mini badkamer verbouwing 5 personen
Inspiratie Interieur en wonen

Mini badkamer verbouwing

 Wanneer je net als ik en mijn man, niet een enorme klusser bent, of misschien zelfs neigt naar het type “Help, mijn man is klusser”, is er hoop. Zelf ben ik technisch gezien niet handig, daardoor ben ik toch afhankelijk van mijn man. René kan dingen maken, maar het moet niet te lastig of moeilijk zijn. Een hele verbouwing van de badkamer is voor ons niet te doen. Kiezen kan ik gelukkig wel goed. De keuze voor een badkamermeubel hout was al snel gemaakt. In dit artikel vertel ik over onze mini badkamer verbouwing naar een badkamer voor vijf personen

Helaas is de badkamer namelijk één van de kleinste ruimtes in ons huis. Dat was voorheen geen probleem, maar met vijf personen, is het ruimtegebrek merkbaar. Niet alleen de daadwerkelijke beweegruimte in de badkamer. Ook opbergruimte was er te weinig. Nu hadden we ook echt alleen maar ruimte in een nis met plankjes boven het toilet. Hier liggen de handdoeken (waar je ook veel van nodig hebt met een gezin van vijf) en een paar verzorgingsproducten. Al een tijdje had ik het erover dat het wel anders mocht. Een kleine verandering, maar met het gevoel van een nieuwe badkamer. Van alleen een steriele witte wastafel naar meer warmte en comfort met bijvoorbeeld een eiken badkamermeubel. En ik wilde een badkamer met een nieuwe douchecabine en regendouche voor een luxere uitstraling en gevoel.

Badkamer ideeën 

Ineens was het zover, René wilde de badkamer aanpakken. Niet rigoureus, maar wel met kleine veranderingen. Precies zoals ik het in mijn hoofd had. Een nieuwe wastafel mét meubel, een andere spiegel boven de wastafel én een lange hangende kast. We wilden de badkamervloer vrij laten. Dit had twee redenen; het lijkt ruimtelijker en het is makkelijker om de vloer schoon te maken. Zoals gezegd, dat het houten badkamermeubilair moest worden, daar waren we al snel uit. Het budget voor de kleine badkamer verbouwing  hadden we ook duidelijk, dus we konden op zoek naar nieuwe badkamermeubels.

Smalle lange wastafel

Om dit op te lossen, kozen we net als op onderstaande foto, voor een smallere maar langere wastafel. Bij deze wastafel kun je makkelijk met twee mensen naast elkaar staan en hij neemt minder ruimte in beslag. De kastruimte eronder was meteen winst!

badkamermeubel houtbron afbeelding (en uitgelichte afbeelding): van Heck badkamers

Met twee personen heb je al een voorraad aan beauty- en skincare. Met vijf personen en ieder hun eigen wensen op het gebied van persoonlijke verzorging, wordt dat alleen maar meer. De lades van het wastafelmeubel gebruiken we voor de dagelijkse verzorging van ons allemaal: tandpasta, wattenstaafjes, kammen en borstels, persoonlijke hygiëne. Zo ligt dat snel voor het grijpen.

Extra kastruimte in de badkamer

Naast het wastafelmeubel hebben we gekozen voor een lange smalle kast met vier vakken, echt bijna zoiets als op foto boven dit blog van Van Heck. Op deze manier hebben we allemaal ruimte voor onze persoonlijke spulletjes.

De indeling was lastig. We hebben er nu voor gekozen dat René, ik en Thomas een eigen vak hebben. De vierde is nog leeg, deze gaat als ze groter is naar Elynn. Die doet nu nog samen met een aantal van mijn spullen en die hebben we op het onderste plankje van de nis staan. Dat gaat nog prima. De verzorgingsproducten van de jongste staan nu nog op zijn slaapkamer, later kan hij het vak delen met Thomas. Het vierde vak wordt dan van Elynn. Het valt me oprecht niet tegen wat we er allemaal in kwijt kunnen, dus zo’n badkamerkast is ruim voldoende voor een badkamer voor vijf personen.

Waardevermeerdering woning verbouwing badkamer

Wist jij dat een mini badkamer verbouwing niet alleen heel fijn is voor jezelf en je wooncomfort, maar ook daadwerkelijk een bijdrage kan leveren aan de waardevermeerdering van je woning?

bron afbeelding: van Heck badkamers

Mocht je twijfelen over een andere badkamer inrichting, zie het dan ook als een investering. Helemaal wanneer je kiest voor een tijdloze basis. Nieuwe badkamermeubels geven namelijk niet alleen een modernere frisse look, maar kan eventueel een geïnteresseerde koper over de streep trekken.

❥ Is er iets aan jouw woning wat jij graag zou veranderen? Hoe zit het met jouw badkamer en badkamer styling, ben jij helemaal tevreden of ben jij ook toe aan een mini badkamer verbouwing?

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Lastig he de badkamer, dat is de ruimte die bij ons ook altijd het net niet is, maar er iets anders van maken lukt ook niet echt! Wij wonen in een huurhuis en daar zijn de tegels op de grond altijd zwart, zo zonde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.