NEMO Amsterdam
Travel

Nemo Science Center Amsterdam

 

Het laatste weekend van de vakantie stond voor ons in het teken van van nog een laatste uitje met zijn viertjes. Niet dat we dat anders niet doen, maar in de vakantie gaat alles net iets makkelijker en daar namen we het nog even van. Zoiets. Sowieso leuk om het echt nog even af te sluiten, voordat het normale leven weer begint. Dat ook. Nemo Science Center Amsterdam stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, vooral voor Muppet.

Hij vind het leuk om dingen te doen, bouwen, wil graag weten waarom dingen zijn zoals ze zijn, weten waarom. Nemo leek me daar wel aan tegemoet te komen. Doen en ontdekken. Wat ik er verder van moest verwachten, geen idee. Van te voren ook niet echt in verdiept. Dus geen idee hoe het er van binnen uit zou zien. Neem van mij aan, het is veel! Meteen als je binnenkomt zie je één grote ruimte met “van alles wat”. Je kunt onder anderen je tong in een spagaat leggen, geluid heel ver laten reizen, een kettingreactie zien, meer te weten komen over DNA en je schaduw op foto zetten! Wat Nemo in mijn ogen bijzonder maakt is dat kennis op veel manieren spelenderwijs aangeboden wordt en dat je soms letterlijk versteld staat.

Het laboratorium in NEMO AMSTERDAM

Grote favoriet bij Muppet was het laboratorium. Misschien zit dit een beetje in het DNA met een opa en overgrootoma die allebei op het lab werkten, maar misschien kwam het ook wel omdat het gewoon spannend was of omdat je je mocht verkleden. Het is ook echt ontzettend leuk en als het ons had gelegen hadden we daar verder de hele dag gezeten, maar dat was nou niet echt leuk voor papa en Pollewop, dus na nog stiekem een tweede proefje te hebben gedaan, zijn we toch maar naar hen toe gegaan. Zij zaten lekker aan een koffie en een chocomelk met een stroopwafel, daar hadden wij natuurlijk ook wel zin in na het harde werken.

Dagje er op uit? Nemo Science Center

Er zijn verschillende verdiepingen, met daarover verdeeld verschillende thema’s in één grote ruimte, waar her en der kleine afgeschermde ruimtes zijn. Op de tweede verdieping is bijvoorbeeld een kleine werkplaats. Die ging net open toen we op die verdieping kwamen en Muppet is een enorme knutselkont dus ook daar heeft hij zich ontzettend mee vermaakt. Uiteindelijk fabriceerde hij een prachtige hengel van rietjes, rekkertjes en satéprikkers.

Dagje er op uit? Nemo Science CenterDagje er op uit? Nemo Science Center

Nadeel NEMO SCIENCE CENTER

Klein nadeel vond ik dat er voor Pollewop iets minder te doen was. Het lukte prima om ook haar een hele leuke dag te bezorgen hoor en ze heeft zo veel lol gehad bij het op foto zetten van de schaduwen. Toch zou ik er een volgende keer voor kiezen om samen met Thomas te gaan of te wachten tot Elynn iets ouder is. De concentratiespanne van beide moppies was nog te kort om de informatie voor te lezen of ze de achterliggende gedachte van de dingen uit te leggen. De toegangsprijs is dan ook gratis voor kinderen tot en met drie jaar, maar echt geschikt is het voor mijn gevoel dus vanaf ongeveer 5 jaar.

De koffie dronken wij op de tweede verdieping. Wil je echt een lunch, kan dat ook prima bij Nemo. Op het dakterras kun je heerlijk zitten. Of het bewust is of niet, er is een souvenirwinkel, maar deze kun je als je wilt, redelijk ongemerkt, zonder scene’s voor bij lopen, vind ik best een pluspunt. Er zijn genoeg toiletten en deze waren ook aan het eind van de dag nog aardig netjes.

Leuk weetje: zelfs op de wc’s is er nog van alles te leren. Dus! Dagje er op uit? Nemo Science Center Amsterdam!

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.