’s of  het toevoegen van een baklijst voor een mooi afgewerkt effect. Kies je voor een collage van je vierkante Instagram foto’s heb je een trendy strak exemplaar!

Kindertekeningen bewaren

Je kunt niet alles bewaren. Ik zou het zelf wel willen en ik hoor mezelf dit zinnetje heel vaak tegen mijn zoon zeggen. Mijn kinderen maken de mooiste kunstwerken en er zijn veel manieren om ze te bewaren. De meest praktische is het digitaliseren van kindertekeningen.

HERINNERINGEN BEWAREN

Scannen, map aanmaken en bewaren. Het origineel kan dan weg. Heb je er wel eens over nagedacht om de mooiste af te drukken op canvas? Instant kunst aan de muur. Verklein je ze, kun je er vast ook een geweldige kleurrijke collage van maken. Leuk aan een saaie slaapkamermuur. Zowel die van je zelf, als die van een kinderkamer.

Creatief met canvas

Je hoeft natuurlijk niet één grote afbeelding te kiezen. Wanneer je een beetje creatief bent, kun je met canvas foto’s een prachtige fotowand maken. Wat dacht je van een aantal canvasvierkanten van 20 x 20.

Herinneringen bewaren

Wanneer je meer bestelt dan nodig, kun je ze mooi afwisselen. Kies voor een afwisseling van momenten en personen. Gebruik bijvoorbeeld quotes en details van foto’s. Laat een canvas bedrukken met een mooie foto van je kind(eren), eentje met het geboortekaartje en eentje met een quote en hang deze als een drieluik op de kinderkamer, woonkamer of geef ze aan opa en oma.

Persoonlijk telefoonhoesje

Voordeel van herinneringen bewaren, is dat je eerst herinneringen mag maken, met elkaar. Ik blijf er van genieten dat het mooie in hele  kleine dingen kan zitten. Dat is veelal waarom ik mijn telefoon in mijn handen heb. Voor het vastleggen van de strikjes van het leven. Iets anders heel persoonlijks, maar niet met canvas, is een gepersonaliseerd telefoonhoesje.

Herinneringen bewarenDiezelfde telefoon ligt ook altijd op mijn bureau. Vaak leg ik hem verkeerd om, dan wordt ik niet afgeleid door de meldingen, maar hoor ik hem wel trillen als ik gebeld wordt. Met twee schoolgaande kinderen wel belangrijk. Fotolijstjes met mijn bloedjes mag ik niet in verband met clean desk, wat op de meeste kantoren geldt. Maak je een persoonlijk hoesje, zie je toch altijd (met een schuin oog) wie of wat voor jou belangrijk is. Het hoeft geen foto te zijn natuurlijk, je kunt ook kiezen voor een afbeelding van iets waar je fijne herinneringen aan hebt of wat belangrijk voor je is.

Heb je zelf nog een origineel idee voor een afdruk op canvas? Laat je het dan achter in de reacties. Misschien kan ik het als inspiratie voor een speciaal Moederdag, Vaderdag of Vriendinnendag artikel gebruiken 

 Afbeeldingen kindertekening, kleindochter en oma en collage via Shutterstock

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.