PinkNova Parade
Dragen

PinkNova Parade

Door Simone – De PinkNova Parade, een draagdoekenfeestje, maar wát vind ik het spannend! Nee, echt serieus. Ik ben gewoon 33 en de spanning giert door mijn lijf. Het begint eigenlijk al een paar dagen van tevoren. Als op de Facebookgroep wordt gevraagd wie er allemaal gaan, en welke doek of drager je mee neemt. En of je je kinderen meeneemt of je partner of helemaal zonder kind en draagdoek komt. Wat een spanning!

Ik ga samen met Joris (3) en Thijn (1). Het is immers zaterdag en vriendlief moet werken. Er zit dan ook niets anders op dan de onstuimige peuter mee te nemen. Thijn doe ik in mijn draagzak (gemaakt van een draagdoek) en Joris kan eventueel in de buggy. Ik voel de spanning ´s ochtends al meteen. ´s Nachts kan ik er bijna niet van slapen, het helpt ook niet mee dat Thijn ‘s nachts onrustig is. En als ik op sta is het net zo spannend als dat je vroeger jarig was en je kinderfeestje gaf. Alleen nu komen er ook allemaal mensen die je niet zo goed in real life kent, alleen van online gesprekken.

PinkNova Parade

Ik ben op weg naar de PinkNova Parade! Pink Nova is een draagdoekmerk van Nederlandse bodem. Ontwikkelt door Ilse en Ana. Ik ben met het merk in aanraking gekomen doordat ik in een dip (loterij) een draagdoek van hen won, vorig jaar. En nu ben ik verknocht aan het merk, vooral omdat ze een zebrastyle print hebben. Wat het lievelingsdier is van Thijn. Inmiddels zitten er in mijn stash (collectie) al 2 PinkNova’s en daar kan best eentje bij is mijn voornemen.   Vriendlief zegt dat hij niet wil weten wat ik uit geef, wat eigenlijk een vrij brief is om te mogen kopen wat ik wil! En ik ben heel benieuwd, want er wordt op de Parade de nieuwe collectie getoond en je kan er OOAK’s (One of a Kind) aanschaffen.

Een draagdoekenfeestje

Een beetje geluk is dat een vriendinnetje ook PinkNova fan is en ook komt. Ken ik in ieder geval al 1 persoon in real life. De Parade wordt gehouden in de Ambachtshal in Soest, twee keer per jaar.

PinkNova Parade liefdevol omarmen warp doctor

In de Ambachtshal zijn een aantal kleine bedrijven gevestigd, die deze zaterdag ook hun (handgemaakte) spullen verkopen en je kan er mini workshops volgen. Ik loop direct door naar de plek waar ik al een hele boel vrouwen heen zie lopen en het draag gehalte hoog is! Ik zie als eerste een consulente van de wasbare luier groep. Ik stel me netjes voor, want we spreken elkaar regelmatig online. Ik dacht wel; “Moet ik me nu aan iedereen hier voorstellen, dat is ook een beetje gek”. Dus laat het daarbij.

ISO

Ik verlekker me daarna, aan de grote kast met alle draagdoeken. Zie er eentje die precies mijn kleur is en al super super super zacht. Tot Ilse mij vertelt, dat het haar eigen kast is. Die doek is niet te koop. Ships, ik draag al 3 jaar en 3 maanden, zit al bijna 4 jaar in de draagdoeken wereld en ik heb nog nooit een ISO gehad (In Search Of, als je dus perse die doek wilt hebben) En leg hem dus netjes, maar teleurgesteld, weer terug.

OOAK’s

Dan zie ik een super mooi stapeltje liggen, dat ik herken van de zwart/wit foto’s online. De OOAK’s!  Ik kijk toch nog even verder. Ik hoor: “Hé hoi!” En daar staat een online vriendin, we hebben vandaag dezelfde draagdoek als outfit gekozen, super grappig. Vervolgens staan we met een andere dame (die ik achteraf thuis dus ook regelmatig spreek, heb ik me niet voorgesteld) bij die OOAK’s.

OOAK's PinkNova Parade

Zij grijpt de groene en ik besef; straks is die mooie blauwe weg. Er is er maar eentje! Ik neem hem in mijn hand en kom mijn vriendin tegen die nog eens bevestigt hoe mooi hij is en hoe hij echt bij mij hoort. Oké, die houd ik dus gewoon.

En ik zie ook nog dat je op het andere draagdoekmerk van Annemarie en Ilse enorme korting krijgt als je ook een nieuwe PinkNova koopt en uiteindelijk loop ik dus met twee NIEUWE draagdoeken de deur uit. Daarnaast koop ik een  scrappakket, omdat ik de smaak van het werken met draagdoeken te pakken heb (daar vertel ik later wat meer over).

De PinkNova Parade, een draagdoekenfeestje

De PinkNova Parade, een draagdoekenfeestje

Wauw, wat was de PinkNova parade overweldigend. Zelfs nu 24 uur later zit ik nog te stuiteren van de opwinding. De nieuwe doek is al droog en wacht om gestreken te worden, zodat ik hem kan gebruiken. Maar wat een ervaring. Het is lastig te om schrijven, maar het ontmoeten van mede draagmoeders (die je al jaren online spreekt, waar je ervaringen mee uitwisselt, doeken mee ruilt, van leent, zacht voor maakt, van koopt of  aan verkoopt), ontmoeten is super leuk.

  Daarnaast de uitleg van Ilse en Annemarie en ook hun ondersteuningsteam (ze droegen allemaal een baby, zo cute) was erg fijn, rustig en liefdevol. Ik merkte dat ze voor iedereen de tijd namen. Ik weet zeker, ondanks ik minder ga dragen als Thijn wat groter is, volgend jaar ben ik weer van de partij!

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.