mommy stays in the picture - het belang van moeders die zichtbaar zijn op foto's, in plaats van altijd achter de camera te staan
Inspiratie Ouderschap

Mommy Stays in the Picture

In deze moderne tijd, waarin sociale media een grote rol spelen, worden moeders vaak geconfronteerd met de uitdaging om evenwicht te vinden tussen hun rol als ouder en hun eigen identiteit.  Met “Mommy Stays in the Picture” wordt het belang van moeders die zichtbaar zijn op foto’s, in plaats van altijd achter de camera te staan, benadrukt. Ook moedigt het moeders aan om zelf minder kritisch te kijken naar foto’s van zichzelf. Kijk eens door de ogen van je kinderen naar de foto’s van jezelf!

Mommy Stays in the Picture

De oorspronkelijke bedenker van “Mommy Stays in the Picture” is Allison Tate. Ze is een moeder, schrijfster en blogger. In 2012 schreef ze een persoonlijk artikel met dezelfde titel, waarin ze haar eigen ervaringen deelde en opriep tot het belang van moeders die zichtbaar zijn in foto’s. Het artikel kreeg veel aandacht en werd een inspiratiebron voor andere moeders wereldwijd. Sindsdien is “Mommy Stays in the Picture” uitgegroeid tot een beweging die moeders aanmoedigt om zelfverzekerd in beeld te komen en waardevolle herinneringen te creëren.

Onrealistische normen

In een wereld die geobsedeerd lijkt te zijn door perfectie en maatstaven van schoonheid, hebben vrouwen en vooral moeders vaak te maken met een enorme druk om aan deze onrealistische normen te voldoen. Terwijl ze jongleren met het ouderschap, werk en talloze andere verantwoordelijkheden, ervaren veel vrouwen een diepgewortelde onzekerheid over hun uiterlijk. De spiegel wordt een bron van twijfel, en ze vragen zich af of ze nog wel passen in het ideaalbeeld van een ‘perfecte’ moeder.

Deze onzekerheid is begrijpelijk maar onterecht. Het moederschap is een ongelooflijk veeleisende taak, en het is normaal dat vrouwen zichzelf soms verliezen in de eisen van het dagelijks leven. Maar laten we even stilstaan bij het feit dat de moederrol juist iets prachtigs is. Het is een periode van groei, zowel op persoonlijk als emotioneel vlak, en een tijd waarin vrouwen ongelooflijke kracht en doorzettingsvermogen tonen.

Omarm jezelf als vrouw en moeder

Dit artikel, “Mommy Stays in the Picture,” gaat over het belang van het omarmen van jezelf als vrouw en moeder, ongeacht de twijfels die je hebt over je uiterlijk. Het gaat over het herkennen van de schoonheid in de alledaagse momenten, het waarderen van de littekens en veranderingen die het moederschap met zich meebrengt, en het realiseren van de onschatbare waarde die je als moeder hebt in het leven van je kinderen.

Mommy Stays in the Picture // Als mama zelfverzekerd in beeld

Omarm je zelfvertrouwen
het kan intimiderend zijn om voor de camera te staan, maar onthoud dat je mooi bent zoals je bent. Vertrouw op jezelf en laat je ware persoonlijkheid stralen.

Leg de alledaagse momenten vast
niet alle foto’s hoeven perfect geposeerd te zijn. Door het (laten) vastleggen van alledaagse momenten, zoals het bereiden van een maaltijd samen, een wandeling of spelen in de achtertuin, creëer je authentieke herinneringen.

Leg de alledaagse momenten vast

Laat anderen foto’s maken
vertrouw op je partner, familie of vrienden om foto’s van jou te maken. Soms kunnen anderen verrassend mooie foto’s van je maken die je zelf misschien niet zou hebben genomen.

Wees niet te kritisch
het is gemakkelijk om jezelf te bekritiseren wanneer je naar foto’s van jezelf kijkt. Maar bedenk dat je kinderen later niet zullen letten op eventuele onvolkomenheden, maar op de liefde en de momenten die je met hen hebt gedeeld.

Blijvende herinneringen

“Mommy Stays in the Picture” moedigt moeders aan om zichtbaar te zijn in foto’s en herinnert hen eraan dat ze belangrijk zijn in het leven van hun kinderen. Door zelfverzekerd voor de camera te staan en authentieke momenten vast te leggen, creëren moeders blijvende herinneringen voor zichzelf en voor hun gezin.

❥  Dus, waar wacht je nog op? Doe mee en sta als moeder in beeld! Sta met zelfvertrouwen voor de camera en creër kostbare herinneringen die een leven lang meegaan. En partners; zet je vrouw wat vaker bewust onbewust op foto!

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.